Ezért nem merek több gyereket vállalni. Ti hogyan gondolkodtok erről?
Van egy 14 hós tündéri kisfiam, imádtam terhes lenni, a szülés szép emlék maradt. Nagyon sokszor elfog a vágy, hogy szeretnék még egy gyereket. Anyósom szerint KELL egy testvér. Most is olvastam itt egy kérdést, hogy miért nézik hülyének azt, aki 3-4 vagy több gyereket bevállal. Mézes mázos mesés válaszok jöttek, hogy szép a nagy család, meg ilyenek. De Belegondolnak ilyenkor a gyerekek JÖVŐJÉBE? Példaként elmesélem az én helyzetemet, hogy nem az elkényeztetés és a gazdagság érdekel:
Párommal mindketten dolgos, de szegény családból származunk. Ez annyit jelent, hogy a szüleink egy fillérrel sem tudtak támogatni minket. Amióta a gyerek megvan, a nagyszülőktől sajnos 1-2 túrórudit leszámítva semmilyen segítséget nem kapunk. Mindketten szintén dolgozunk. Nagymamától örökölt 30 nmes szoba konyhában élünk. Ez az egyetlen, de hatalmas segítségünk volt. Jelenleg arra pályázunk, hogy ha még mondjuk 4 évet maradunk, addigra lesz annyi pénzünk, hogy tudjunk venni egy 1+2 félszobás panelt. Ha ez sikerül, akkor a fiamnak lesz egy fél szobája, és ha sikerül félretenni havonta egy KEVÉSKE összeget (ugyanis alacsony a keresetünk), akkor abból tudjuk vagy taníttatni, vagy egyáltalán annyi összeg összejön, hogy majd ha ő is vesz fel hozzá hitelt, tud egy saját (pici, olcsó) lakást venni, és ott fog tartani, ahol most éppen mi. Ez minden.
Új életet kezdhet majd a jövőbeli családjával egy egyszobás lakásban, ami legalább az övé lesz, és nem kell majd súlyos pénzeket kidobálnia az ablakon albérletre.
De ha bevállalnék én is hármat, oké, hogy aranyosak, szépek, nagy a család, van kire számítsanak, ilyesmi, 3 gyerektől ingyen van a tankönyv meg egymás ruháit hordják, de mi lesz, ha felnőnek? Az 1+2 félszobát felosztom 4 felé?
A Saját bőrömön tapasztalom meg, hogy milyen az, amikor tényleg semmilyen szülői segítség nincs. Farkasordító világban élünk, ki tudja mi lesz később? Mert szerintem nagyon jók azok a MESÉK, amikben elindulnak egy tarisznyával szerencsét próbálni, de saját magamon látom , hogy nincs kitörés! Ha a gyerek jól fog tanulni, akkor elmegy orvosnak vagy ügyvédnek és megvesz mindent, amit akar. De ha nem sikerül? Akkor lesz egy érettségije, egy szakmája, amivel havi 80-100-130 ezret fog keresni.
Ez utóbbi egy átlagos magyar "karrier".
A párom öccse jelenleg pont itt tart. A páromnak szerencséje volt, el tudott otthonról költözni az én saját lakásomba. De az öccse? 23 éves, dolgozik látástól vakulásig, de mivel anyósomék szegények, így nem tudják őt segíteni, és mivel anyósomék (pedig hangsúlyozom, anyóséknak régen jól ment!) egy fillért nem raktak félre a gyerekek jövőjére, így esélye sincs, hogy 30 éven belül saját lakása legyen, így vagy albérletre "dobálná" ki szerencsétlen az összes pénzét, vagy maradna a kisszoba a jövendőbelijével. De felteszem a kérdést: Ha mi is ott laknánk, akkor a jelenlegi felállás szerint 8-an lennénk 1+2 félszobában? És itt még csak 2 gyerekről van szó...
Hát jobb hiteles lakásba szülni vagy mindenki örököl? Mert munkabérből vett lakás a mai világban szinte lehetetlen.
Na de a kérdező a két véglelet emlegeti.
Nem gondolnám, hogy szegények vagyunk, míg minden hónapban legót, márkás új ruhákat, mindenféle kaját meg tudunk venni, addig úgy gondolom, hogy mi vagyunk az átlag magyar.
Kedves 20. és 21. válaszadó!
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmeteket, írtam egy kommentet pont előttetek. Ha figyelmesen elolvastátok volna, akkor a 4. pontban leírtak miatt teljesen értelmetlen és tárgytalan volt a válaszotok.
Eddig nem foglalkoztam vele, de innentől kezdve az írjon, akinek van türelme és értelme elolvasni a kérdést és utána az esetleges kommenteket.
Kedves 20-as! Talán rád is vonatkozik, hogy nincs mit enned és felöltöznöd? Akkor miről beszélsz? Innentől kezdve le fogom pontozni azokat, akik nem tudnak olvasni.
20-as vagyok.
Utolsó előtti kommentednél 4 pont van. A 2. pontban van, hogy csak szegények vagy csak gazdagok szülnek 3+ gyereket. Szerinted.
Erre írtam.
A 4. pontról te is tudod, hogy mindenkinek ugyanaz a véleménye, ezért sem kaptál több választ, mert most minek ócsárolni a cigányokat, az iskolázatlanul-pénz nélkül szülő embereket? Egyébként kihagytad a 16-20 éveseket, akik soha nem dolgoztak, és úgy vállaltak gyerekeket, majd esetleg lelépett a párjuk. És számtalan élethelyzetet még kihagytál. Ezekről mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nem gondolod??????
Ja, amikor megkérdezik 20. kérdésben, hogy mikor jön a családi hónap elején, akkor azok kik? Lehet, hogy egy gyerekük van, akiket nem tudják eltartani. Vagy azt az egy szem gyereküknek és a családjuknak 40 e ft a havi kajapénzük mindennel együtt. Akkor azokról is lehetne írni vagy nem? MIért emelted ki, hogy 3+ gyerek? Mert így nem igazán igazságos a kérdésed. Akár le is pontozhatsz.
"innentől kezdve le fogom pontozni azokat"
Juj de megijedtünk....://
Elnézést hogy nem azt írja mindenki amit hallani szeretnél.
20. vagyok. Még az jutott eszembe, hogy itt a játszótéren minden egyes anyuka, akinek 1-2 gyereke van, hallani sem akar 3. babáról. Miért?
Egytől egyig azt mondják, hogy se pszichésen, se fizikailag nem bírnák. Alig várják, hogy visszamenjenek dolgozni. Nem bírnák a 3 kicsit.
Van ilyen is. Lehet, hogy te is közéjük tartozol, csak épp a pénzre fogod, meghogy mindegyiknek házat kell venni, meg diplomát, meg.......
Egyébként a 3. baba jelenleg pont havi 80 e ft-al növeli meg a bevételünket. Félreértés ne essék, de több oldalról kellene nézned a dolgokat.
Oké, oké, minden éremnek két oldala van.
Kedves 20-as! Sok mindenben igazad van Neked is, de azért engem sem kéne így letámadni. Részemről lezártam a témát, mert ennek a dobálózásnak semmi értelme.
A sok hozzászólásból levontam a konzekvenciát, és a nagy számok törvénye alapján levontam a következtetést.
Megértettem a véleményed, de semmi értelme, hogy még 20 évig levelezgessünk még mi ketten.
Lepontozni nem fogok senkit azért, mert más véleményen vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!