Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek el kell viselni,...

Szerintetek el kell viselni, ha a munkáltató nem enged el a gyerekem ballagására, anyáknapi ünnepségre, ilyenek?

Figyelt kérdés

Van olyan rokonom, akivel tavaly ezt megcsinálták, a gyereke ballagott, és nem engedték el rá. Egy barátnál meg azt csinálták, hogy a lánya esküvőjére nem engedték el.

ilyenkor azt mondják, ha nem jelenik meg a munkahelyén kirúgják.

A válság hozadéka mifelénk ez is. Azt mondják, ha nem tetszik lehet más munkát keresni. Mivel nem talál az emberek lenyelik.

De tényleg mindent le kell nyelni?

Persze tudom, hogy nincs más választás?

de akkor már mi van, ha zaklat a munkaadóm, de féltem a munkahelyem.

Az én barátom is hasonlóképp dolgozik. Azt hiszem, e miatt nem fogunk tudni majd összeházasodni.

Miért nem tudnak ennyire engedékenyek lenni a munkáltatók.

Nem igaz, hogy ezt nem lehetne megoldani.

Mikor arra gondolok, hogy lehet, hogy velem is így csinálják majd, akoor sokszor úgy gondolom, inkább nem akarok gyereket.

Normális gondolat ez? Pedig egyébként szeretnék nagyon.

De csak egyet akkor is.

Máshol is így járnak el a munkavállalókkal? Veletek történt már ilyen? Hogy vészelitek át az ilyen helyzeteket?

Szerintetek érdemes gyereket szülni így is?

Ha nem tudjuk nevelni, ha ott fog majd sírni anyák napján, hogy az ő anyukája nincs ott az ünnepségen.

Szabad így összetörni egy kisgyerek szívét a válságra hivatkozva?

2010. máj. 6. 16:33
 1/4 anonim válasza:
sajnos ez már majdnem mindenhol igy van.nyelni kell más választás nincs.csodálkoznak hogy kevés gyerek születik.erre a világra nem érdemes szülni sajnos pedig a világ legszebb dolga szerintem
2010. máj. 6. 17:04
 2/4 omadjoe ***** válasza:
54%
egyik volt munkahelyemen megoldották a munkavállalok. esemény elött 2 nappal már elötte elmentek táppénzre. mindig bevált... senkit nem rugtak ki.
2010. máj. 6. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
a munkavállaló rendelkezik a szabadságai egy részével, ha előre (2 hét általában) bejelenti, hogy szabira akar menni, kötelesek elengedni...ellenkező esetben a Munkaügyi Főfelügyelőségnél lehet bejelentést tenni...
2010. máj. 7. 07:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok helyen ezt csinálják. Engem sem akartak elengedni az ovis lányom anyáknapi ünnepségére :-( Én egyszerüen bejelentettem, hogy aznap nem megyek dolgozni, és ha ez nem tetszik nekik, akkor nyugodtan rúgjanak ki.

Szerencsére nem küldtek el, de így utólag belegondolva elég bator voltam, nem tudom mi lett volna ha kirúgnak. :-)

2010. máj. 7. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!