Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek saját lakásotok van,...

Nektek saját lakásotok van, vagy albérletben éltek?

Figyelt kérdés
Mi elég rossz helyzetben vagyunk.Anyukámmal élünk.Párom járja külföldet, hogy legyen egy kis tőke a hitelhez..Elég elkeserítő a helyzet, mert van egy kislányunk(4hónapos)és sajnos párom lemarad mindenről vele kapcsolatban:(.Nem akartunk várni a babával, igaz még fiatalok vagyunk, de így akartuk és terveztük. Nem kapnak a fiatalok semmi segítséget! Na, de nem akarok politizálni, Isten mentsen tőle.Csak kíváncsi vagyok másnak, hogy sikerült esetleg saját házat/lakást szerezni?Természetesen csak az válaszoljon aki akar és nem érzi sértőnek a kérdést.

2012. júl. 18. 13:49
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
84%
albérletben lakunk. Kisfiunk már ide született 3,5 éves. Esély nincs arra, hogy sajátot vegyünk, meg nem is akarunk. Nem tudjuk még, hogy mi lesz. Lehet kimegyünk Németországba, vagy ha nem is külföld de Dunántúl. Ahol talán jobban fizetnek. Vagy a határhoz közel, és akkor mégis MO.-on vagyunk, de kijárunk dolgozni pl.Ausztria. Vagy csak a férjem, és meg keresek nálunk állást. Így ha menni kell, csak feladjuk az albit és kész.
2012. júl. 18. 14:11
 12/44 anonim ***** válasza:
84%

A férjem 32 én 30. Diplománk van jól tanultunk aztán dolgoztunk de milliókat esélyünk se lett volna (és nincs is továbbra semi) összeszedni. Se neki nem segítettek a szülei egy gombbal se se nekem.

Az első babánk albérletbe érkezett, akkor is mi voltunk a felelőtlen hülyék.

Pedig gyedem volt, az albi szép kis 2 szobás mindössze 30 ezer/hó és évekre kiadta a főbérlő nem kellett aggódnunk.

De mi erőltettük a saját ház témát, felvettünk 2 gyerekre szocpolt, megszületett a lányunk is.

Azóta az autónk (hiteles) duplája lett. A lakáshitel a duplája az albérleti díjnak (ami volt) alig nyögjük, fizetjük persze de minden drágább az élet, az ételek, 2 gyerek drágább mint 1 stb.

Úgyhogy napról napra élünk, igen saját lakás (még 14 év van hátra!!) viszont addig meg az életmódunk az életszínvonalunk a nullánál van.

Mindent összevetve jobb lett volna ha maradunk a fenekünkön albiban. Ja és hozzátenném hogy a saját lakás teljesen röghöz köt mert én is kaptam volna máshol jobb munkát, a férjem is, de nem tudunk menni mert itt a ház.

(albérletbe kiadást hagyjuk sok buktatója van és kevesebbért adhatnánk csak ki jóval mint a hitel).

2012. júl. 18. 14:19
 13/44 anonim ***** válasza:
84%

Saját ház, anyukámnak köszönhetően. Nagyon olcsón jutott hozzá még régen, aztán szépen lassan lett felújítva, ahogy volt rá keret. De nagyon nagyon szerencsés vagyok, mert menet közben tönkrement a házasságom, de legalább a ház fix, az enyém, ezt nem veheti el senki. Így biztosan van tető a fejünk felett, nem kell aggódnom a hitel miatt szerencsére. Mellette idő közben megörököltem anyukám házát is, illetve csak a felét. De eladni nem tudjuk már két éve, pedig a pénz meg kéne.

Apukám háza is az én nevemen van, de ez csak formaság, mert holtig tartó haszonélvezeti joga van rajta. De anyu így oldotta meg, hogy ha apuval is történik valami, akkor ne kelljen átírni, meg örökösödési herce-hurcát csinálni, meg illetéket fizetni.

2012. júl. 18. 14:22
 14/44 anonim ***** válasza:
84%

Albérlet.

Gőzöm sincs, mikor lesz saját lakás.

A gyereket terveztük, így is másfél évet vártunk rá.

Én 30 vagyok, férjem 35. Nem is akartam tovább húzni az időt.

Épp a férjemnek van egy pici háza, de arra is milliókat kellene költeni, mert nagyon lepukkant állapotban van.

2012. júl. 18. 14:28
 15/44 anonim ***** válasza:
84%
Nekunk sajat csaladi hazunk van de hitelre. Mi eljottunk otthonrol kulfoldre. Itt 4 ev alatt sikerult annyi alaptoket osszeszedni, hogy vettunk egy hazat pont abban az evbe amikor szuletett a kisfiam. Ha otthon maradunk akkor biztosan nem lenne mert otthon sajnos honaprol-honapra eltunk. Itt sem huuu de jo de legalabb meglunk, tudunk felretenni a gyereknek valamennyit es fent tudunk tartani 2 kocsit + hazhitelt. Inkabb ugy fogalmaznek, hogy elunk es nem tulelunk minden egyes honapot mint otthon. A szivem hazahuz de nem merem feladni ezt az eletet, mar nem kockaztatok tobbet.
2012. júl. 18. 14:36
 16/44 anonim ***** válasza:
45%
nahát, én azok táborát erősítem, aki inkább nem eszik zsíros kenyéren kívül semmit, de a sajátjában ül. Soha nem szültem volna albérletbe, annál nagyobb felelőtlenség az én eszem szerint nincs. Persze mindenkinek megvan a saját értékrendje, ezért kedves albisok, nem akarok megbántani senkit, de az én értékrendemben a saját lakás minden előtt áll. Az én szüleimnek nem volt ilyesmire pénzük. Anyósoméktól kaptunk egy fél házat, de a HÁZ kifejezés erős túlzás. Úgy képzeld el, hogy semmi nem volt benne, mikor beleköltöztünk 6 éve. Utána cseréltük ki a nyílászárókat (szó szerint ólajtó volt a bejárati ajtó), utána csempéztünk, utána vezettük be a vizet, csatornáztunk, kályhát raktunk stb. Kábeltévé sem volt az utcában! Néha tele van a hócipőm a kényelmetlen körülményekkel (lásd, nincs még fürdőszoba), de ha egyszer valamit befejezünk, mint most legutóbb a manzárdot, akkor órákat képes vagyok elüldögélni fent és a parkettát simogatni, vagy az ablakot mosni. Tudom, hogy az már az enyém, és bármit teszek hozzá, azzal a saját ingatlanom értékét növelem. Hitel ugyan van rajta, de nem nagy, 30 e ft, azt ki tudjuk spórolni. Nekem fontos az, hogy ha öregkoromban lehunyom a szemem, a gyermekeimre tudjak valamit hagyni, vagy hogy 80 évesen legyen egy biztos tető a fejem fölött. Inkább élek fiatalkoromban nélkülözésben. És tudom értékelni, mi az, amikor egy székrevalót önerőből spórolsz ki. Vagy milyen az a lelki nyugalom, amikor a saját lakásodban senki sem von felelősségre, hogy most mit miért oda tettél, ahova. EGyébként 2 gyermekünk van, a nagy 2,5 éves, a pici 7 hónapos. Mikor 9 éve összeházasodtunk, mamám házában laktunk, fogalmunk sem volt róla, hogy miből lesz saját lakásunk, vagy saját autónk. De a párom csak addig forgatta magát és a lapjait, hogy mindent kitojt a tyúk. Nem tudom, hogyan vélekednék, ha esélyem sem volna sajátra (mint ahogyan azt sokan írjátok). Az esélyt tényleg nem láttam az esküvőnkkor. Szerencsére mégis kialakult és hálás vagyok a sorsnak érte minden nap. Pedig nem nagy, a kétszintes házikó jelen pillanatban 56 nm, ha kész lesz, akkor lesz kb. 85, 4 szobával, ebédlővel, konyhával, 2 WC-vel, éléskamrával, 2 előszobával, hatalmas fürdőszobával. Az egész telek nincs 200 nm. Mérőszalaggal mérjük, hova fér be a konyhakert, meg a kerti sütő.De mindennek találunk helyet:)
2012. júl. 18. 15:05
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Én bankban dolgoztam, aminek két előnye van: egyrészt a hitelem egy része kamatmentes. Másrészt a válság első 1,5-2 évében rengeteget kellett túlórázni, amit ki is fizettek (aztán is kellett, csak már nem fizetik).

Amikor a bankban bejelentették, hogy nincs se túlórapénz, se egyéb juttatás, a párom végzett az egyetemen és jól fizető állást kapott annál a cégnél, ahol már az egyetem alatt is dolgozott.

A szüleink, sajnos nem tudnak támogatni, inkább mi támogatjuk őket. Egy gyerekünk van, 9 hónapos kislány.

2012. júl. 18. 15:20
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Saját családi ház, otp-s hitelre.
2012. júl. 18. 15:39
 19/44 anonim ***** válasza:
74%
Az albisokat azzal szeretném védeni kedves Zsíros kenyér evő, hogy míg mi kapunk valahol egy 10 ezrekkel többet kereső munkahelyet már holnap rá mondhatjuk hogy igen vállaljuk! Viszont te, szívod a fogad hogy ki veszi meg minél hamarabb.....a SAJÁT házad! Az hogy gyereket felelőtlenség albiba vállalni túlzás....! Szerintem nagyobb baromság ha meg veszed hitelre és kipakolnak az utcára gyerekestül hitelestül.....! Bocsi mindenki de kikívánkozott!
2012. júl. 18. 15:45
 20/44 anonim ***** válasza:
84%
16-os: azért az sem semmi, hogy ott vagytok két gyerekkel fürdőszoba nélkül. Akkor inkább az albérlet.
2012. júl. 18. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!