Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak a babámmal? Ez...

Mit csináljak a babámmal? Ez már nem normális, megőrülök.

Figyelt kérdés
2 hetes 2 napos baba, állandóan enni akar, már nem tudom mit csináljak vele... tápszeres, 90mleket megeszik, de van hogy 120at, odaadom neki a 90et, 20perc mulva ujra üvölt, nem hiszem, hogy a hasa fáj, mert nem húzkodja a lábát csak üvölt, se melege nincs, se nem fázik, addig bőg míg nem adok megint kaját a szájába és akkor elmarad, de fél óra múlva újra üvölt és kér még, nem adhatok neki fél óránként 30ml-t miután megevett 120ml-t, miért csinálja ezt? mit csináljak vele? hallgassam bőgni, mert éhes? próbáltam adni neki vizet, azt kiköpi, kamilla teát elfogadja, de azután is üvölt addig amíg nem kap enni.Miért eszik ennyit, mi baja van?
2012. aug. 8. 19:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben adnék neki annyit, amennyitől jól lakik. Nem vagyunk egyformák, az anyagcserénk sem egyforma, nyilván a babák sem egyformák. Pl. a férjem 3szor annyit eszik, mint én, mégis vékony, rajtam meg van felesleg.

Szerintem keverj be neki 150 ml tápszert, azt add oda, ha megeszi akkor megeszi, aztán majd amikor méregetik, kiderül, hogy egészséges mértékben hízik-e. Ha nem extrém a hízása, akkor lehet, hogy ő egyszerűen csak ilyen "nagyétkű".

2012. aug. 8. 22:15
 22/29 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ilyen volt hajszál pontosan!! Tápszert kapott, 20-30-60 percenként kérte újra, a cumit nem fogadta el. Egy idő után azt gondoltam, hogy azért sír, mert fáj a hasa, de igazából sosem derült ki, mi volt a baja. Belenyugodtam, hogy "ő maga sem tudja, mit akar"... Tudom, hogy hülyeség, de néhány hónap alatt kikészített ezzel maga körül mindenkit szegénykém.:( Most másfél éves, nagyon jó étvágya van, és makkegészséges. Ami más, mint nálatok az az, hogy ő koraszülött volt, és nagyon sokat bukott. Egyébként némi javulást tapasztaltam, amikor elhagytuk a Start (újszülöttnek való) tápszert, és váltottunk az 1-esre, szóval lehet, hogy tényleg nem lakott jól a kezdetivel!
2012. aug. 8. 23:43
 23/29 anonim ***** válasza:

Próbáld meg, hogy minden 3.-4. etetésnél egy kanállal több tápszert adsz a vízhez. Lehet, tényleg "szegényes" neki az a tápszer, amit kap és nem lakik jól vele.

Az én lányom 13 hónaposan jutott el odáig, hogy egyszerre megivott 180ml-t. Azt mondta erre az orvosunk, hogy vannak olyan babák, akik kevéssel is beérik, vannak olyanok, akik folyton ennének, és attól sincs bajuk.

3 hónapig tudtam szoptatni, addig kínlódás volt minden, mert mindig éhes volt. Aztán egy jól kifogott tápszer és minden rendbe is jött!

Azért nem árt, ha tényleg elviszed dokihoz, bár kint élő barátnőm mesélte, hogy az ott egy kész katasztrófa.

2012. aug. 9. 00:07
 24/29 anonim ***** válasza:
miért ott kint nem vizsgálják meg a babákat ha elviszik orvoshoz? :S
2012. aug. 9. 05:30
 25/29 anonim ***** válasza:
Én továbbra is azt mondom hogy nem éhes. Írdd össze egy nap mennyit eszik meg. Itt egy képlet: testsúly kg szorozva 150. Ha 3 kg-os a babád akkor ez 450 g, vagyis kb 4 és fél dl. Ha ennek mondjuk a dupláját megeszi képtelenség hogy éhes legyen. Ne adj neki annyit! Nem éhes. Ez a te felelősséget. Az én babám is bármit megevett volna amit eléraktam! Beszéld meg egy gyerekorvossal. Amúgy szerintem semmi baja, csak a sírós babák táborát gyarapítja majd. Az enyém nagyon hasonló volt ahhoz amiket leírtál és semmi nem segített. Kb 3 hónapos koráig megállás nélkül ordított. Evett-ordított-evett-ordított... Van amúgy pár anyuka itt akinek ez a szitu ismerős sajnos.
2012. aug. 9. 07:47
 26/29 anonim ***** válasza:
63%
Stílusodból ítélve azért sír, mert az anyukája idegei kissé megviseltek és érzi a feszkót.
2012. aug. 9. 08:40
 27/29 anonim ***** válasza:
53%
Két hetesen hisztizik meg zabál......pfff
2012. aug. 9. 08:59
 28/29 A kérdező kommentje:
persze, hogy miattam sír, nem is értem ez mért nem jutott eszembe eddig:) egyáltalán nem vagyok vele ideges, meg feszült, teljesen nyugodtan kezelem mikor sír, egyszerűen csak aggódom, hogy nem normális, hogy ennyit eszik. Mert mitől olyan erős kifejezés az, hogy zabál? Nézz utána a jelentésének... de ha így jobban tetszik, akkor fal, nem zabál. Ma veszek másfajta tápszert és kipróbálom, mert idekint is azt tanácsolta egy szoptatási tanácsadó nőci, nem hiszi, hogy valami baja lenne. Azt mondta, hogy ezek a félvér babák többet esznek, meg erősebbek is, elöbb csinálnak mindent, több energiára, tápanyagra van szükségük. Köszönöm a válaszokat
2012. aug. 9. 09:22
 29/29 anonim ***** válasza:
Na, na, na, segítséget kért, semelyikünk nem csinált mindent tökéletessesn, ugye?Válts tápszert, két etetés között itasd(próbáld újra és újra).Az kisújjad hegyét dugd be a szájába, ha nem fogadja el a cumit.Tudom ,mondani könnyű, de nem tudod valamivel felkelteni az érdeklődését két etetés között?Alufóliából vágj ki pillangót, cérnára kösd és lóbáld :D a szeme elött.Bocs, más nem jut eszembe.De egészséges az a lényeg.
2012. aug. 9. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!