Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én teszem tönkre a gyerekem...

Én teszem tönkre a gyerekem életét?

Figyelt kérdés
4 hónapos múlt a kisfiam. Anyósomékkal élünk már 2 éve lassan. Hát tegnap elég rendesen kiborult a bili. Összetörtem véletlen egy tányért egyből rohant apósom a konyhába azt hallom elkezd magába morogni, hogy én mindent tönkre teszem meg hogy ha rajtam mulik nem lesz miből ennünk csak lestem ez volt az egyetlen egy dolog amit egész 2 év alatt összetörtem. Este hazaért anyósom elkezdi ő is mondani én mit képzelek magamról mindent tönkreteszek meg mocskos vagyok meg mért nem takarítok meg ilyenek. Teszem hozzá oriási házban lakunk és 2 naponta takaritom ezt látja apósom sokszor még össze is mászkálja a frissen mosott követ és nem mondta ám csak szídott ő is. Hát köpni nyelni nem tudtam ma reggel meg közli velem anyósom, hogy ne mossák mert miattam magas a vízszámla erre fogja magát aztán 2 bugyiért elindítja a mosógépet. Itt volt a nagyobbik unokája (18) éves és rosszul van már két napja megkért anyósom figylejek rá mondom rendben. erre elment a srác sétálni egy haverjával és nekiáll velem ordibálni anyósom hogy megkértelek hogy figyelj rá meg blablabla mondom kötözzem le vagy rohanjak utánna a gyerekkel a karomon. Nálam betelt a pohár fogtam magam összepakoltam és eljöttem anyumékhoz ha a férjem jön akkor jön ha nem hát nem velem ezt nem csinálja senki. Aztán egyből meg is kaptam, hogy én vagyok a hülye meg hogy tönkreteszem a saját gyerekem életét meg ilyenek.
2012. júl. 12. 07:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha külön szinten laktok, és nem akartok/tudtok albérletbe menni, akkor a ti szintetekre tegyetek zárat és zárjátok a lakásotokat. Anyóséknak csak meghivással lehessem bemenni, meg nektek is hozzájuk, ti éljetek ott, az anyósék meg a saját szintjükön. Tényleg legyen a ti szintetek a ti lakásotok, és akkor esetleg müködhet a dolog.

Eleinte valószinüleg meg lesznek sértödve, de ha aférjed is melléd áll és elmagyarázza a szüleinek, hogy ha már annyi pénzt belefektettek, akkor jogotok ott van magánéletre is.

2012. júl. 12. 08:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

nem teszed tönkre a gyereked, ha keresed a legjobb megoldást mindannyiótoknak.

de szerintem az rosszabb lenne a gyereknek, ha apját ritkán látná, mint ha veszekednek a nagyszülők veled.

a fölső szintet tudjátok úgy használni, hogy akár találkozni se kelljen velük? mert akkor ezt kéne megoldani (külső lépcső, külön mosógép, külön mérőórák...)

ha ez nem megoldható, akkor én is inkább lépnék vissza albérletbe -de csak apával együtt-.

2012. júl. 12. 09:34
 13/22 anonim ***** válasza:

A férjed két tűz közé került, nem irigylem őt sem. Viszont már családja van, sürgősen fel kellene nőnie!!!! Ha nem megy együtt, akkor külön kell költözni, mert a pénz nem lehet fontosabb a családnál, a gyereknél, a feleségnél.

Ha mindenképpen maradtok, akkor csak egy megoldás van erre az elmérgesedett helyzetre, mert gondolom ez már érlelődik egy ideje.

Mégpedig az, hogy mindenki a saját dolgával törődik, a saját poharát és tányérját használja, elmosogat maga után, a rezsibe részarányosan beleszáll, mintha albérlő lenne. A közös helységek takarítását táblázat szerint beosztjátok, a saját helységekért mindenki maga felel. Nincsen kötekedés, nincsen vélemény, mindenki teszi a dolgát. Ezt nagyon szigorúan tartani kell. Fogd fel, mint egy albérletet, ahol csak a saját holmid a tiéd, nem használod a másikét. Nem avatkozunk bele a másik életébe, nem vállaljuk a másik gyerekének a felügyeletét (itt a 18 éves srácra gondolok), élünk egymás mellett, mint az idegenek.

Nagyon sajnálom, de ez a helyzet játszma, amiben vagytok, mégpedig a férjed a fő fogás és az, hogy melyikőtök a jobb anya, anyós, vagy te.

Én biztosan rávenném a férjemet a költözésre, mert így csúnya vége lesz.

2012. júl. 12. 10:09
 14/22 anonim ***** válasza:
27%

Én a 7. kommentelőnek üzenném először, hogy végig kellett volna olvasni a sztorit, mert a fele hülyeség, amit írtál, még akkor is, ha lehet valami igazad. A legegyszerűbb kioktatni a másikat???

A kérdezőnek pedig annyit mondanék, hogy szerintem ülj le az anyósodékkal megbeszélni a dolgokat. Azt mondtad, hogy jó nagy házban éltek, esetleg megoszthatjátok, vagy elszeparálhatjátok két külön lakrészre, úgy mindenkinek könnyebb lenne, elvégre gondolom idősebbek, és már nincs olyan türelmük, mint régen. Gondolom nem jó kedvedből laktok velük. Szerintem higgadj le. Én nem tartom furcsának, hogy anyukádékhoz mentél, hiszen az ember ilyen dolgokban végülis a családra kell, hogy támaszkodjon. Gondolom ez sem végleges megoldás, csak átmeneti állapot részedről.

Kitartást neked, próbáld meg mindenkivel megbeszélni a dolgokat higgadtan.

2012. júl. 12. 11:05
 15/22 anonim ***** válasza:

Szegény!

A helyzet nagyon ismerős!

Szerintem a legjobb döntés volt, hogy a talpadra álltál és leléptél a gyerekeddel együtt...

Tapasztalatból mondom, hogy nagy gondok lettek volna még ott!

Nem teszed tönkre a gyereked életét. Az lett volna a gáz, ha maradtok. Akkor te folyamatosan ideges lettél volna, ezt a baba is érzi, a férjeddel ment volna a veszekedés.

Gondold végig mi lett volna ha maradtál volna!

Vita-vita-vita....

Én nem mennék vissza és a gyerekemet sem engedném oda!

A lakásra költött pénzt ....mindegy, ezzel nem tudtok mit csinálni. Nyeljetek egy nagyot és gyerünk tovább.

Nehéz dolog az albérlet. Mi is arra kényszerültünk a végén. Sokkal jobb, külön anyóséktól. Magunk ura vagyunk....

Nektek is jobb lesz!

Üdv: egy átérző lény :)

2012. júl. 12. 12:14
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves megértő válaszokat. Hát a helyzet talán jobban alakul. Lezárjuk a szintet mostmár teljesen nem fogok milliókat a kukába dobni. Aztán mindenki mos főz magára. Eddig megcsináltam a főzést mosást rájuk is mert hogy anyósom dolgozok ez nem tetszett neki hát akkor lehet mosni meg főzni magára is meg apósomra is megmondtam nekik normálisan elfogadták ugyhogy egyszerüen ment a helyzet.
2012. júl. 13. 08:47
 17/22 anonim ***** válasza:
Így van, jól csináltad. Nagyon figyelj arra, hogy ne a dacot érezzék a szavakból, hanem a függetlenséget! És nagyon következetes legyél! Mindenkinek a saját élete, saját dolgai.
2012. júl. 13. 09:41
 18/22 anonim ***** válasza:
Most hogy áll a dolog? Tartod magad? És ők?
2012. júl. 15. 22:33
 19/22 A kérdező kommentje:
hát nálunk minden oké hàl istennek. náluk meg katasztrofàlis a helyzet mivel màr ott nem takarirok és nem fözök apósomra igy anyòsomnak ezer meg egy dolga van. most kezdik belàtni hogy ők voltak a hülyék
2012. júl. 16. 06:49
 20/22 anonim ***** válasza:

Ügyesen csináltad, megérte "borítani a bilit".

Kitartás!

2012. júl. 16. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!