A házi krémtúrót, joghurtot hogy csináljátok?
Hogy éri meg,ha én készítem vagy ha megveszem?
Tárolni lehet? Meddig?
szia
apukám csinált otthon régebben házitúrót.
de annyira macerás na meg a várakozás--
volt 2-3 nap vagy több mire túró lett belőle.
és hát nekem legalábbis nem ízlett. savanyú volt
én inkább maradok a boltinál.
de viszont múltkor anyósom vett házi jogurtot.
hát az vmi isteni volt 1 literest vett
megettem a felét :D
szóvaL fifti- fifti..
a tárolni pedig ebben a melegben nem sokáig lehet..
megsavanyodik megromlik hamar.
de ez csak az én véleményem
Túrot egynap is lehet csinálni, ha jó tej ki kell tenni a melegre.
De gondolom azt akarod kérdezni hogy babának. én vennék natur joghurtot vagy túrot és abba raknék gyümölcsöt, de olyat aminek nagy a cukor tartalma mert szerintem a másikkal savanyú.
túró, joghurt nem savanyodik meg mert az már savanyú, az megkeseredik ha rossz.
Szia! Én kecsketejből szoktam házi joghurtot csinálni, az egész család imádja. Alig várják, hogy elkészüljön.
A recept: 0,5 l tejet felforralunk, utána 40 fokosra hűtjük (nem szoktam mérni, beledugom a kisujjamat, ha nagyjából jó
Ebben a melegben a tej is 1nap alatt megalszik és másnap már lehet csinálni belőle a túrót. De mielőtt megaggasztanád az aludttejet vedd le a tetejéről a tejfölt. Így nem csak túród lesz.
Én így csinálom: mikor kész a túró csak annyit keverek be gyümölccsel amit a baba egy evésre megeszik. Botmixerrel zutty össze a túrót a gyümölccsel. A natúr házi túró ugyanannyi ideig eláll mint a bolti, csak a házi nem olyan száraz.
Joghurtot nem csináltam még, azt háztól veszem, az legalább tényleg joghurt nem úgy mint a bolti!
Szia! Én kecsketejből szoktam házi joghurtot csinálni, az egész család imádja. Alig várják, hogy elkészüljön.
A recept: 0,5 l tejet felforralunk, utána 40 fokosra hűtjük (nem szoktam mérni, beledugom a kisujjamat, ha nagyjából jó meleg fürdővízhez hasonlít, akkor jó). Ha lehűlt belekeverek 1 evőkanál élőflórás joghurtot (én a natúr Activiát szoktam) és egy teáskanál cukrot, vagy mézet. Hagyni kell állni, 6-8 óra elteltével besűrűsödik. Ekkor ízesítheted, ahogy a kedved tartja. Pl. műzlivel, házi lekvárral, dzsemmel, gyümölccsel, ahogy éppen megkívánod. Utána le kell hűteni és 4-5 napig simán elállna, ha nem fogyna el. És persze a hozzávalókat többszörösére lehet szorozni, attól függően mennyit szeretnél készíteni.
Túrót pedig tejoltóval szoktam készíteni, kicsit keményebb állagú, mint a bolti, de ízre tökéletes.
szia
krémtúrószerűt én túróval,teljföllel, esetleg kis tejszínnel, vaníliáscukorral, simán összeturmixolod őket, én robochef-fel szoktam
igen csodálkoztam is, felforralt-lehűtött tejből hogyan lesz joghurt?
Egyébként nálunk is házitej és abból aludttej, túró, tejföl, tejszín.
Már gondoltam a vajköpülésre is, de azt azért nem merném bevállalni.
Szerintem nem olcsóbb a házi, mert minőségi alapanyagok, sokba kerülnek. Mi házilag készítünk egy csomó dolgot, és kiszámoltunk általában drágábban jövünk ki, de abban semmi adalék nincs. és az van benne, amit én beleteszek. És annyi amennyit én beleteszek, nem olcsó dúsítva valami jobbal, hanem csak jó alapanyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!