Miért baj, ha a gyerek a nagyszülőkkel van?
Egy ideje a lányom elvan a nagyszülőkkel, ezért rájuk is bízzuk. Nem értem, mi ezzel a baj. A játszótéren hihetetlen beszólásokat kapok. A legfinomabb, hogy a gyerek le van passzolva és szerencsés vagyok, hogy megtehetem. Miért, a nagyszülő meg a gyerek szenved közben? Nem, ők is élvezik hogy együtt vannak! Tegnap volt a csúcs, amit nem tudok megemészteni: "persze, passzold le nyugodtan, több ilyen nő is van aki nem magának hanem a nagyszülőnek szült". Heti 3-4 óráról van szó, nem napi 16-ról.
Teljesen kivagyok....
Ilyen beszólásokat csak ismeretlenektől kapok, barátoktól soha.
Ti elítélitek, ha a szülő a nagyszülőre bízza a gyereket? Ti rábízzátok? Miért kapok ilyen megjegyzéseket?
Jaaaj! Hát legközelebb kérdez meg hogy minek irigykednek!
És dehogy ítélek el senkit. Bár nálunk nagyik messze laknak (200 km), így ritkán mennek úgy a gyerekek, hogy mi nem vagyunk ott, de pl a nagy 4 éves ha otthon vagyunk el is küld minket, hogy menjünk, ő mamázik, papázik. :)) De volt már nyaralni 1 hétre, vagy picit többre, nagyon jól érezte magát, és nekem is volt egy kis nyugalmam.
Épp a múltkor beszélgettem egy ismerősömmel, náluk nagyszülők 10 km-re laknak és a 4 éves lányzójuk nagyon szeret menni. Mondta is hogy biztos valamit rosszul csinál. Hát szerintem nem. A nagyszülők elkényeztetik picit az unokákat, ezt érzi is a gyerek. Ha tehetném én is oda adnám hetente minimum ennyire, de inkább többre, míg én normálisan, nyugodtan elvégzem itthon a dolgomat!
Szóval ne foglalkozz a fröcsögőkkel, ők biztos nagyon tökéletesek. :))
Szia!
Soha nem értettem mi azzal a probléma, ha a nagyszülő vigyáz a gyermekre?Szerintem egyáltalán nem gond.
Kisfiam 2 és fél éves, 2 hét szünet van a bölcsiben, de mi úgy döntöttünk, hogy 6 hétig nem visszük, így lesz neki egy kis nyári szünete.
Nagmamák felváltva lesznek nálunk,felügyelni amíg mi dolgozunk a férjemmel, aztán mi leszünk szabin, megyünk nyaralni, majd,1-1 hét nagyszülőknél nyaralás(100kmre tőlünk.)Nekünk nagy segítség, nekik öröm, hogy kényeztethetik az unokájukat:)
Van egy barátnőm,aki tényleg az anyjának szült...szinte minden áldott nap a nagyival van a gyerek!!!Most 7 hónapos.5 hónaposan már egy hétre ott hagyta!!!!!!Ő meg flangál,költi a férje pénzét stb.Igazi pics@!!!Csak azt tudnám mi a fenének szül az ilyen gyereket???????
DE az hogy heti 3-4 órát ott van,az teljesen oké....a gyereknek is és maminak is jó.De jó lenne ha én is megtehetném!!!!De a nagyszülők aktív dolgozók és nincs idejük vigyázni rá:((((Pedig nagyon élveznék!!!!!!
Nálunk a nagyszülők alig várják a hétvégét, mert akkor végre unokázhatnak.
Messze lakunk egymástól, az egyik héten anyukám jön, a másikon anyósom vagy mi megyünk hozzájuk. Anyósom és anyukám belehalna, ha nem láthatná az unokát. Anyósom az a típus, aki szeret kettesben lenni a gyerekkel, csavarognak, játszóra mennek, bicikliznek. Anya nem "menőkés", ők általában az udvaron játszanak vagy együtt csinálunk valamit. Én addig főzök (ha a mamáknál vagyunk, akkor nekik, ha nálunk, akkor nekik is, "elvitelre"), általában egész hétre, mert a gyereknek én hordom a kaját bölcsibe allergia miatt.
Ennyi erővel azt is mondhatnák, hogy mikor az apjával van a gyerek, akkor lepasszoljuk!
És látod, itt tök normális anyukák válaszoltak, olyanok is, akiknek nincs segítségük, hiszen ők is tudják, hogy egy jó nagyszülő megfizethetetlen élmény (lenne/lehetne) a gyerek számára. (Meg persze nekünk is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!