Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok az egykeségről?

Mit gondoltok az egykeségről?

Figyelt kérdés

Előnyeit és hátrányait is ismerem, én egyke vagyok és nem volt egyszerű, de most nem bánom. Nem neveltek elkényeztetett plázapicst belőlem, nem voltam széltől sem óvva.

Egy 11 hónapos lányom van és finoman fogalmazva sincs könnyű dolgom vele, mindamellett háztartás stb elgondolkodtam azon, mi lenne, ha nem szülnék több gyereket és neki megadnánk mindent. Czeizel professzor mondta: Nem tehetsz jobbat a gyerekeddel, minthogy ajándékozol egy kistestvért neki!

Férjemék ketten vannak, de nem sokra mennek vele, ünnepekkor egy- egy sms, nem bonyolítják a dolgokat, segítségnyújtásról meg szó sincs, a húga a lányom keresztelőjére se jött el, mert más dolga akadt! Úgyhogy ez sem bátorít és semmilyen más példa ami meggyőzne arról, hogy jó lenne még egy gyerek.

Hogy látjátok?

2012. aug. 12. 15:28
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
73%
Nekem van tesóm, a férjemnek nincs. Mi sem vagyunk azok az ölelkezős tesók, viszont bajban mindig számíthatunk egymásra, a szüleinket is közös erővel tudjuk segíteni, ha kell. Tudom, hogy talán butaság, de bennem az is bennem van, hogy ha történik valami a kislányommal, akár 20-30 év múlva is, abba biztos, hogy belehalnék, de ha van testvére, akiért érdemes küzdeni és talpra állni, már nem volt hiábavaló az életem. Persze nem lehet ilyen negatívan hozzáállni a dolgokhoz, de felmerült már bennem, amikor láttam riportot megtört 40-50 évesekkel, akik elveszítették az egyetlen gyereküket. Szerintem két gyereknek is ugyanúgy meg tudsz adni mindent, amire szükségük van, nyilván nem fogsz 20 év múlva két lakást venni, de mi is megküzdöttünk azért, amink van, rájuk is ez vár, ha szeretetben és biztonságban neveljük fel őket és támogatjuk, hogy jó pályát válasszanak, nem lesznek ránk szorulva. Szerintem tinédzser korban is két testvér jobban meg tud beszélni problémákat, mint a szülőkkel, jobban tudnak egymásra hatni is.
2012. aug. 12. 15:48
 12/37 anonim ***** válasza:
58%

Mi 4en vagyunk testvérek, de semmi pozitív dolgot nem tudok elmondani, ahogy egy korábbi válaszoló irta, nálunk is uaz a helyzet, ünnepekkor egy sms és ennyi. igaz 300 km re lakunk 1mástol.mindenkinek családja van. Kb 3 hónapja voltam a szüleimnél, az öcsém még velük lakik, de a hogy vagyon kivül nem tudtunk mást mondani. én 3 éve külön lakom tőlük.

Nem sokára megszületik a kislányunk, de nem tervezünk testvért. szeretnénk száz százalékig ő rá koncentrálni, és mindent megadni neki.

én az egykére szavazok. :)

2012. aug. 12. 16:03
 13/37 anonim ***** válasza:
65%

Nekem van tesóm, de ettől függetlenül én sem szeretnék a gyerekemnek testvért.

Nekünk így teljes a családunk, az én életem így teljes.

2012. aug. 12. 16:11
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem bánod mert sose tudod meg miről maradtál le :) Az hogy hogy neveltek az nem attól függ hogy van e testvéred,illetve ha igen akkor pont megedz a dolog,megtanulsz együtt élni,osztozkodni, összeveszni és kibékülni ,ha valaki ezt egy testvér mellet jó 10 évig megtapasztalja akkor az egy életre szóló +

Akiket ismerek és egykék sosem tudnak olyan kapcsolatokat kialakítani mint akik testvérek közt nőttek fel.

2012. aug. 12. 16:26
 15/37 anonim ***** válasza:
48%
Nincs pénzünk két gyerekre, egy lesz. De ez így jó, mert se a férjemnek, se nekem nem segítenek soha a testvérek. Sőt, ahol lehet, ott lopnak, hazudnak. részemről van egy elkényeztetett p.csa, az ő részéről pedig drogos, lopós testvérek.
2012. aug. 12. 16:26
 16/37 anonim ***** válasza:
53%

Kizárt a tesó. Nekem is van, jó is a vizsonyunk, de akkor sem szeretnék testvért.

Én megszenvedtem a szülésnél, engem frusztrál, hogy nem csinálhatok azt akkor amit akarok, egy gyerekkel még tudom élni valamennyire az ÉN életemet, de kettővel már bizos, hogy nem azt az életet élném amit szeretnék. Plussz a tapasztalatom az, hogy manapság 2 vagy többgyermekes anyukának lenni idegebetegséggel, lepukkantsággal, hangoskodással, rosszházassággal, szegénységgel jár.

Kösz nem.

37 éves 1 éves gyerek anyukája

2012. aug. 12. 16:36
 17/37 anonim ***** válasza:

Tesóm és köztem 16 év van, így nem volt soha testvéri kapcsolat közöttünk. Sajnos most, felnőttként sincs.

Én egyke voltam, egy baj volt ezzel, hogy el lettem borzasztóan kényeztetve, burokban neveltek. Ennek most iszom a levét, sajnos nehéz felnőni.

De sosem éreztem hiányát egy hasonló korú testvérnek. Nekem mondjuk szerencsém volt, a szomszédban volt egy barátnőm, aki 1,5 évvel idősebb nálam. A mai napig megvan a barátságunk.

2012. aug. 12. 16:44
 18/37 Kiki01 ***** válasza:
Ez a tesó dolog is már 0r0k vitatéma marad... Én is egyke vagyok, és bár túléltem, még emlékszem hogy milyen rossz volt. Ez engem már meggyőzott, nálunk lesz kistesó, még akkor is ha nagyon utálom hogy nem mehetek vissza egyből dolgozni.
2012. aug. 12. 16:53
 19/37 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy nevelés kérdése, hogy milyen testvérek lesznek, de minket is nagyon jó szülők neveltek, mindent megtettek azért, hogy jó testvérek legyünk, elkényeztetve sosem voltunk. Ennek ellenére mégsem lettünk jó testvérek sajnos. Az én gyerekemet nem akarom kitenni ilyen testvérvitáknak, így egy marad. Sosem lehet tudni a mai világban a sok munka mellett, hogy mennyi idő jut a nevelésükre, hiába is igyekszik az ember nagyon. Akkor viszont nem lesz túl jó élmény a gyermekkoruk. Amennyire jó lehet egy testvér, annyira rossz is ha úgy alakul.
2012. aug. 12. 17:00
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Igen az örök vita téma! Én egyenlőre bolyongok a lesz tesó nem lesz tesó témák között! Kislányom van aki egy éves..... hogy meg kap e mindent? Megtehetnénk hogy megkapjon de nem! Nincsen meg fischer price-éknak az összes motyójuk és nem a legtrendibb minny egeres szerkóban nyomja! Hogy miért nem? Azért mert ha esetleg úgy alakulna hogy egyke marad ne legyen egy elkényeztetett önzőke! Akiknek pedig van tesójuk és azt írják jó a viszony üzenem hogy most egy picit irigy vagyok :( Anyu bele betegedett hogy mi négyen vagyunk és ott marjuk egymást ahol lehet.... erre mondom én hogy az ember a barátait megválogathatja de a családtagjait nem! És én hiszem hogy nem a családtagjaid után leszel megítélve hanem a megválasztott barátaid után! Szóval ha esetleg az én csöppöm egyke marad akkor majd úgy terelgetem hogy olyan barátai legyenek akik építik és nem rombolják emberi jellemét....! Én amúgy jól érzem per pillanat magam hogy csak hármasban toljuk..... Én csak akkor szeretnék még egyet ha ugyanolyan tiszta szívvel vágyok rá mint az én csillagomra....... Még nem érzem ezt csajok.... :(
2012. aug. 12. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!