Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám rászoktatni a...

Hogyan tudnám rászoktatni a kislányomat az autóban való utazásra?

Figyelt kérdés
Míg a legtöbb gyerek kifejezetten szeret utazni, a mi 5 hónapos kislányunkkal nem tudunk sehova elmenni. Olyan 10 percet még kibír az autóban (néha még annyit sem), de többet biztosan nem. Mondjuk azt vettük észre rajta, hogy elálmosodik, de a kocsiban nem hajlandó elaludni. Mikor hazaérünk, felvesszük, 2 perc és már alszik is.

2012. júl. 6. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi sokat utaztunk babakorától kezdve, és volt időszak hogy nem szerette, de mi kitartóan mentünk. Persze nem hagytuk üvölteni a kocsiban, így ha nyűgösebb volt lefoglaltuk. Általában párom vezetett, én meg "szórakoztattam". Néha csak játékokat adtam a kezébe, néha innivalót, néha én magyaráztam neki vagy énekeltem. Persze nem állandóan, hogy ehhez szokjon hozzá, hanem csak a nyűgösebb pillanataiban.

Az biztos nem megoldás, ha szünetet tartasz és nem viszed sehová, úgyhogy próbálkozz.

Ja, azt is ki lehet próbálni, hogy máshová kötöd be a gyerekülést, mert az sem mindegy egyes babáknak melyik oldalon vannak!

Lányomnál akkor lett igazán jó, mikor már nagyobb ülésben ülhetett, és előre felé nézett.

2012. júl. 6. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Sok baba nem szereti, de idővel majd megszokja. Sajnos mi babánk is annyira ordított, h ki kellett venni, ölben elaludt és úgy beraktuk újra. Azóta 16 hós már csak akkor akar néha kiszállni, ha fáradt és cici kell, akkor kivesszük, kap cicit és vissza. Egyébként már zenét hallgat, beszélgetünk, nézelődik. Volt, hogy csak nagyon rövid utakra mertünk elindulni, nem akartuk nagy stressznek kitenni.
2012. júl. 6. 21:21
 3/7 Kiki01 ***** válasza:
Nem lehet hogy kényelmetlen neki a gyerekülés?
2012. júl. 6. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is akkor változott a helyzet, amikor már nem a hordozóba volt, hanem gyerekülésbe, mert az magasabban van és jobban ült benne, így kilátott. Azóta elmerek indulni vele, mert nem ordítja végig az utat.
2012. júl. 7. 08:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!! Hát majd akkor kitartóan próbálkozunk, más nem marad. Egyébként mi is úgy csináljuk, hogy férjem vezet én meg szórakoztatom, a fél játéksereget bepakoljuk, de így se nagyon jutunk el sehova. A gyerekülést meg nem hinném, hogy kényelmetlen, mert viszont sétálni csak abban hajlandó, ha rátesszük a kiskocsi vázára.
2012. júl. 7. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is állandóan cirkuszolt utazás közben, én is próbáltam mindenfélével szórakoztatni, de sokszor hiába. Aztán az apja kitalálta, hogy üljek előre, azóta sokkal jobb a helyzet. Biztosan azt gondolja, hogy minek strapálja magát, ha úgy sincs kinek. :-) Csak néha nyűglődik kicsit.
2012. júl. 8. 06:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet nem lát ki az is baj.
2012. júl. 8. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!