Akinel agyon alszik a baba nem kisagyban, mi a tapasztalata?
Én soha nem altatnám kiságyban a gyerekeimet. Alapvető szükségletük, hogy az anyukájuk közelében legyenek. Nem kellene ilyen korán kitaszítani őket.
Nekem csupa jó tapasztalatom van, soha nem estek le, nem feküdtem rájuk. Ha meg le akar mászni, úgyis felébredsz.
Használt kiságyat tudsz akár már 5 ezerért is venni.Ha nem akartok több gyereket akkor már nem muszáj újat.
Szerintem butaság a szülői ágyba szoktatni a babákat.Ez az anyukák szükséglete akik összekeverik a magukét a babáéval.Nem más mint kényelem kérdése,de ezt is meg lehet oldani máshogyan is.Én egy lelki beteg gyereket sem láttam még akinek ebből származott volna a baja,hogy volt biztonságos szobája ágya,és azt használta alvásra,ott töltötte az éjszakáit.Az én gyerekeim mindhárom boldog kiegyensúlyozott életvidám gyerekek,és sosem aludtak mellettünk.Pedig a 3-ból nekem is 2 császárom volt.Én úgy találom normálisnak,ha egy családban rendszer van,mindenkinek megvan a maga helye.A gyerekeknek ez különösen fontos.Nálunk a kicsik egy szobában vannak,így amikor a legkisebb született,utazóágyat tettünk az ágyunk mellé,éjjel ott aludt amíg szopott éjszaka,nappal a szobájukba.De Ő már 2 hónaposan átaludta az éjszakát.Én a 3 gyerekkel alig éjszakáztam szerencsémre.A 2 nagyobbikkal is csak az volt a gond,hogy hasfájósak voltak az elején.Ahogy az megszűnt nem volt semmi bajunk.
Sírni nem hagynám a helyedbe,de türelemmel szépen átszoktatnám kiságyba.Neki még az biztonságos.Azok a gyerekek jó alvók,aki úgy vannak szoktatva,hogy maguk alszanak el az ágyukba nem altatva ringatva ölbe.
Nem kell aggódni,a megfelelő anya-gyerek kapcsolatnak ehhez semmi köze,az nem ezen múlik.Viszont sok házasság ment tönkre már emiatt,mert az anya évekig nem volt kettesben a férjével a saját ágyukban.Mindenkinek az a legjobb ha van magánszférája már egészen kicsi korban is.Kérdezz meg bármilyen szakembert,mind ezt javasolja.Ha nem tudsz a gyereknek saját szobát biztosítani,akkor legalább egy kis sarok legyen neki leválasztva ami csak az övé,ahol az ágya és csak az Ő dolgai vannak.Ez biztonságérzetet ad a gyereknek,biztonságban érzi magát a kis kuckójában.Bármikor ott tud anya teremni egy pillanat alatt ha szükség van rá,és ezt a gyerekek megtanulják gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!