Titeket támogattak/támogatnak anyagilag a szülők, miután megszületett a gyerek? És előtte? Ha anyagilag nem, miben támogatnak?
Minket elég sok mindenben támogatnak ill. támogattak a szüleim. Lediplomázásomra egy elég szép összeget kaptam, amiből megtudtuk venni a kocsit, előtte lakást kaptunk, mikor megszületett a kisfiunk, utána is nagyon sok mindent Tőlük kaptunk, kiságy, babakocsi, ruhák, stb. Nagyon nagy segítség volt. Férjem külföldre ment dolgozni, abban is segítettek a kijutásban, illetve, hogy amíg nem kap fizut addig legyen pénzünk.
Nálatok mi a helyzet?
Anyósomék egyáltalán nem támogatnak, ami kicsit rosszul is esik nekem amiatt, hogy sógornőméket meg bőségesen támogatják, és a gyerekeiket is. A nagyobb gyerekeknek megy ahavi apanázs a számlájukra. Lehet hoyg azért, mert az én párom jól keres, jobban élünk ezáltal mint sógornőmék.
Anyukámék elváltak, apuval nem túl fényes a kapcsolat, nem támogat a főiskola óta engem. Anyu pedig ott segít ahol tud, általában apróbb dolgokkal. Pl a nagyobbik, mostmár aszobatiszta gyerekemnek egész pelenkás ideje alatt ha összesen 10x vettünk mi pelenkát akkor sokat mondok. Elsősorban a segítségével támogat mostmár hog nyugdíjas, jön ha kell, és vihetjük a gyerekeket ha kell.
Az a helyzet, hoyg a szüleink abban a korban vannak, hogy támogattak már éppen eleget az életünk során, mostmár inkább nekünk kell/illene támogatni őket.
Ruhák, pelenka, ilyesmiket kaptunk sokszor, meg 5-10ezer ft-okat szoktak adni a nagyszülők (mármint a párom nagyszülei meg az enyémek.) A szüleink nem állnak úgy.
Albérletben vagyunk, saját lakás nincs, sztem nem is lesz.
Nekem már csak édesanyám van,mivel édesapám,bátyám meghalt és ő tartja fent egymaga a lakását nyugdíjas lévén...
Azért havonta szokott venni bébiételt,teát vagy pénzt ad pelenkára.Nekünk ez is rengeteget számít,nagyon értékelem.
Páromnak csak nagymamája és nővére van.
A nagyi néha ad havonta 5000 Ft-ot,a nővére,aki egyben a fiúnk keresztanyja,ő annál többet segít.
Ruhát,pelenkát,bébikajákat,babakekszet,nedves törlőt vesz.
Viszont csak az édesanyámra szoktuk bízni a babát,ha elintézni valónk van,ő ismeri a legjobban.
Itt volt velünk szülés előtt is,után is és ott segített ahol tudott...
Ha nem anyagilag,akkor lelkileg a támaszom a mai napig,mindent neki köszönhetek amim van,és ezért örökre hálás leszek neki...
Anyagilag anyukámék inkább. Náluk és anyósomnál is van kiságy meg babakocsi, ami anyósnál van azt mi vettük.
Egyébként mindketten szeretnek az unokával lenni, még keveslik is együtt töltött időt, szóval el tudok menni fodrászhoz, kozmetikushoz, férjemmel moziba vagy csak sétálni. Ha nagyon elúszok, anyósom átjön és lefoglalja a lányom amíg én behozom a lemaradást :-)
Szülés után előtt anyukám volt itt 5 napot, aztán anyósom hozott ebédet úgy 2-3 hétig. Anyósom közel lakik, anyukám sajnos messzebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!