Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek saját lakásotok van,...

Nektek saját lakásotok van, vagy albérletben éltek?

Figyelt kérdés
Mi elég rossz helyzetben vagyunk.Anyukámmal élünk.Párom járja külföldet, hogy legyen egy kis tőke a hitelhez..Elég elkeserítő a helyzet, mert van egy kislányunk(4hónapos)és sajnos párom lemarad mindenről vele kapcsolatban:(.Nem akartunk várni a babával, igaz még fiatalok vagyunk, de így akartuk és terveztük. Nem kapnak a fiatalok semmi segítséget! Na, de nem akarok politizálni, Isten mentsen tőle.Csak kíváncsi vagyok másnak, hogy sikerült esetleg saját házat/lakást szerezni?Természetesen csak az válaszoljon aki akar és nem érzi sértőnek a kérdést.

2012. júl. 18. 13:49
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Saját lakás kis hitellel, ráadásul szinte kamatmentes (bankban dolgozom).

De hogy a hitel kevesebb, mint az önerő nagy áldozatot hoztam: 14 éves koromtól kezdve végigdolgoztam a nyarakat, illetve 19 éves koromtól 25 éves koromig két állásom volt, mikor az egyik helyen szabin voltam, a másik helyen dolgoztam, és a hétvégéket is végigdolgoztam, kb két havonta volt egy szabad napom (ki is készültem).

14 éves korom óta egyszer voltam 1 hetet nyaralni külföldön, azóta kb 3szor pár napot Balatonon, most 37 éves vagyok...

Szóval mindennek van ára:-(

2012. júl. 18. 15:51
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Azon szerncsések közé tartozom, akinek a szülei tudtak lakást biztosítani. Ezért nagyon hálás vagyok nekik. Ugyanezt szeretném majd a saját gyerekemnek is megadni és mióta dolgozom, már az ő lakásának megvételét tartom szem előtt, amikor egy kis pénzt félre tudunk tenni. Mert tudom, látom ismerősöktől, hogy mekkora teher tud lenni egy lakáshitel
2012. júl. 18. 16:02
 23/44 A kérdező kommentje:

Úgy látom nektek sem túl rózsás a helyzetetek.

Én is így gondolkodom, mint Te kedves 16. válaszoló.Mi is mindenképp sajátot szeretnék.A páromnak szerencsére van lehetősége külföldre menni és kitűnően ért a szakmájához, (megbecsülik). Ennyi a szerencsénk.Viszont az édesanyám házán is van jelzáloghitel..:( Apánk miatt vette fel, hogy kifizessük a házból.Ezt nyögjük sajnos a drága banknak.Ha egyszer az életben összegyűlik egy kis önerő(mert bizony nehezen tudunk félretenni még így is külföldi keresetből, mert hát azért élni is kell) akkor mi is azt tervezzük, mint amit az egyik válaszoló, hogy Dunántúlra költözünk, határ mellé.Így könnyebb lesz páromnak Ausztriából hazajárni és a hitelt is gyorsabban ki tudjuk fizetni.

Akik albérletben élnek azok hova jelentkeznek be állandóra?Mert albérletbe tudtommal nem lehet csak ideiglenesre.

Kedves 6-os válaszoló!2006-ban még volt szoc-pol? Kár, hogy most számunkra nincs ilyen támogatás.Pedig nagy segítség lenne most is.Tényleg így adtak, hogy nem volt önerő?

Köszönöm szépen a válaszokat.Sok szerencsét kívánok mindenkinek ebben a nehéz világban!

2012. júl. 18. 16:03
 24/44 anonim ***** válasza:

Van most is szocpol, de úgy tudom, csak új lakásra. ennek nézzetek utána. De már nem olyan nagy összeg, mint korábban, talán 2 gyerekre 800.000.

Albérletbe is be lehet jelentkezni, miért ne lehetne?

2012. júl. 18. 16:07
 25/44 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt találtam.

2012. júl. 18. 16:10
 26/44 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy új lakásra.Mi sajnos tuti nem tudunk majd új lakást venni:(

Állandóra is? Ezt nem tudtam bocsi!

2012. júl. 18. 16:12
 27/44 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a linket! :)
2012. júl. 18. 16:17
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj nekem is azt mondanom h kikérem magamnak hogy albérletbe felelőtlenség a gyerek!

2 éves a kisfiam és nagyon jól elvagyunk az albérletbe,a főbérlő is nagyon rendes.

Az hogy most albérletben vagyunk nem jelenti azt h egyszer nem lesz saját amit a fiamnak tudok majd adni!!

2012. júl. 18. 16:52
 29/44 anonim ***** válasza:
Nekünk is hitelmentes családi házunk van, amit a szüleimnek köszönhetünk. Ha ők nem segítenek, szerintem soha nem lett volna saját házunk. Így viszont azt a pénzt, amit hitelre költenék, minden hónapban félreteszem, hogy egyszer majd én is meg tudjam adni ezt a segítséget a gyerekeimnek.
2012. júl. 18. 21:23
 30/44 anonim ***** válasza:
50%

Nekünk is saját van,hitellel a nyakunkon.Olyan 30 e Ft havonta,kb. mint egy albérlet itt nálunk.

De így a "sajátunkat"fizetem.

Én sem szültem volna szívesen albérletbe,akárki lepontoz ezért,nem érdekel,felvállalom ezt engedjétek meg nekem és a 16-os zsíros kenyeret evő válaszolónak is.

Ti így,mi úgy,emiatt egyikünk sem jobb vagy rosszabb.

2 szobás lakásba lakunk,54 négyzetméter,de imádom,mert hitel ide vagy oda,akkor is a sajátomnak érzem.

Azért sikerült hitelt felvennünk 1,5 éve,mert édesapám elhunyt és a biztosító fizetett nekünk utána.

Mivel édesanyámnak van egy 1,5 szobás lakása,ezért megengedte,hogy ebből mi próbálkozzunk egy életet elkezdeni.Így majd egyszer az édesanyám lakása is az enyém lesz (remélem minél később),mivel sajnos a bátyám is meghalt,így csak mi vagyunk egymásnak:-(

Nem élünk mi sem fényűzően,de ha albérletbe laknánk sem élnénk jobban...

2012. júl. 18. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!