Baj, ha minden nap eszik egy krémtúrót és egy joghurtot?
16 hónapos fiam nem issza a tejet semmilyen formában sem, a tápszert sem, ezért csak nagy kínok közepette tudom megoldani a napi fél liter tejalapú táplálékot. Tejbegrízt, krémtúrót, joghurtot, margarint, tejfölt főtt ételbe belekeverve eszik, ja és iszik ivójoghurtot is. A házi készítésű krémtúrót sem eszi meg, fogalmam sincs, hogy miért, a túrót sehogy sem akarja enni, próbáltam már gyümölccsel keverve, simán tejföllel, stb., de úgy sem eszi. Mivel minden nap nem adhatok neki tejbegrízt (az meg székrekedést okoz nála), ezért minden nap eszik egy krémtúrót, egy joghurtot és ezt egészítem ki margarinnal, ivójoghurttal, tejfölös kajával, reszelt sajttal. Nincs jobb ötletem, hogyan biztosíthatnám az elegendő tejterméket neki. Elég válogatós ezen a téren.
Kérlek, adjatok tanácsot és ötleteket!
nincs ezzel semmi baj. mondjuk margarint ne, vajat tegyél bele. már csak azért is mert általában a margarin nem tej alapú hanem növény alapú mint a krémföl, tehát tejet nem látott még ;)
azonkívül próbálkozhatsz tejpéppel, tejberizzsel, krumplipürével amit sok tejjel engedsz fel, ne mag az ízesített tejjel, pl. karamellel összeforralod vagy kakaót, kis vaníliás cukrot teszel bele.
enyém 2 hónapig nem itta a tejet de 2-3 naponta megkínáltam és egyszer csak elfogadta, most napi 6 deci kakaót iszik meg :S
Igazatok van a margarinnal kapcsolatban, de akkor már lassan semmilyen feltétet sem tudok a kenyérre kenni, mert borzasztó válogatós :-(
Tejberizst is szokott enni, a tejpép sem kell már neki, tejes kajákat szoktam neki adni (pl. almafőzelék), de sajnos már a a kakaót sem issza meg, pedig pár hétig az lecsúszott reggel és este is, aztán egyre kevesebbet ivott belőle, majd semmit. Karamellás tej, vaníliás tej, tejeskávé... ezeknek a kipróbálás mind túl vagyunk, nem kell neki. Gabonapelyhet sem eszi tejben, vagy még kalácsot aprítottam neki bele, az sem kellett... vajkrém sem menő... :-( szóval csak ennyire finnyás. De a főtt kajából szinte mindent megeszik.
Az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de nyilván nem valami egészségesek :o(
Ötletként ami eszembe jutott: ha iszik esetleg a fiad szívósszállal, a "varázsszívószállal" sem inná meg a tejet? (van vaníliás, epres és kakaós is, amiben azok a kis ízesített golyók vannak)
Vagy amit én szoktam a lányomnak: A 2-2,5 dl tejbe teszek neki egy vaníliás cukrot. Attól másabb az íze, azt előszeretettel issza.
Nem tudsz mit tenni. Kénytelen vagy adni neki tejes dolgokat, de nem kell ml-re pontosan görcsölni arra az 500 ml-re.
A fiam kb. 10 hós kora óta, tízóraira v. uzsira kap joghurtot, krémtúrót stb. (ő sem issza a tejet, semmilyen formában)
Én a natúr joghurtot és a jogobell-át preferálom.
lehet, hogy nincs is szükségük a tejre, ezért nem kérik. Persze, ami a nagykönyvben le van írva... Kár, hogy ők nem olvassák. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!