Hogyan lehet házilag készíteni joghurtot, krémtúrót stb ami egészségesebb, mint a bolti?
túró+natúr joghurt és/vagy tejföl, bele gyümölcs/lekvár/citromhéj/aszalt gyümölcs...
édesítésnek gyümölcscukor, ha szükséges
a joghurtot is ugyanúgy túró nélkül
Mem tudom, keso mar a valasz? En natur joghurtot szoktam csinalni a kislanyomnak ugy, hogy felfozom a hazi, ill.termeloi tejet es amikor meg csak epp lanyos hozzatekeverek zsiros tejfolt vagy fele bolti natur joghurtot. Igy viszem be a joghurtkulturat ami majd megsavanyitja a tejet.Kb. fel l tejhez, 2 jo nagy evokanalnyit es simara keverem. Uveg vagy cserepedenyt, fakanat hasznalj lehetoleg es fedd le egy gezzel vagy tiszta konyharuhaval. Meleg helyen, a konyhaban, legalabb 21-22 C fokon egy nap alatt lesz kesz, ha nyaron melegebb van akar gyorsabban. Ha mar megalvad a tej erdemes megkostolni eleg savanyu-e, en csak ugy szeretem peldaul.Utana irany a hutobe. Ehhez turmixolhatsz gyumolcsot, lekvart. Hazi turot nem szoktam mert az macerasabb, de elmondom hogy kell: hazi tejet egy napig nyersen szobahomersekleten hagysz egy kiskanal tejfollel, utana felfozod es amikor kicsapodik a tejfeherje, gezre vagy szurore atszurod es jol lecsepegteted(fel nap). Hutoben tarolod lefedve. Turot amit a piacon veszek,joghurttal keverek meg kremesebbre es gyumolccsel vagy lekvarral izesitem, keves fahej vagy vanilia mehet bele. Nem hasonlit az ize a boltire, mert nincs benne sok cukor es mas izesito anyag, de igazi turoize van, a kislanyom imadja, mast nem is kostolt, igaz en is csak egyszer,olyan rossz volt.
Ird meg milyen lett, ha kiprobalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!