Jár családi pótlék ha külföldön vagyunk, de magyar állampolgárok vagyunk a szülők és a gyerek is?
persze hogy jár! Mi az hogy! SŐT! Nektek köteles bármit is adni az állam, ha már nem itthon adóztok és éltek!
Hányok az ilyen emberektől...
Ahol dolgoztok,az az ország adja a családit.
Mi is külföldön élünk,itt dolgozunk,itt adózunk,itt kapjuk a családit is.Csak 1 országban kaphatsz.
Mikor kell szüneteltetni a családi pótlék folyósítását?
Az ellátás folyósítását szüneteltetni kell:
a) az ügyfél távolléte alatt, ha az ügyfél 3 hónapot meghaladó időtartamra olyan államba távozik, amely nem az EU tagállama, nem EGT-tagállam, vagy nem olyan állam, amelynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával.
b) az egyéb ellátás folyósításának időtartama alatt, ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a Cst. alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak.
Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.
Első válaszolónál a pont.Nagyon jól beszél.
Kérdező ne légy kapzsi.
Miért kell egyből letámadnia kérdezőt??? Tudjátok a körülményeket???? Én például 7 hetes terhesen jöttem ki angliába, és itt is szültem meg a babát. Ezért a magyar államtól kapom még a támogatást. Sajnos. HIgyjétek el ha lehetne inkább az angolt választanám Lehet a kérdező is ilyen helyzetben van. Adóztam én is eleget a magyar államnak, és nem érzem rosszul magam emiatt, hogy onnan kapom a pénzt.
Válasz a kérdezőnek: megerősítva e második válaszadót, egyszerre csak egy országból kaphatod az eu-n belül. Ha a terhesség előtti évet már nem otthon töltötted, de lemondasz az adott ország támogatásáról, akkor igen, kaphatod az otthoni családi pótlékot. Attól függ melyikkel jársz jobban.
Biztos,hogy nem kaphatsz. Én is ilyen helyzetben vagyok,voltam. Leveleztem a folyósító szervvel is és elutasították a kérelmem,mint ahogy már az előttem szólók írták csak 1 helyről lehet kapni.
Ha komolyabban érdekel valami evvel kapcsolatban írj privit,én már kiokítottam magam ilyen dolgokkal kapcsolatban. :-)
kedves rosszindulatú válaszolók.Ha vennétek a feneketeket és ti is el mernétek indulni 1 kofferrel az idegenbe,tök egyedül,családot,barátokat hátrahagyva akkor talán megértenétek minket.Az irigység beszél belőletek,tessék,nyitva a határ el lehet indulni.Nem kell senkitől semmit irigyelni,azt hiszitek külföldön valamit is ingyen adnak????Hát nem!!! És nem az a baj hogy valaki tájékozódni akar,mert kijött a nyomtatvány amit ki kell töltenem és nem tudtam hogy jogosultak vagyunk e rá.ENNYI.
A többi választ köszönöm,sokat segítettetek
jujj de rosszul gondolod. nem értek veled egyet.
és kösz nem, jól elvagyunk itthon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!