Mennyi idős kortól látogattátok rendszeresen a nagyszülőket pici babával?
Július közepére várjuk a babát, de már most megy a sakkozás, kihez mikor menjünk.
Nekem az normálisnak tűnik, hogy kórházban mindkét oldalról a nagyszülők bejönnek, de utána csak kb két hónaposan mennénk mondjuk egy ebédre az egyikükhöz (ők közel laknak így lehet, hogy itt egy-két villámfelugrás is lenne még előtte ha kérek segítséget amíg elszaladok postára, ügyintézni) meg egy hétvége múlva vagy eggyel előtte a másikukhoz, oda viszont reggeltől estig kb. fél napra(oda-vissza 400 km!)
Szerintetek rosszul gondolom, hogy előbb mi hárman szokjunk össze, napirend, oltások miegymás és csak két hónaptól vállaljunk be vendégesdit?
Magunkhoz nem igazán hívnék senkit, inkább mi mennénk, mert így jobban tudom kontrollálni, hol meddig maradunk és nem kell adott esetben eltessékelni a vendégeket(akikre úgyis főznék, takarítanék stb), ha már 1-2 óra után terhes a társaságuk.
3as vagyok,nem nem veszik rossz néven,hisz butaság is lenne, mivel melyzeti előny van a közeli nagyszülőnél...(az meg,h a közeli ne lássa olyan gyakran,mint a távoli,abszurd.)Viszont én nem csinálnám azt,amit te,hogy egy nap levezetni 400km-t..elfáradtok,nyűgösek lesztek,és lényegében alig töltötök időt velük...Szóval én is egész 7végés kiruccanásokat javasolnék a saját helyzetből kiindulva..
Ja,és amit nem mondtam,mi skypolni is szoktunk nagyszülőkkel,így kb. 2naponta látják az unokát,csak a valós találkozás van kéthetente.
Mondjuk mi egy városban lakunk, de konkrétan pénteken engedtek haza a kórházból (igaz egy hétig bent kellett lennünk), és vasárnap már anyuéknál ebédeltünk!
Ha messzebb laknának, akkor is max. 1 hónaposan elvinném!
A skype nagyon jó ötlet, ingyen is van, csak beülünk elé és már meg is van oldva egy kis babanézegetés.
Férjemmel tegnap átbeszéltük azok alapján amit írtatok,és úgy döntöttünk, hogy:
Az első két hónapban az én szüleim mivel közel laknak, ők úgyis felugranak, nekik külön nem szervezünk be semmi extrát. A másik nagyikkal addig is skype és kb két hónaposan eljönnek hozzánk pár órára, 3 hónaptól meg egyik szombat az egyik nagyszülők, másik hét szombatja a másik.
Remélem ez mindannyiuknak megfelelő lesz, mert a többi hétvégén vagy dolgozik valamnelyikünk vagy fut a háztartás vagy baráti babás program vagy csak simán pihi van.
Ottalvósdit meg eltoljuk késő tavaszig, mert sajnos én tényleg nem tudok idegenben aludni, meg hideg is van náluk télen, így nem tolnék ki szándékosan magunkkal.
Köszi a válaszokat!mentek a kezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!