Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállanátok második babát a mi...

Vállanátok második babát a mi anyagi körülményeinkkel?

Figyelt kérdés

Nincs hitelünk. A lakásunk két szobás. 1 nagyszoba-mi itt alszunk és egy viszonylag nagy gyerekszoba. Legrosszabb esetben, ha nem tudnánk később nagyobba elköltözni, akkor amerikai konyhás nappalink lenne és a konyhából pedig második gyerekszoba.

Férjem 200.000 körül keres (+/- 10.000). Én GYES-t plusz családi pótlékot kapok.

Az autóra havi 20.000-et költünk benzinnel együtt. Számlák nyáron 40.000, télen 70.000. Élelmiszerre és egyéb bevásárolnivalókra (mosószer, alufólia, ha kell éppen akkor ruhaféle és minden ilyesmi) kb 80.000-90.000. Pelus, popsitörlő, posikrém a lánykámnak havi 10.000. Ennyi ha nincs épp valami extra kiadás.

Igazság szerint ha ügyesen gazdálkodunk, akkor így hogy hárman vagyunk nem kell hozzányúlni a gyeshez.

Ami aggaszt az az hogy nem tudom hogy mekkora esélyekkel tudnék elhelyezkedni később két gyerekkel. Nyugtassatok meg hogy mász is felvettek (nem vissza) már dolgozni két gyerkőccel.

Meg ugye az újszülött költségeit nem fedezi a családi pótlék, amivel nő a bevételünk. Persze még mindig ott a GYES csak nem szeretnék nagyon a határon mozogni. Szeretnék biztos lenni benne hogy két gyerekkel is tudunk majd felretenni (iskolára, jövőbeli lakásvásárlásra…)

Abba meg bele sem merek gondolni hogy mi lenne ha a párom elvesztené a munkahelyét (amúgy azt mondanám biztos állása van, de hát ugye ebben az országban mi biztos igazán :( )

Azt tudom hogy sokan sokkal rosszabb anyagi helyzetben is vállanak akár több gyereket is, de én szeretnék úgy lefeküdni esténként, hogy tudjam, nem szenvednek hiányt semmiben. Persze ez nem azt jelenti hogy okostelefont akarok nekik mire oviba mennek, hanem ésszerű határokon belül.

Ti, akik két gyerkőcöt vállaltatok, jobban álltok?

Annyit agyalok rajta, hogy hogy lenne jobb. Egynek mindent, vagy kettőnek, de kevesebbet…

2012. júl. 23. 14:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

5.vagyok.

Nekünk olyan 30-40 ezer körül van egy hónap.

Kirívó esetbe pl. betegség miatti gyógyszerek van hogy 50 ezer,de akkor hó végén meg kell húzni a nadrágszíjat...:-(

2012. júl. 23. 14:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem 200e körül keres,én kapok csp-t és fizut,mert szabin vagyok a munkahelyemről,bár kismama vagyok. A harmadik gyerekünket várjuk és kb 80-100e marad,ruhára, kajára,tisztítószerre-egyébre, mire minden ki van fizetve.(hitelünk is van,3) Ne parázz azon,hogy jajj mi lesz ha.. Mert ha mind így gondolkoznánk, senki nem szülne. Szerintem nyugodtan vállaljátok be, nem sokkal több két gyerek,mint egy. Vannak már ruhák,gyerek cuccok, minden. Sokkal több enni való meg nem kell,mint eddig, nem egy őrületes nagy mennyiségeket esznek a gyerekek. Sok sikert, üdv, két gyerekes anyuka-37hkm.
2012. júl. 23. 14:45
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem álltok úgy, hogy bevállalhatjátok a második gyereket, HA SZERETNÉTEK TESTVÉRT. Én is tudatos ember vagyok, alapvetően tetszik, hogy ilyen előrelátó vagy, de van egy szint, amin nem szabad túlgörcsölni magadat. Azért a gyermekvállalás nem csak matematika, ezzel azt akarom mondani, hogy ha megszületik a tesó, és majd kell valamire pénz, hidd el, le fogsz spórolni máshonnan, pl. a 80-90-es vásárlásokat le fogod redukálni, ha kell.

Szorongva persze nem jó babát vállalni, neked sem és neki sem, ha meg tudsz nyugodni, akkor vállalj babát, és ha úgy érzitek, hogy még nincs kész a családotok. És nem tudom, hogy hány éves vagy, de az sem butaság, ha most elmész dolgozni, és csak 3-4 év múlva jön a tesó. Mit szólsz ehhez a verzióhoz? Szerintem több gyerekkel is lehet munkát találni, de ez ma ebben az országban a szerencsén és az ismerősökön múlik, nem tudod kiszámítani, hogy fog e menni. Én asszem megpróbálnék most elhelyezkedni a helyedben, (ha ennyire nem lennék biztos a tesóban) és ha sikerül, halasztanám a tesót.

2012. júl. 23. 14:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Nagyon vágyunk második babára, csak túl sokat agyalok (ezek szerint feleslegesen :)) Az az igazság hogy szeretnénk minél kisebb korkülönbséget. Most 20 hónapos a kislányunk.
2012. júl. 23. 14:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Kb 4 éves kora óta sírdogált (szó szerint is!) a lányom kistestvérért, mert az oviban, a suliban mindenkinek született már). Akkor apa nem akarta/merte bevállalni, pont olyan indokokkal, mint te.:) Akkor kerestünk ketten kb 250-300 ezret havonta. Apa most gondolta meg magát, két évvel ezelőtt, és megkapta a kicsi lányom a vágyva vágyott kistesót.:) A lányom 13 éves lesz, a kicsi 1,5 éves. A kettőnk bevétele 100-150 ezer ft összesen!! (2005-ben 250-300 volt, ahogy írtam!!). Sok a gond, hitel is van... De a nagylány boldog, mert van kistesója.:)

Szerintem ne húzd az időt.... Ugye érted?:)

2012. júl. 23. 15:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem, nyugodtan vállalhattok. Főleg ha a 2. is kislány már egy csomó minden megvan a nagyobbról.

Ha meg csak a kifogásokat keresed akkor ne is igazán akarsz.

Nem akartalak megbántani, de így érzem.

2012. júl. 23. 18:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem kifogásokat keresek, csak szeretnék minél biztosabb lenni abban hogy minden rendben lesz. (Persze teljesen biztosra soha nem lehet menni). Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2012. júl. 23. 19:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Megint 4es vagyok, mi 5en vagyunk tesók.Valahogy az 5.gyerek után alakultak úgy a dolgok, hogy nagyon jól éltünk.Azért addig is megvoltunk, nem panaszkodok,egy rossz emlékem sincs gyerek koromból.

Aztán jött a válság, paff, most megint nem túl fényes a helyzet, de már csak 3 tesóm lakik otthon,ketten elköltöztünk.

A lényeg,amit ki akartam hozni, hogy soha nem "cserélném el" a tesóimat egy saját házra, vagy több diplomára...mármint egy picit sem lennék boldogabb, ha a szüleim max még 1 gyereket vállaltak volna utánam, vagy egyet sem, csakhogy nekem majd legyen lakásom, több diplomám.

Van egy ismerősöm, mindene megvan,soha nem ment nekik rosszul, mégis panaszkodik, hogy úgy hiányzik neki egy testvér,akivel mondjuk úgy elvan mint én a tesóimmal...

Szóval tényleg nem kell mindig matekozni, előre 20 évre úgysem tudod biztosítani a dolgokat:)

2012. júl. 23. 21:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Mi ugyanennyiből élünk, mint Ti.

Nagyon szeretnénk 2. babát.

Ezen ne agyalj, vágjatok bele!

2012. júl. 23. 23:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen anyagi helyzettel amit leírtál simán be lehet vállalni 2. gyereket. Főleg, hogy saját lakásotok van és nincs hiteletek, ami nagyon nagy könnyebbség a mai világban! Kétszobás lakás is pont jó, kocsi is van, mi kell még :-) (Ismerek olyan 3 gyerekes családot akik albérletben laknak! hát nem cserélnék velük az biztos)

Nekünk is egy babánk van a tiétekhez nagyon hasonló anyagi helyzettel és mindenképp szeretnénk még egyet. Kell kistesó mindenképp. Én egyke vagyok, és olyan rossz volt gyerekkoromban hogy mindenhova csak egyedül tudtam menni, nem volt gyerektársaságom. Most így felnőtt koromban is jobb lenne ha lenne olyan közeli rokon akivel össze lehetne járni már családostul stb.

Olyanokon kár már most aggódnod, hogy a férjed esetleg elvesztheti a munkáját, főleg mivel azt írod hogy viszonylag biztos állása van. Persze minden benne van a pakliban hosszú távon, de ilyen alapon egy gyereket sem vállalhatna senki, mert mindig ott lenne az, hogy "de mi lesz ha..."

Szóval fő az optimizmus és ha tényleg vágytok 2. babára szerintem nyugodtan belevághattok. Később jobban bánnád ha pusztán anyagi helyzetetek miatt (pedig nem álltok rosszul) nem szültél volna többet.

2012. júl. 24. 11:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!