Hozzátáplálási tanácsot szeretnék!? :-)
4-6 hónapos korban alma, meggy és őszibarack adható a gyümölcsök közül. Sokan még a banánt is javasolják, de erről megoszlanak a vélemények. Ilyenkor nyáron, ha adsz is banánt, inkább biot vegyél, mert az nincs tele érésgyorsítóval.
Szerintem leturmixolt fagyasztott meggyet nyugodtan keverhetsz majd 5 hónapos kora után a pépbe. A nyári almával mi a gond? Nagyon savanyú?
Zöldségek közül általában először a burgonyát adják, de az újburgonyát ilyen pici korban nem szokták javasolni. Ehet még sárgarépát, céklát és sütőtököt is. Ha már kóstolt főtt krumplit, ehhez keverheted az új ízeket. Eleinte csak 1-2 kanállal, utána fele-fele vagy 2/3-1/3 arányban. Pl. 2/3 burgonya+1/3 répa.
Próbálkozhatsz bébiételekkel is, ha olyan zöldséget adnál, aminek nincs szezonja (pl. sütőtök).
Nálunk amúgy a sütőtök, a meggy, a barack és az alma volt a favorit, főleg ezekkel "húztuk ki" 6 hónapos koráig. A krumpliért és a répáért magában nem igazán rajongott, a céklát meg utálta.
Az alma Sinlackal keverve nem lesz savanyú,kislányom imádta így.
Én 4,5 hónaposan kezdtem, és 6 hóig ezeket vezettem be: őszi, alma, sárgarépa, sütőtök, krumpli.
Sinlaccal is kevertem ezeket, meg egymással is, amikor már megismert egy-egy ízt. Pl. a krumplit nem is ette önmagában, de almával vagy sárgarépával imádta.
Amúgy semmi extra nem volt, csak megfőztem vagy megpároltam a zöldségeket és összeturmixoltam neki.
5 hó után kekszet is kapott, azt almába tettem neki, hogy jól felpuhuljon.
A gyümölcsöket tejpéppel is lehet keverni amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!