Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletben lakom. A főbérlőne...

Albérletben lakom. A főbérlőnek levél jött egy végrehajtótól. Elvihetik a saját cuccaimat emiatt?

Figyelt kérdés

A lakásbérleti szerződésben nem fektettük le, hogy üres lakást ad ki a főbérlő, viszont én nem is vagyok ide bejelentve.

Tudom, hogy legjobb lenne költözni, de most nincs ehhez a macerához idegzetem -lakáskeresés, kaució...

Törvényileg lefoglalhatja az én cuccaimat a végrehajtó?

2011. ápr. 18. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Velem is történt egy hasonló szitú, annyi különbséggel, hogy a közös képviselő fenyegetőzött (mivel a csaj akinek fizettem -nem a lakás tulaj volt hanem annak az egyik rokona... - nem fizette a közös költséget, és így - már előttem is - több mint 1 millás elmaradásuk volt - persze erről én mit sem tudtam mikor rábólítottam hogy oké jövök)

Aztán összefutottam a kkviselővel, aki közölte, hogy ki fogja hívni a behajtókat is visznek amit csak tudnak. Aztán észrevette rajtam hogy normális vagyok és hogy a dologról semmit sem tudtam... ő igencsak azt tanácsolta nekem, hogy ha tehetem akkor költözzem el 7 napon belül, mert a 8.napon fognak jönni a behajtók... én hittem neki. A 9. napon mentem vissza "terepszemlére" és az egyik volt szomszédtól megtudtam, hogy simán berúgták az ajtót és pakoltak mindent. Hogy ez mennyire volt jogos nem tudom, de én akkor és ott -azt hiszem írhatom - jól döntöttem

2011. ápr. 18. 23:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ja, lefoglalhatja, kivéve ha névre szóló számlával vagy más körülménnyel tudod igazolni minden egyes cuccról, hogy az a tiéd, nem a tulajé.

Illetve később is visszakövetelheted a végrehajtótól a lefoglalt cuccaidat úgynevezett igényperrel amíg el nem árverezik, de hát akkor is igazolnod kell, hogy a tiéd, ha meg a foglaláskor ezt nem sikerült, akkor valószínűleg később se fogod tudni.

2011. ápr. 18. 23:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem takarítsd el a lakásból a cuccaid amíg lehet..
2011. ápr. 19. 00:33
 4/5 anonim ***** válasza:
37%

Amíg nincsen róla szerződés és nem adózik le az apehba, ráadásúl nem is vagy bejelentve addig illegális lakásfoglaló vagy és akkor eljárás indúlhat ellened, azonban ha jönnek a behajtók, akkor minden elvihetnek ami nekik értéket képvisel, bár lehet a bútorokkal nem foglalkoznak mert használtan eladhatatlan de a műszakiak mehetnek.

Pakolj és spuri, vissza se nézz, ráadásúl ha nem voltál lejeletve és bejelentve ne is fizess ki több számlát, hanem menekülj amíg lehet

2011. ápr. 19. 01:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismerösöm hivatalosan lakott az albérletben, és neki is rengeteg dolgát elvitték, de aztán nagy herce hurca után vissza kapta, mert ugye nem a tulajé volt, de kb 2 hétig semmilye sem volt.
2011. ápr. 19. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!