Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eltílthatom a nagyszülőket?...

Eltílthatom a nagyszülőket? Én látom ennyire rosszul? Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Amióta megszületett a babánk, párom apja és annak barátnője egyáltalán semmibe sem segít, nem lehet őket megkérni, hogy ha pl. orvoshoz kell mennünk 3-4 havonta a város másik végébe, akkor elvigyen a kocsijával és ne taxival menjünk 10 e Ft-ért, kritizálnak, hogy nem jó a tejem, de előtte megjegyzik, hogy milyen jó húsban van a babám, belenyúlnak a szájába, hogy van -e foga, de kezet sem mosnak, függetlenül, hogy megkérem őket. Ültetik, álltatják, miközben még kúszni sem kúszik. Bevételük 300 e Ft, a mienk a töredéke, de semmit, de semmit nem vettek, nem vesznek, még egy 300 Ft-os body-t sem. Amikor akarnak, idejönnek és én ennek akarok véget vetni, mert elegem van belőlük. Mi a véleményetek? A baba nagyobb korában sem szeretném velük tartani a kapcsolatot, szerintetek nagy hibák követek el? Ti mit tennétek a helyemben?
2009. júl. 10. 19:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
hát hallod én nagymamai vagyok de lósz.....t nekik mit képzelnek ezek magukról!?Tiltsd el őket a babádtól ezek az emberek nem is hiszem h normálisak!Én imádom a kicsi unokámat és sztem egy normális nagyszülö igen is segit ,én ha kell éjjel nappal a gyeremekimmel és az unokámmal vagyok ,a világon mindenben segitek legyen ez anyagi jellegü vagy bármi más,és igen ,a higiéniés szabályokat pedig szigoruan be kell tartatni hiszen nem állatok vagyunk és egy csöpp baba hamar elkaphatr bármilyen betegséget!Tiltsd el őket a fenébe ,megérdemlik ,miért nem tudnak normálisan viselkedni!
2009. júl. 10. 20:34
 12/17 A kérdező kommentje:
Nekem az is fáj, hogy nem segítenek anyagilag, amikor nagy szükségünk volna rá. A párom egyetemista, nem ért a szereléshez, de az apja igen, mégsem segít - ezekre is súlyos ezreseket fizetünk idegen szerelőknek. Amikor akarnak, bejelentkeznek, hogy jönnek - amikor ők akarnak, függetlenül, hogy nekünk jó -e. Múltkor nem tetszett nekik, hogy lementünk sétálni, mert éppen hisztizett a fiam, mert nem tudott tőlük aludni- és séta közben elalszik. Szóval sorolhatnám. Én nem akarok jópofizni, nem akarom a kapcsolatot sem tartani, mert nem így képzeltem el a nagyszülőséget. Lehet, hogy én látom rosszul, de fáj, amiket csinálnak.
2009. júl. 10. 20:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
nagymami vagyok!Igen is jól látod!Az én kislányom is még tanul a kisvejem /Kisfiam/is fösulis ,ahol tudok ott segitek nekik ,nagyon szeretem Őket az unokámat meg imádom!!!!Épp ezért amiben csak tudok segitek és nagyon nagyon vigyázok Rá és akkor vagyok határtalanul boldog ha segithetek és tudok segiteni nekik!Mindig a szivedre és az eszedre hallgass a Te kicsi kincsed és Te vagy érte felelős Te vagy az édesanyja tehát neked kell érezned hogy a kis csöppségednek mi a jó szolj rájuk nyugodtan és a férjedre is ha nem, érti ezt meg!Hidd el a végén Ő fog bocsánatot kérni!A képmutatásnak meg semmi értelme nincs,sőt szertintem undoritó!Nagyon sok boldogságot kivánok nektek és nagyon nagyon jó egészséget!Nagymami:)
2009. júl. 10. 21:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Mindenkitől nagyon jó tanácsokat kaptam.
2009. júl. 11. 08:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi ujsag azota?

Higienia, szajba nyulkalas nehez ügy. Nalunk a higienian belül az okoz gondot, hogy ök nem mossak meg a kerti gyümölcsöt, mondvan, h nem permetezett, en pedig ugy gondolom, az onos esö miatt meg amiert az allatok lepisilik (es manapsag több korokozot terjesztenek, mint regen) igenis meg kell. Az en szüleim sem mostak meg regen, manapsag meg megis megmossak, mert erröl tajekozottak, nekik meg amit mondok = halottnak a csok. De mindenfele erv nelkül sztem eleg kene hogy legyen, hogy en azt akarom, mossak meg a gyereknek, mert mi megmossuk - ehelyett minden egyes gyümölcs elött hangsulyozzak: "nem permetezett, nem kell megmosni". Ez föleg akkor okoz gondot, ha en nem vagyok ott, mert ugye a ferjem velük nött fel, nem mer szolni, es a gyerekek nagyobb koraban mar egyedül is vannak a nagyszülökkel, igy egyszerüen ne tudok mit tenni...

2013. júl. 26. 17:26
 16/17 A kérdező kommentje:
szia. megoldódott magától a helyzet. egyáltalán nem érdeklődtek a gyerekem után, nem jöttek, nem segítettek. mai napig nem teszik, full gazdagok, örökséget a férjemnek nem fizetik ki az anyukája utáni örökséget. azóta 3 gyerekünk lett, legkisebb 7,5 hónapos. nem jönnek egyáltalán. 2x voltak itt más ügyben, gyerekek szinte féltek tőlük, egyáltalán nem foglalkoztak a papival és a nőjével, de a papa sem szólt a gyerekekhez-hivatalos ügyet intézett a férjemmel, nem unokázni jött arra a 10 percre.
2013. júl. 26. 20:16
 17/17 anonim ***** válasza:
köszi a valaszt! :)
2013. júl. 27. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!