Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha minden nap eszik egy...

Baj, ha minden nap eszik egy krémtúrót és egy joghurtot?

Figyelt kérdés

16 hónapos fiam nem issza a tejet semmilyen formában sem, a tápszert sem, ezért csak nagy kínok közepette tudom megoldani a napi fél liter tejalapú táplálékot. Tejbegrízt, krémtúrót, joghurtot, margarint, tejfölt főtt ételbe belekeverve eszik, ja és iszik ivójoghurtot is. A házi készítésű krémtúrót sem eszi meg, fogalmam sincs, hogy miért, a túrót sehogy sem akarja enni, próbáltam már gyümölccsel keverve, simán tejföllel, stb., de úgy sem eszi. Mivel minden nap nem adhatok neki tejbegrízt (az meg székrekedést okoz nála), ezért minden nap eszik egy krémtúrót, egy joghurtot és ezt egészítem ki margarinnal, ivójoghurttal, tejfölös kajával, reszelt sajttal. Nincs jobb ötletem, hogyan biztosíthatnám az elegendő tejterméket neki. Elég válogatós ezen a téren.

Kérlek, adjatok tanácsot és ötleteket!

2012. júl. 19. 11:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szia! Na, az én 13 hós fiamnál ugyan ez van, semmilyen formában nem issza meg a tejet, tejitalt, stb. Pedig mindent próbáltam már én is. Minden este tejbegrízt/tejberizst adok neki vacsira, mert szerencsére nem fújja, és székrekedése sem lesz tőle. + minden nap megeszik 1 joghurtot, (mostanában már nagy poharasat) és bizony krémtúrót is elég sűrűn adok neki. + Azt szoktam még csinálni, hogy vettem neki junior gyerekitalt, de mivel ezt sem issza, a tejbegrízbe szoktam este belekeverni neki, mert így legalább a benne lévő vitaminok bejutnak a szervezetébe. (Ezen is nagyon sokat aggódok, hogy kap-e elég vitamint, mert a gyümit is csak akkor eszi meg, ha joghurttal, vagy tejbegrízbe keverem). Tejfölt mindig rakok a főzelékébe, de mivel most már elkezdett áttérni a mi kajánkra, így azt is egyre nehezebb megoldani.
2012. júl. 19. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!