Mitől köhöghet így?
Figyelt kérdés
Másfél éves kislányom néhány napja gyógyult ki egy elhúzódó (4 hétig) légúti fertőzésből (előtte egyáltalán nem volt beteges, még szopizik). Egyszerű vírusfertőzésnek indult, lázzal, kevés orrfolyással. Magától rendeződni látszott, de a következő 7végére újra lázas lett. A drnő azt mondta, hogy vírusfertőzés, és adott egy gyulladáscsökkentő szirupot, amit a gyógyszertárban kevertek ki. Úgy tűnt, hogy használ, már az orrát se kellett szívni, de 3jára is lázas lett. Ekkor már én mondtam, hogy antibiotikumot adjon. Végigszedte 5 napon át, de nem javult és köhögni kezdett. Annyira, hogy nem tudott már pihenni sem, mert ahogy elaludt, fuldokolva köhögni kezdett és visszahányta a kaját. Az volt a fura, hogy napközben nem igazán köhögött, és az orrváladéka se volt sok. De végül az ügyeleten kötöttünk ki, ahonnan kórházba utaltak. 6 napig voltunk bent, a 4. napon kezdtek adni egy másik antibiotikumot, amitől teljesen rendbe is jött. Csak a hasa ment tőle és megy még most is, pedig már csütörtök óta nem szedi. Emiatt ma ismét orvosnál voltunk, kapott rá hasfogót. Viszont most ismét köhögni kezdett. Ugyanúgy. Olyan, mintha tele lenne a torka trutyival, de még csak 1 kicsit sem taknyos. Én ezt már nem értem. A gyomrom görcsben, hogy mi lehet ez. Valakinek hasonló tapasztalat? Írjatok légyszíves!!!!2012. júl. 9. 16:05
1/1 anonim válasza:
Kérj egy beutalót pulmonológushoz. Amit írsz, az hasonló ahhoz, amit én tapasztaltam a kisfiamnál kb. egy éven át. Mindig vírusfertőzésre, baktériumra, akármire fogták. Ő akkor már bölcsis volt, így persze elfogadtam én is, hogy egyfolytában megfertőződik valamivel. Aztán magán úton elvittem pulmonológiára, mert a doktornője ezt még akkor sem látta indokoltnak. Kiderült, hogy tejfehérje-érzékeny és asztmás.
Ha feleslegesen viszed pulmonológiára, akkor is megnyugtat, hogy nincs baja. Ha meg kiderül, hogy gond van, tudnak segíteni. Ne hagyd elküldeni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!