Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cukros kismamák, anyukák!...

Cukros kismamák, anyukák! Leírnátok a tapasztalataitokat? A ti babátokkal volt gond?

Figyelt kérdés

2-es típusú diabéteszes vagyok, mindkét terhességem alatt jól karbantartott vércukorszinttel. Kislányom tökéletes eredményekkel született, mozgásfejlődését mégsem tartottam megfelelőnek, hiába nyugtatgatott a gyerekorvos. Elvittem gyógypedagógushoz, ő pedig tovább küldött egy Dévényeshez. Kiderült, hogy merev az izomzata. 5 hónap torna következett, mire mindent rendben talált. Három fontos dolgot mondott el.

1. Ezek a gyerekek is megtanulnak torna nélkül járni, de kimaradnak mozgásformák, és ezért gyakori közöttük a későbbiekben a részképességzavaros gyerek.

2. Szinte minden cukorbeteg nő babájánál előfordul minimális oxigénhiány, aminek a következményei jól kezelhetőek, és nem marad vissza semmi, ha időben kezelést kapnak.

3. Minden cukorbeteg nőnek érdemes lenne 2 hónapos kora körül felméretnie a babáját. És mindegy, hogy terhességi cukorról, vagy 2-es típusúról beszélünk.

Második babámat már 2,5 hónaposan vittem, és bár én még nem vettem észre rajta semmi különöset. Ő felfedezte a jeleket. És láss csodát, az első gyúrás után a baba egész tartása megváltozott.

Más is járt már így? Hallottatok egyáltalán erről? Mert nekem úgy tűnik, a gyermekorvosok, és a védőnők nem foglalkoznak ilyesmivel.

2011. szept. 23. 11:47
 1/9 A kérdező kommentje:
És még valami! Ne írjátok azt, hogy csak a pénz miatt hívják be kezelésre a gyerkőcöt. Egyrészt mert általában tele a naptárjuk, és alig férsz be, másrészt én tapasztaltam a változást is.
2011. szept. 23. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:

szia.

márpedig nekem egy pénzéhes gyógytornásznak tűnik, ne haragudj, de el nem tudom képzelni, hogy a diabétesznek és a mozgás lemaradásnak mi köze lenne egymáshoz? meg az oxigénhiány... végiggondoltad, hogy a kettő hogy függene össze?

nyilván az orvos meg a védőnő (akiknek ugye nem tejelünk heti 4-5000.-ot) nem azért nem törődik vele mert leszarom hanem ők is bődületes baromságnak tartják. gondolj bele, ha ez így lenne akkor már egyből a kórházból irányítanának a korai fejlesztőbe. annyira törődnek a cukros kismamákkal, biztos vagyok benne, hogy nem felejtenék ezt megemlíteni ha egyáltalán felmerülne.

én is cukros vagyok, végig nagy babát jósoltak, 3050g és 56cm-el született, végülis hosszra nagy volt. születése után míg nem indult be a tejem kapott cukros vizet mert nagyon leesett a cukra, más gond szerencsére nem volt.

4,5 hónaposan nem forgott és mikor hason kitámasztott ökölbe szorította a kezét. felhívtam egy dévényest és úgy, hogy soha nem látta a babámat és még 1,5 hónapja volt arra, hogy időben megforduljon azt állította, hogy hypoton!!!

elvittem szakorvoshoz, mindent rendben talált, még gekkohoz akartam elvinni állapotfelmérésre de 1,5 hét múlva mindkét irányba forgott, kutyázott és kúszott.

6hónaposan felült, mászott, 7 hónaposan felállt, 10 hónaposan már egy kezét fogva sétáltunk. 1 évesen indult el, 1,5 évesen az ágyon ugrált.

most 22 hónapos, nem beszél de szavakat mondd, mindent ért, nagyon értelmes, okos kisfiú :)

szóval engem nem győztél meg, de nem kötekedni akarok csak mindig felidegesít mikor egy dévényes orvosi véleményt akar mondani

2011. szept. 23. 12:38
 3/9 A kérdező kommentje:

Direkt kértem, hogy ne vezessétek le a pénzre a dolgot.

Látom a naptárját, tudom, hogy mennyire nehezen tud újabb beteget fogadni. Hidd el, nem az én pénzemen múlik a boldogsága.

Amúgy utánaolvastam, és a cukorbetegségnek valóban gyakran következménye a méhen belüli oxigénhiány, ami pedig a mozgásfejlődés elmaradásához vezethet.

A saját gyerekemen tapasztaltam is ezt, és láttam a látványos javulást is.

A kérdést azért tettem fel, mert kíváncsi vagyok, más kismamáknál hogyan alakult ez.

2011. szept. 23. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:

tudom kérted de én ezt gondolom :/

látod nekünk hogy alakult és több cukros anyuka ismerősöm van akiknél minden rendben volt szerencsére.

tényleg az a furcsa nekem, hogy az orvosok nem tudnak erről

2011. szept. 23. 12:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Tudni tudnak róla. Nálunk is elismerte később a doki, hogy elég jellemző dolog. Csak szerinte nem érdemes foglalkozni vele, kinövi a gyerek, az meg hogy fog-e kúszni, mászni, lényegtelen. Már hogy lenne lényegtelen? Problémás gyereknél az első kérdések között van, hogy mászott-e.

Amúgy még én is találtam róla irodalmat, nehogymár őelőttük titok legyen!

2011. szept. 23. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:

persze, hogy fontos a mászás!

de azt is nézd meg hány baba születik oxigénhiányosan egészséges anyáktól :(

lényeg, hogy most már minden rendben a gyerekeiddel és időben kezelve lettek! :)

2011. szept. 23. 13:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Tényleg semmilyen tünetetek nem volt. Minket a fejlesztőpedagógus azért küldött tovább, mert a kislányom "repült". Ha felrakta hason egy nagy labdára, és meggurította, nem lerakta a kezét, ahogy kell, hanem szétcsapta. Ugyanez miatt nem tudott a hasáról a hátára fordulni. Fordulni fordult, de alászorult a karja. 2 kezelés után már ment neki. Később nem kúszott, hanem fókázott. A mászást is úgy kellett berakni neki. Aztán spiccen kezdett állni. A nagyobb gyerekeim nagyon nem így működtek.

A picin most már én is látom a különbséget. hiába emelem meg a hóna alatt, nem támaszt ki a lábával, hanem rogyaszt. Hason fekve pedig hátracsapja a karját, emiatt nem emelte a fejét. 1 kezelés után gyönyörűen tartja a buksiját. szerinted tényleg hülyeség?

2011. szept. 23. 13:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Lemaradt az első mondat végéről a kérdőjel.
2011. szept. 23. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:
mondom nekem ez volt ijesztő, hogy ökölbe szorított kézzel támaszkodott 4,5 hónaposan ezért elvittem orvoshoz ahol mindent rendben találtak és 5 hónaposan már kúszott ami elég korainak számít, pont a 6. hónapfordulóján ült ki mászásból, akkor már szépen szabályosan mászott így megnyugodtunk. minden orvos csak mosolygott, hogy mennyire ügyes. most a beszéddel van kis lemaradás de arra se mondanak semmit, babanyelven be nem áll a szája, sok szót mond. most várunk, remélem az is beindul hamarosan
2011. szept. 23. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.