Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor "ideális" testvért...

Mikor "ideális" testvért vállalni?

Figyelt kérdés
Van egy majd2 éves lánykám. Imádja a gyerekeket, pici babákat meg én is. Férjem szeretne neki tesót. Én meg vacilálok. Még cicizik a lányom, látom, hogy igéénye van rám. Attól félek, hogy nagyon féltékeny lenne és haragudna rám :( nem szeretném megbántani. De úgy érzem, hogy örülne neki. Az igazság az, hogy nem tudom, hogy belevágjunk-e? Anyagiak rendben, lakás rendben, párkapcsolatunk rendben :) Ti mit gondoltok erről? Tapasztalat esetleg?
2012. jún. 4. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ideális bármi lehet!

Akkor kell bevállalnod, amikor készen állsz rá, amikor valóban akarod.

Féltékeny most is és később is lehet, meg jó testvér is. Ez nem korkülönbség-függő.

Ha pároddal közös döntésre juttok, ha megfelelőnek érzed az időt, akkor lesz számotokra és lányotoknak is ideális.

2012. jún. 4. 13:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Akkor kell gyereket szülni mikor ti akarjátok.

Féltékenység nincs idöhöz kötve, söt minél elöbb jön annál kevesebb a féltékenység álatalában.

Nekem az ideális minél kevesebb korkülömbség, így mi ahamr vállaltuk 21 hós lesz mikor a tesó szüeltik.

nekem a nézetem az volt hogy minél kevesebb korkülömbség, gyorsan a kötött babázós kort magunk mögött tudni.

Mi rengeteget utazunk, kirándulunk és a mi életvitelünkbe ez jobban bele passzol, mint majd 3-4 év után újból kezdeni a babázást, mikor a gyerek már tök önálló.

De van aki másképp gondolja, mindenkinek magának kell ezt eldönteni.

2012. jún. 4. 13:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 4-5 év volt ideális, mert tudtam, hogy két kicsivel nehezebben menne (nem vagyok a türelem mintaképe). Tehát tudtam, hogy nekem még várnom kell.

Lányom 2 éves kora körül minden gyereket, babát imádott, de én még nem voltam biztos a dolgomban, és csak azért, hogy kis korkülönbség legyen, nem akartam vállalni. Akkor még "kényszernek" éreztem volna.

Aztán 3-3,5 év után úgy gondoltam most már készen állok és párom is így érzett. Így lett köztük 4,5 év korkülönbség.

Nekem isteni ez így, úgy érzem több figyelem jut rájuk, lányaink meg imádják egymást. De anyánként változó ki, hogy éli meg ezt.

Hogy neked mi az ideális nem tudom, csak te érezheted. Tényleg akkor vállald be, ha biztos vagy benne.

Jó testvérek így is, úgy is lehetnek, ez nem korkülönbség-függő, sokkal inkább a nevelésen és a gyermekek személyiségén múlik. Bárhogy is lesz, az lesz az ideális nektek.

2012. jún. 4. 13:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a nevelésnek valamilyen szinten érzelmi területen is meg kell történnie.Tehát ha tesó jön, akkor neked fel kell készítened rá a lányod, és ő ezt el is fogja fogadni.

E mellett az anyától való elszakadásnak is megvan az ideje.

Én úgy érzem nem csak ő anyás, hanem ezt te is eléggé erősíted benne.De ezt csak az írásodból veszem ki, lehet nem így van.A lányodnak mindig igénye lesz rád,de az a te feladatod, hogy ezt az igényt normális keretek között tartsd.

Szóval ha úgy érzed érzelmileg készen álltok egy babára, akkor vágjatok bele.

Kisfiam 26 hónapos lesz mire megérkezik a tesó,most 12 hetes vagyok.Az elején sokat kellett feküdnöm, és fiam ezt neheztelte,meg hogy nem emelem fel, de elmagyaráztam neki mi van, hogy ott a tesó a pocakomban és vigyáznom kell és szépen megértette.Ha úgy álltam volna hozzá,hogy babusgatom és sajnálkozok vele, hogy nem tudom felvenni, akkor sokkal nehezebb lett volna neki, és sokat sírt volna a dolog miatt.Így meg puszilgatja a még lapos hasam és simogatja és megérti, ha nem veszem föl.

Szóval sok múlik azon, milyen a te hozzáállásod a dolgokhoz!

Amúgy ha most teherbe esnél már egyáltalán nem számítana kis korkülönbségnek a gyerekek közti idő,simán elboldogulnál velük.

2012. jún. 4. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Szívem szerint én már belevágtam volna a tesóprojektbe, de a férjem még várna. Igaz csak őszig. Most 19 hónapos a kisfiunk, így ha elsőre össze is jönne a második babó, kevesebb mint 3 év lesz a korkülönbség. Jó lett volna kisebb korkülönbséggel, de mindenképpen 3 évnél kevesebbet szeretnék. Akkor még tudnak majd közösen játszani, érdemben is és később is. Kamasz korukban elmászkálhatnak együtt, már ha lesz rá igényük. Nekem 6 évvel fiatalabb a húgom és nagyon utáltam, hogy 16 évesen magammal kellett cipelnem a pisis húgomat. :) Persze nem anyukám mondta, hogy vigyem, hanem a tesóm hisztizte ki, nem bírtam hallgatni, így hát vittem.

A másik szempontom, hogy így nem kell kétszer visszaállni a munkába, talán jobban viselik így egybe kb 6 év, mint, hogy visszamenjek 1 évre, aztán újra terhes legyek.

A harmadik a korom, már 33 múltam, sokat nem várhatok.

A testvérféltékenység meg lutri. Lehet, hogy lesz, de az is lehet, hogy megússzuk.

Lehet, hogy az elején nehezebb a kis korkülönbség miatt két gyerekkel, de hosszútávon szerintem mindenkinek jobb. :)

2012. jún. 4. 14:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Van egy kisfiam,októberben lesz 3 éves,és van egy kislányom,4.5 hónapos.A fiamat beirattam óvodába,nem vették fel,pedig jó lett volna neki is és nekem is.Nyugodtabban tudnék foglalkozni a picivel.Szóval a mai eszemmel megvárnám,míg ovis lenne,és akkor szülnék még egy babát.Gondolkozunk egy harmadik csöppségen is,de természetesen ha már a kicsik óvodások lesznek.Nektek hajrá!
2012. jún. 4. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!