Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha minden nap eszik egy...

Baj, ha minden nap eszik egy krémtúrót és egy joghurtot?

Figyelt kérdés

16 hónapos fiam nem issza a tejet semmilyen formában sem, a tápszert sem, ezért csak nagy kínok közepette tudom megoldani a napi fél liter tejalapú táplálékot. Tejbegrízt, krémtúrót, joghurtot, margarint, tejfölt főtt ételbe belekeverve eszik, ja és iszik ivójoghurtot is. A házi készítésű krémtúrót sem eszi meg, fogalmam sincs, hogy miért, a túrót sehogy sem akarja enni, próbáltam már gyümölccsel keverve, simán tejföllel, stb., de úgy sem eszi. Mivel minden nap nem adhatok neki tejbegrízt (az meg székrekedést okoz nála), ezért minden nap eszik egy krémtúrót, egy joghurtot és ezt egészítem ki margarinnal, ivójoghurttal, tejfölös kajával, reszelt sajttal. Nincs jobb ötletem, hogyan biztosíthatnám az elegendő tejterméket neki. Elég válogatós ezen a téren.

Kérlek, adjatok tanácsot és ötleteket!

2012. júl. 19. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csinálod, egyet kivéve: a margarin NEM tejalapú, hanem napraforgó olajból, különféle vegyi eljárásokkal készített massza. Én nem is adom a fiamnak.
2012. júl. 19. 11:45
 2/11 anonim ***** válasza:

nincs ezzel semmi baj. mondjuk margarint ne, vajat tegyél bele. már csak azért is mert általában a margarin nem tej alapú hanem növény alapú mint a krémföl, tehát tejet nem látott még ;)

azonkívül próbálkozhatsz tejpéppel, tejberizzsel, krumplipürével amit sok tejjel engedsz fel, ne mag az ízesített tejjel, pl. karamellel összeforralod vagy kakaót, kis vaníliás cukrot teszel bele.

enyém 2 hónapig nem itta a tejet de 2-3 naponta megkínáltam és egyszer csak elfogadta, most napi 6 deci kakaót iszik meg :S

2012. júl. 19. 11:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Igazatok van a margarinnal kapcsolatban, de akkor már lassan semmilyen feltétet sem tudok a kenyérre kenni, mert borzasztó válogatós :-(

Tejberizst is szokott enni, a tejpép sem kell már neki, tejes kajákat szoktam neki adni (pl. almafőzelék), de sajnos már a a kakaót sem issza meg, pedig pár hétig az lecsúszott reggel és este is, aztán egyre kevesebbet ivott belőle, majd semmit. Karamellás tej, vaníliás tej, tejeskávé... ezeknek a kipróbálás mind túl vagyunk, nem kell neki. Gabonapelyhet sem eszi tejben, vagy még kalácsot aprítottam neki bele, az sem kellett... vajkrém sem menő... :-( szóval csak ennyire finnyás. De a főtt kajából szinte mindent megeszik.

2012. júl. 19. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is jól csinálod és a megnyugtatásodra írom, hogy én 1.5 éves korom óta nem iszok tejet (akkor voltam kórházba, ott isten tudja mi történhetett velem, de azóta nem kell). Anyukám mindent végigpróbált (cukros tej, kakaó, karamellás tej stb) de semmi. Most 33 éves vagyok, de a mai napig rosszul vagyok a tej szagától és tejterméket sem eszek túl sokat (de azért eszek sajtot, túró rudit, pudingot) viszont, csontom soha nem volt eltörve, nem vagyok beteges.
2012. júl. 19. 12:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha ebben lehet hasonlítani a szülőkre, akkor a fiam olyan, mint én, mert én sem iszok tejet, talán a terhességem óta kívánok meg néha napján egy kis pohár tejet, de az már nagy szó!
2012. júl. 19. 12:14
 6/11 A kérdező kommentje:
A félelmem a fent leírt kérdéssel kapcsolatban főleg arra vonatkozik, hogy mennyire mű dolgok ezek a krémtúrók és a gyümölcsös joghurtok? Azt hiszem cukor van bennük bőven...
2012. júl. 19. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de nyilván nem valami egészségesek :o(

Ötletként ami eszembe jutott: ha iszik esetleg a fiad szívósszállal, a "varázsszívószállal" sem inná meg a tejet? (van vaníliás, epres és kakaós is, amiben azok a kis ízesített golyók vannak)

Vagy amit én szoktam a lányomnak: A 2-2,5 dl tejbe teszek neki egy vaníliás cukrot. Attól másabb az íze, azt előszeretettel issza.

2012. júl. 19. 12:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem iszik még szívószállal, még nem megy neki, de majd tanítgatom, mert van itthon ilyen varázsszívószál. A vaníliás cukros tejet estére kipróbálom, jó ötlet, köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 19. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit tenni. Kénytelen vagy adni neki tejes dolgokat, de nem kell ml-re pontosan görcsölni arra az 500 ml-re.

A fiam kb. 10 hós kora óta, tízóraira v. uzsira kap joghurtot, krémtúrót stb. (ő sem issza a tejet, semmilyen formában)

Én a natúr joghurtot és a jogobell-át preferálom.

lehet, hogy nincs is szükségük a tejre, ezért nem kérik. Persze, ami a nagykönyvben le van írva... Kár, hogy ők nem olvassák. :)

2012. júl. 19. 13:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Ó, azon már régen túl vagyok, hogy ml-re nézzem, megvan-e a napi tejmennyisége... hiszen sokszor biztosan nincs meg, dehát bele nem tömhetem. Azért még próbálkozok a tej különböző ízesítéseivel, hátha előbb utóbb újra megissza.
2012. júl. 19. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!