Nem vasaló anyukák, mi a titok?
8-as! Képzeld én olyant is ismerek, aki zoknikat és bugyikat is vasal, plusz!! lepedőt, ilyesmit keményít és úgy vasal! Na, mondtam magamban, h Te is jó ráérsz, ha ilyesmikre van időd...!:DD
Szerintem ez már kényszeres, bár nem akarok senkit megbántani vele.
Én elmondom a nagy titkot! A mosógépek egy része pl. Whirlpool úgynevezett lúghűtést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a mosás végén a melegvizet (30-40-60 fokosat) lassan engedi ki és folyamatosan keveri hozzá a hidegvizet, így akadályozza meg a gyűrődéseket. A többi gép pedig kiszívja a melegvizet és egyből ráengedi a hideget, ami azt eredményezi, hogy a ruhák a gyűrött formát felvették, és azt ez a hidegvíz fixálja. Korábban Whirlpoolom volt, csak pólókat, ingeket vasaltam. Most vettem egy szuper Electroluxot, ami nem lúghűtéses, és szinte mindent vasalnom kell.
Egyébként ha kevesebb ruhát mosol egyszerre, akkor is kevésbé gyűri a ruhákat.
Én is utálok vasalni, de a gyűrött ruhákat még jobban utálom, nem tudnám elnézni, hogy a férjem, gyerekem ilyen ruhában jár, úgyhogy rá vagyok kényszerülve. Pedig szuperül teregetek, de hát ez van...
Az én mosogépem, nem Whirepool, de komolyan, nem volt nálunk sosem eszement gyűrött egyik ruha sem, 900-as centrin nyomom, nem 1100-ason pl, mert akkor majdnem száraz lesz, de össze is gyűri....
Azt meg hát nem is tudom honnan tetszik venni, h vannak ilyen mosógépek, amik engedik le vizet és közben rányomják a hideget? Vagy leenged, vagy feltölt. Azt elhiszem, h lassan engedi le a meleg vizet és rátölti utána a hideget, mert az enyém is ezt csinálja, még előtte centrizik is egyet. De ez ettől független.
Nem szabad nagy centrin nyomatni, elég a 900as. Még ez is lehet a "titok". Kint megszáradt, most fél óra ide-oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!