Albérletben lakom. A főbérlőnek levél jött egy végrehajtótól. Elvihetik a saját cuccaimat emiatt?
A lakásbérleti szerződésben nem fektettük le, hogy üres lakást ad ki a főbérlő, viszont én nem is vagyok ide bejelentve.
Tudom, hogy legjobb lenne költözni, de most nincs ehhez a macerához idegzetem -lakáskeresés, kaució...
Törvényileg lefoglalhatja az én cuccaimat a végrehajtó?
Szia!
Velem is történt egy hasonló szitú, annyi különbséggel, hogy a közös képviselő fenyegetőzött (mivel a csaj akinek fizettem -nem a lakás tulaj volt hanem annak az egyik rokona... - nem fizette a közös költséget, és így - már előttem is - több mint 1 millás elmaradásuk volt - persze erről én mit sem tudtam mikor rábólítottam hogy oké jövök)
Aztán összefutottam a kkviselővel, aki közölte, hogy ki fogja hívni a behajtókat is visznek amit csak tudnak. Aztán észrevette rajtam hogy normális vagyok és hogy a dologról semmit sem tudtam... ő igencsak azt tanácsolta nekem, hogy ha tehetem akkor költözzem el 7 napon belül, mert a 8.napon fognak jönni a behajtók... én hittem neki. A 9. napon mentem vissza "terepszemlére" és az egyik volt szomszédtól megtudtam, hogy simán berúgták az ajtót és pakoltak mindent. Hogy ez mennyire volt jogos nem tudom, de én akkor és ott -azt hiszem írhatom - jól döntöttem
Ja, lefoglalhatja, kivéve ha névre szóló számlával vagy más körülménnyel tudod igazolni minden egyes cuccról, hogy az a tiéd, nem a tulajé.
Illetve később is visszakövetelheted a végrehajtótól a lefoglalt cuccaidat úgynevezett igényperrel amíg el nem árverezik, de hát akkor is igazolnod kell, hogy a tiéd, ha meg a foglaláskor ezt nem sikerült, akkor valószínűleg később se fogod tudni.
Amíg nincsen róla szerződés és nem adózik le az apehba, ráadásúl nem is vagy bejelentve addig illegális lakásfoglaló vagy és akkor eljárás indúlhat ellened, azonban ha jönnek a behajtók, akkor minden elvihetnek ami nekik értéket képvisel, bár lehet a bútorokkal nem foglalkoznak mert használtan eladhatatlan de a műszakiak mehetnek.
Pakolj és spuri, vissza se nézz, ráadásúl ha nem voltál lejeletve és bejelentve ne is fizess ki több számlát, hanem menekülj amíg lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!