Angliai kismamak, Mikor valtottatok harmas tapszerre? Valaki valtott hathos kora elott? Kerlek osszatok meg velem a tapasztalataitokat.
Utolsó válaszoló: te is Angliából vagy?
Mert itt nem láttam még mildibé-t.
Ha Magyarországról írsz, akkor tudom a választ: itt Angliában van az Aptamil tápszerből négy fajta van. Az 1-es és a 2-es adható születéstől kezdve és hat hónapos korig ajánlják, a különbség a kettő között az, hogy a kettes laktatóbb, ez az éhesebb babákat is kielégíti. (Az egyesnek még van egy külön fajtája is a pocakkímélő változat, ami hasfájós babáknak ajánlott újszülött kortól adható szintén.)
Ebből a fajtából hat hónapos kortól már a 3-as kell.
A negyedik pedig 1 éves kortól adható, ha nem akar valaki tehéntejet adni még.
Amikor Magyarországon jártunk úgy vettem észre, hogy ott máshogy vannak számozva a tápszerek. Az egyes van újszülött kortól, a 2-es hat hónapos kortól, a 3-as még később adható.
Azért van a számozásban az elcsúszás, mert Angliában a kettes számot adják az éhes babáknak való 6 hó alatt adható tápszernek.
Az otthoni Mildibé2 tényleg csak 6 hótól adható.
A kérdezőnek: a 21:50-es válaszoló vagyok. Írok neked mail-t.
De úgy látom, hogy a kérdésedre elfelejtettem válaszolni: szóval azért négy hónapos kortól én még nem mernék a hat hótól adható tápszerre váltani, főleg nem úgy, hogy a doki sem javasolja. Mást nem mondott, hogyan lakathatnád jól a babádat?
Előre gondolom azért akar felírni, mert mondjuk csak hat hóig támogatott a tápszer (vagy nem tudom meddig), esetleg olcsóbb az egyes és emiatt így szokták csinálni, hogy olcsóbb legyen nektek is még 1-2 hónapig. De nem muszáj elfogadni a felajánlást, hat hónapos kortól adhatod neki a következőt, baja már nem lesz tőle.
Itt ebből a szempontból teljesen mindegy, mert itt nem támogatott a tápszer semmilyen formában, nem receptre adják, hanem ugyanúgy veszed meg a boltban, mintha cukrot vennél, vagy kenyeret.
Esetleg próbálj meg tápszert váltani, hátha másik jobban telíti, vagy kóstoltasd meg vele a tejpépeket, azt már kaphat, ha elmúlt négy hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!