Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért akarják az anyukák...

Miért akarják az anyukák minél hamarabb leszoktatni a gyereket magukról?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt,hogy pár hónapos korban külön szoba,cici helyett cumi,anya helyett plüss állatka stb
2009. júl. 19. 13:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam 7 hónapos és velünk alszik még mindig.az ágyunk mellett van a kiságya. cicit nem tudok neki adni mert tápszeres,így marad a cumi. plüssállat meg azért kell mert én nem férek be mellé az ágyába hogy engem szorongasson mikor álmos
2009. júl. 19. 15:42
 12/32 A kérdező kommentje:
De miért jó külön szobába altatni?Ha valami gond van lehet éjjel átrohangálni.Persze hogy sok kialvatlan anyuka van.És aztán jönnek a különféle módszerek a"szuper" alvó babákról,akik majd azt mondják :Aludj jól Anyukám!
2009. júl. 19. 15:49
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsőhalált nem tudod kiküszöbölni azzal, hogy ott alszol mellette... Nem hinném, hogy felébredsz arra, hogy nem vesz levegőt. A megnyugtatás valóban gyorsabb így, de a lélegzetvételét nem tudod figyelni egész éjszaka, max. úgy, ha nem alszol... Mi vettünk légzésfigyelőt, de nagyon kicsi súllyal született, korára tették, ott is volt alattuk. 6 hónapig egy szobában aludtunk (férjem is), utána átköltöztünk a saját szobánkba. Mivel kb ugyanannyi lépésnyire van az ottani ágy a kiságytól mint a sajátunk, így annyi a különbség, hogy nyugodtabban alszik és mi is. Ja, és 9 hónaposan még szoptatom, de a kezdetektől kapott cumit is alváshoz, nyugtatásul. Első válaszadóval egyetértésben a cicit én is evésre "használom" plusz régebben ha nyűgös volt, akkor tettem cicire. De egyébként ő el sem fogadja, ha nem éhes... Szóval szerintem mindenkinek magánügye, hogy mit választ, hogy neveli a gyerekét (amíg nem veszélyezteti)...
2009. júl. 19. 15:49
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy ez az "egy szobában alszok a babával" lelki szükséglet az anyukának... Tapasztalatból beszélek, mert sokkal hamarabb is kiköltözhettünk volna a 6 hónapnál, de nem ment az elszakadás... nekem. Mert a kislányom észre sem vette a különbséget. :) Illetve annyiban, mint már írtam, hogy nyugodtabban alszik, nem zavarjuk a beszélgetéssel, forgolódással stb. Egyébként nem mindenhol megoldható az fizikailag, hogy a kiságy a franciaágy mellett legyen...
2009. júl. 19. 15:53
 15/32 anonim ***** válasza:
76%
Egyetértek az elöttem szólóval.Neked ne áljon égek a hajad attól mert más,külön szobába altatja a babáját,vagy ugy gondolod az már nem is anya?vagy rossz anya?szerintem tanulj meg nem elíténi mást,főleg olyan dolgokért,ami még nem is káros.
2009. júl. 19. 15:53
 16/32 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem akarják magukról leszoktatni,csak neked furcsa,mert neked az a megszokott és normális amit te csináltál és csinálsz. Valaki,mint pl én sem, egyszerűen nem tudom magam kipihenni ha a baba mellettem van.Párom is félt hogy összenyomja....Nagyon mélyen alszik,sokszor rám is rám tehénkedik és nem ébred fel rá. Nem pártolom a cici cumi helyett dolgot,igaz nem is cumizik,de a cicit is csak evésre használja.Helyettem pedig nem kap semmit,én mindíg leszek neki amíg élek,és egy plüss állatka nem helyettesítheti az anyukát semilyen korban,de van az én gyermekemnek is,és semmi hátránya. Attól hogy valaki nem úgy tesz mint te,nem szereti kevésbé a gyermekét,és nem akarja magáról leszoktatni....
2009. júl. 19. 15:56
 17/32 A kérdező kommentje:
Ha jobban utána olvasnál a bölcsőhalálnak nem ezt a választ írtad volna
2009. júl. 19. 15:58
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

A kisfiam mellettünk alszik (külön ágyon, de össze van tolva, így mégis együtt vagyunk). Cumizik ennek ellenére, erre van szüksége az elalváshoz. És vettem neki plüssállatkát, az is ott van vele, néha megölelgeti, szeretgeti, megosztja vele a cumiját is:)

Most én vagyok a mindene, egy lépést sem tehetek nélküle, már egy éve. Csak úgy érzi igazán jól magát, ha velem van. Én is igénylem a közelségét, mégis kénytelen vagyok, ahogy te írtad egy kicsit "leszoktatni" magamról, mert szeptembertől lesz úgy, hogy egy-egy napra mással kell lennie. Nekem sajnos nem adatott meg, hogy tényleg, ahogy szeretném hároméves koráig mindig vele legyek. Muszáj lesz elmennem tőle, ha egy-két lépéssel előrébb akarunk jutni, mint ahol most vagyunk. Azt kell mondanom, hogy mindkettőnknek könnyebb lenne most, ha ennyire nem is szokott volna rám:( Pár hónaposan kellett volna néha egy kicsit másra hagyni, megtartani a rácsos kiságyat, és abban altatni. Mert nem vihetem majd magammal az iskolába. Ő sírni fog, és az is valószínű, hogy én is.

2009. júl. 19. 16:06
 19/32 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat,Nem tekintem rossz anyának aki másik szobába altatja a babáját,csak tőlem ez nagyon távol áll.Azt nem értem még hogy miért "félnek"az anyukák hogy a gyerek nagyon ragaszkodik hozzájuk?Leszoknak róla tapasztalatból mondom.Szerintem mindennek megvan a maga ideje ,nem szabad sürgetni a dolgokat.
2009. júl. 19. 16:30
 20/32 anonim ***** válasza:
65%
Az én fiaim első naptól külön szobában, külön ágyban alszanak, a szoba 2 lépésre van a mienktől. Hozzáteszem teljesen egészségesen, természetes úton jöttek a világra. A bölcsőhalál kockázata nagyon kicsi volt náluk. A babák nem szokásokkal jönnek a világra, hanem mi szülők "csinálunk" nekik szokásokat. Ha külön ágyban szoktatod őket akkor neki az a jó és nem hiszem, hogy kevésbé szeretne. Persze nekem is az a jó, ha nyugodtan a saját ágyában alussza végig az éjszakát. 3 gyerekkel nem is tudnék egy szobában aludni. Hány olyan esetről hallok, mikor nem tudják a gyereket a saját ágyába szokatni, amitől a szülők és a gyerek is szenved. Inkább az első 3-4 hónapban kibírom a "szaladgálást", minthogy utánna egy filmet ne nézhessek meg, vagy beszélgethessek a férjemmel nyugodtan vagy stb. Egyébként a többiekhez csatlakozva úgy látom, hogy a kérdező csak a saját elveit tartja helyesnek, csak akkor miért tette fel a kérdést!?
2009. júl. 19. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!