Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angliai kismamak, Mikor...

Angliai kismamak, Mikor valtottatok harmas tapszerre? Valaki valtott hathos kora elott? Kerlek osszatok meg velem a tapasztalataitokat.

Figyelt kérdés
Aptamil harmasat ma probaltam ki eloszor, mert a kettes mar nem eleg neki, es ahogy eszre veszem nem is izlik neki.
2009. júl. 20. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez nagyon érdekes. Én is váltani akartam mikor 4hos lett a lányom a 2-re, és azt mondta a védönö meg a doki, hogy majd 6 hos kora után kell. Nekünk is gyenge sztem az 1-es. Most 5 hosak vagyunk a mildibé1-et kapja, akkor 4 hosan már adhattam volna neki a 2-est? Söt mielött betölti a 6 hot akarnak még felírni még egy jó pár doboz 1-es tápszert. Nem is lakik már jól vele, látom rajta. Szerintetek váltsak a 2-re? Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam. Csak egy kicsit meglepödtem, hogy nekem miért mondták azt, hogy 6 hos koráig egye az 1-es tápszert. Ha meg felirnak mellé akkor 7-8 hos koráig kéne azt adnom.
2009. júl. 23. 10:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló: te is Angliából vagy?

Mert itt nem láttam még mildibé-t.

Ha Magyarországról írsz, akkor tudom a választ: itt Angliában van az Aptamil tápszerből négy fajta van. Az 1-es és a 2-es adható születéstől kezdve és hat hónapos korig ajánlják, a különbség a kettő között az, hogy a kettes laktatóbb, ez az éhesebb babákat is kielégíti. (Az egyesnek még van egy külön fajtája is a pocakkímélő változat, ami hasfájós babáknak ajánlott újszülött kortól adható szintén.)

Ebből a fajtából hat hónapos kortól már a 3-as kell.

A negyedik pedig 1 éves kortól adható, ha nem akar valaki tehéntejet adni még.

Amikor Magyarországon jártunk úgy vettem észre, hogy ott máshogy vannak számozva a tápszerek. Az egyes van újszülött kortól, a 2-es hat hónapos kortól, a 3-as még később adható.

Azért van a számozásban az elcsúszás, mert Angliában a kettes számot adják az éhes babáknak való 6 hó alatt adható tápszernek.

Az otthoni Mildibé2 tényleg csak 6 hótól adható.

A kérdezőnek: a 21:50-es válaszoló vagyok. Írok neked mail-t.

2009. júl. 23. 11:13
 13/14 anonim ***** válasza:

De úgy látom, hogy a kérdésedre elfelejtettem válaszolni: szóval azért négy hónapos kortól én még nem mernék a hat hótól adható tápszerre váltani, főleg nem úgy, hogy a doki sem javasolja. Mást nem mondott, hogyan lakathatnád jól a babádat?

Előre gondolom azért akar felírni, mert mondjuk csak hat hóig támogatott a tápszer (vagy nem tudom meddig), esetleg olcsóbb az egyes és emiatt így szokták csinálni, hogy olcsóbb legyen nektek is még 1-2 hónapig. De nem muszáj elfogadni a felajánlást, hat hónapos kortól adhatod neki a következőt, baja már nem lesz tőle.

Itt ebből a szempontból teljesen mindegy, mert itt nem támogatott a tápszer semmilyen formában, nem receptre adják, hanem ugyanúgy veszed meg a boltban, mintha cukrot vennél, vagy kenyeret.

Esetleg próbálj meg tápszert váltani, hátha másik jobban telíti, vagy kóstoltasd meg vele a tejpépeket, azt már kaphat, ha elmúlt négy hónapos.

2009. júl. 23. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszi a választ. Már eszünk gyümölcsöt, fözeléket, tejpépet melette. Láttam olyan 2-es tápszert ami 4 hotol van. Biztos fogok váltani 6 hotol, nem az ár a lényeg.
2009. júl. 23. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!