Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállanátok második babát a mi...

Vállanátok második babát a mi anyagi körülményeinkkel?

Figyelt kérdés

Nincs hitelünk. A lakásunk két szobás. 1 nagyszoba-mi itt alszunk és egy viszonylag nagy gyerekszoba. Legrosszabb esetben, ha nem tudnánk később nagyobba elköltözni, akkor amerikai konyhás nappalink lenne és a konyhából pedig második gyerekszoba.

Férjem 200.000 körül keres (+/- 10.000). Én GYES-t plusz családi pótlékot kapok.

Az autóra havi 20.000-et költünk benzinnel együtt. Számlák nyáron 40.000, télen 70.000. Élelmiszerre és egyéb bevásárolnivalókra (mosószer, alufólia, ha kell éppen akkor ruhaféle és minden ilyesmi) kb 80.000-90.000. Pelus, popsitörlő, posikrém a lánykámnak havi 10.000. Ennyi ha nincs épp valami extra kiadás.

Igazság szerint ha ügyesen gazdálkodunk, akkor így hogy hárman vagyunk nem kell hozzányúlni a gyeshez.

Ami aggaszt az az hogy nem tudom hogy mekkora esélyekkel tudnék elhelyezkedni később két gyerekkel. Nyugtassatok meg hogy mász is felvettek (nem vissza) már dolgozni két gyerkőccel.

Meg ugye az újszülött költségeit nem fedezi a családi pótlék, amivel nő a bevételünk. Persze még mindig ott a GYES csak nem szeretnék nagyon a határon mozogni. Szeretnék biztos lenni benne hogy két gyerekkel is tudunk majd felretenni (iskolára, jövőbeli lakásvásárlásra…)

Abba meg bele sem merek gondolni hogy mi lenne ha a párom elvesztené a munkahelyét (amúgy azt mondanám biztos állása van, de hát ugye ebben az országban mi biztos igazán :( )

Azt tudom hogy sokan sokkal rosszabb anyagi helyzetben is vállanak akár több gyereket is, de én szeretnék úgy lefeküdni esténként, hogy tudjam, nem szenvednek hiányt semmiben. Persze ez nem azt jelenti hogy okostelefont akarok nekik mire oviba mennek, hanem ésszerű határokon belül.

Ti, akik két gyerkőcöt vállaltatok, jobban álltok?

Annyit agyalok rajta, hogy hogy lenne jobb. Egynek mindent, vagy kettőnek, de kevesebbet…

2012. júl. 23. 14:20
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Nyugodtan!

Mi is kb. hasonló összeget kapunk, picit többet, de rengeteg a hitelünk. 11 hónapos a kislányom, és jövő héten leszek 12 hetes.

Nem egyszerű, de minket meg a szülők támogatnak. Testvér kell mindenképpen!

Átmeneti időszak, ha visszamész dolgozni, úgyis megváltoznak az anyagi körülmények, remélhetőleg pozitív irányba!

Sokszor én is agyalok, nem egyszerű a hó vége, most sem, de most van itt az ideje a családalapításnak, és nem akarom, hogy a lányom testvér nélkül nőjön fel, mint én. Amúgy is kis korkülönbséget akartunk!

Kicsit próbálj faragni a kiadásokon, és aggódnod sem kell. :-) Hajrá!

2012. júl. 24. 11:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!