Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jól teszem ha aranyba gyűjtök...

Jól teszem ha aranyba gyűjtök a gyerekem felnőtté válásáig?

Figyelt kérdés
Minden hónapban elraknék neki 1 gramm befektetési aranyat, tehát 2 havonta rendelnék 2 grammos aranyrudakat. Így van rá esély, hogy lesz egy kis spórolt pénze mikor elkezdi a saját életét. Mit gondoltok? Így azért jobban megéri mintha havi 10 ezret raknék félre, mert a forint elértéktelenedik. Az arany ára is zuhanhat persze, de az sose veszti el teljesen az értékét. Jól cselekszek?
2012. jan. 7. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Jófej vagy:)
2012. jan. 7. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez mekkora összeg jeleneg?
2012. jan. 7. 16:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Csak most kezdtem el gyűjteni, ma rendeltem meg az első 2 grammos aranyrudat. De 216 gramm lesz 18 éves korára. Eddig babakötvényre utaltam a pénzt, de kár volt.
2012. jan. 7. 17:01
 4/8 anonim válasza:

Jó az ötlet, Gratu!

Igaz az is, hogy annak is fog romlani az értéke de nem olyan %-ban mint épp a forint.

Csak egy valamit figyelj ha ezt tovább csinálod akkor legyél napi toppon az arany árával. Mert mihelyst rendeződnek a dolgok a világba /Ami nem most lesz/ az arany értéke le fog menni! Mihelyst látod az esést add el és ha elérte az alsó határt cirka fektesd vissza aranyba, ami természetesen több lesz cirka 35-40 %-al.

Sok sikert a továbbiakban!

2012. jan. 7. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Úgy értem, mennyibe kerül egy ilyen 2 grammos darab.

Az arany mára nem az ami volt, nem a tuti befektetés szinonímája. Ugyanúgy túlértékelődik és zuhan, mint bármi más. Szerintem most drága.

2012. jan. 7. 17:24
 6/8 A kérdező kommentje:
2012. jan. 7. 17:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó ötlet most aranyat venni, de hát te tudod!

Ha ezt megnézed: [link] akkor láthatod, hogy volt már magas az arany ára és utána évtizedekig alatta volt.

2012. jan. 7. 19:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Na jó persze, de azért csak nem értéktelenedik el teljesen. A forinttal pedig megtörténhet hogy holnap annyit ér, hogy az utcán fogják söpörni. Azért az aranynak mindig lesz értéke, nem?
2012. jan. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!