Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyagilag "megéri" 3. gyereket...

Anyagilag "megéri" 3. gyereket vállalni szerintetek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert itt hivatkoznak rá néhányan, hogy megéri 2-nél többet vállalni...
2012. júl. 16. 13:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Ez elsősorban attól is függ, hogy mennyi a férjed bruttója. Hülyén hangzik, de ha kevés, akkor nem nyertek annyit, mint amennyibe egy + gyerek kerül.
2012. júl. 16. 13:29
 2/17 anonim ***** válasza:
64%
Viszont 3 gyereknél már van egy csomó kedvezmény én úgy tudom.Mármint étkezés a suliban, könyveket sem kell megvenni a nagycsaládosoknak én úgy tudom.
2012. júl. 16. 13:31
 3/17 anonim ***** válasza:
64%
Akkor végül is igen, ha nincs túl nagy korkülönbség köztük. Azért az ingyen ebéd, tankönyv sokat számít, több a támogatás, adókedvezmény stb, de minimális plusz tőke akkor is kell hozzá, szóval a kilátástalan anyagi helyzet nem fog megoldódni egy harmadik gyerekkel. De ha már több, akkor gyakran hárommal tényleg jobban lehet járni, mint kettővel.
2012. júl. 16. 13:32
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
ezt minden héten felteszi valaki.És mindig olyanok válaszolnak akiknek nincs 3 gyerekük és félre vannak informálva a kedvezményekről.Nem ,nem éri meg a 3 gyerek.De aki csak az anyagiak miatt akar hármat az inkább ne vállaljon .
2012. júl. 16. 13:39
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

Rövid távon lehet hogy megéri,több a családi pótlék és a segély,viszont nem tudom hova rohannék ha 3 gyereket nevelnék és elém állna mind a 3 hogy pl orvosok akarnak lenni,külföldön szeretne tanulni stb...

én úgy vagyok vele hogy inkább vállalok kevesebb gyereket,de őket felnevelem tisztességesen,hogy 18 éves korában ne egy sporttáskával hagyja el a szülői házat..

2012. júl. 16. 13:39
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Hát ez az!Hogy amikor tovább tanulásra kerül a sor akkor nincs semmire kedvezmény.Sokan azt hiszik az ebéd is ingyen van nekik pedig félárat kell fizetni.Könyv csak általánosban van ingyen.Ruha,cipő,gyógyszer 3 gyereknek kell mint ahogyan bérlet,osztálypénz,edzésdíj,kaja is,Ha tovább tanul kolesz /albérlet stb.Segély?Kinek jár?Nekünk nem.De aki segélyre jogosult minek szül ennyi gyereket.?Mert valahol azt hallotta megéri.
2012. júl. 16. 13:45
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen távlatokban. Egy idő után már nem járnak a kedvezmények, és lehet, hogy mind a 3, vagy több felsőoktatásban akarja folytatni. Inkább úgy érdemes megközelíteni szerintem, hogy ha nem lenne semmi kedvezmény, akkor is kellene-e 3 gyerek...ha igen, akkor egyértelmű. Ha úgy nem, akkor nem biztos, hogy jó belevágni. De mindenkinek szíve joga annyit vállalni, amennyit akar. Rólad avn szó, te vagy bizonytalan? Ha nem, akkor azok akik erre hivatkoznak, hogy anyagilag nekik megéri, biztos, hogy úgy is gondolják.
2012. júl. 16. 13:48
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
Az a baj hogy mindig azok mondják hogy megéri akinek egy vagy két gyereke van.
2012. júl. 16. 13:53
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

3 gyerekünk van. És csatlakozom, hogy nem éri meg , mi legalábbis nem állunk jobban sőt. Megélünk, mindenük megvan természetesen de hogy EZ HÚZNA ki rosszabb anyagi helyzetből?? hát nem. Viszont a nem tájékozott emberek miatt és akik nincsenek benne a helyzetben, rendszeresen megkapjuk hogy MENNYI CSOMÓ kedvezmény jár a 3 gyerekre és biztos azért vállaltuk.

Meg hogy most jobban megy ugye, hogy a 3 gyerek megvan.

Hát nem, nem megy jobban.

Családi adókedvezményre alapozni ami nagyon magas keresetnél éri meg, nagy butaság lenne, hiszen bármikor elvehetik.És ha elveszik itt leszünk 35 ezer ft-tal kevesebbel viszont egyel több éhes szájjal.

A családi az meg vicces összeg, ugye azt nem gondolja senki hogy 16 ezer ft. ból el van egy csecsemő (még csak csak, bár csak ha szopik akkor) vagy egy kamasz fiú akár, aki nő mint a gomba (ruházat!) és annyit eszik hogy hihetetlen (kaja!)

2012. júl. 16. 13:53
 10/17 A kérdező kommentje:
Nekünk kettő van, nem is szeretnénk többet. Azért érdekelt csak, mert néhány kérdésre adott válaszban hivatkoznak rá, hogy sokan azért szülnek mert megéri. Kíváncsi voltam, hogy tényleg így van-e. Én ezt egyébként nem nagyon hiszem, hogy értelmes ember ezért vállalna még plusz 1-2 gyereket.
2012. júl. 16. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!