Mit gondoltok az egykeségről?
Előnyeit és hátrányait is ismerem, én egyke vagyok és nem volt egyszerű, de most nem bánom. Nem neveltek elkényeztetett plázapicst belőlem, nem voltam széltől sem óvva.
Egy 11 hónapos lányom van és finoman fogalmazva sincs könnyű dolgom vele, mindamellett háztartás stb elgondolkodtam azon, mi lenne, ha nem szülnék több gyereket és neki megadnánk mindent. Czeizel professzor mondta: Nem tehetsz jobbat a gyerekeddel, minthogy ajándékozol egy kistestvért neki!
Férjemék ketten vannak, de nem sokra mennek vele, ünnepekkor egy- egy sms, nem bonyolítják a dolgokat, segítségnyújtásról meg szó sincs, a húga a lányom keresztelőjére se jött el, mert más dolga akadt! Úgyhogy ez sem bátorít és semmilyen más példa ami meggyőzne arról, hogy jó lenne még egy gyerek.
Hogy látjátok?
Nagyon rossz!
Hiába nem állunk jól anyagilag, pont ezért szeretnék minimum 2 gyereket.
Unokatesóm is ugyanemiatt akar kettőt.
Férjemék 4-en vannak testvérek, sokkal izgalmasabb, tartalmasabb gyerekkora volt, míg én magányosan felnőve szorongó felnőtté váltam.
Nehogy már az egy szem lányodnak rendeld alá a saját terveidet...
"neki megadnánk mindent" korántsem mindent!
Nekünk kettő van, nálunk így kerek a világ.
Páromnak is, nekem is van testvérem, az egykeségről nem tudok nyilatkozni, de vacak lehet!
Én erre azt mondom: Akkor Dr Ceizel Endre ajándékozzon kistesót. Én nem fogok.
Én 36 éves vagyok,egy 1 éves kisfiam van. Nem rossz gyerek, sőt inkább nyugodt mint izgága, de én mégsem szeretnék neki kistesót. Nem is lesz.
Hát, én két gyereket szeretnék majd, a saját példámból kiindulva. Nekem van egy testvérem, és nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást.
Én nagyon örülök, hogy nem lettem egyke, úgy érzem, unalmasabb lenne az életem nélküle, és a gyerekkorom sem lett volna olyan színes és vidám. szinte soha nem unatkoztunk. A családomban van egyébként jó és rossz testvéri kapcsolatra is példa, ebből nem érdemes kiindulni. Én sem tudhatom, hogy később hogyan alakulnak majd a dolgok, de remélem, hogy mindent meg fogunk tudni beszélni egymással...szóval én azt mondom, nagyon jó, ha van az embernek testvére. :)
Én egyke vagyok. Gyerekként élveztem, mindenhol azt láttam a tesók "gyilkolják" egymást, gondoltam nekem milyen jó egyedül. Felnőtt fejjel sajnálom, hogy nincs tesóm.
Mi tudatosan kis korkülönbséggel vállaltuk a gyerekeket. Remélem jó tesók lesznek, és számíthatnakajd egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!