Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 honapos babamat tenyleg...

7 honapos babamat tenyleg inkabb 4-szer etessem es nasiztassam az eddigi 5 eves helyett?

Figyelt kérdés

A babam etrendje eddig a kovetkezo volt:

6:30-kor 210 ml tapszer

9:30-kor tejpep gyumolccsel (osszesen kb 150 ml)

13:30-kor zoldseg, hus, babateszta, rizs, szoval ebednekvalo kb 150 ml

16:30-kor gyumolcs kb 170 ml

20:00-kor tapszer 240 ml

Ez eddig nekunk elegge bevalt, o alakitotta ki ezt a rendet, ket honapos kora ota otszor eszik. Etetesek kozott nem kap nasit, tehat nem adok babakekszet, plusz gyumolcsot, joghurtot, sajtot, egyeb ragcsalni valot, csak iszik.

En azt hittem, hogy ez igy rendben is van, az esti es reggeli tej is, mert ugye elvileg meg jo sokaig napi kb 500 ml tejalapu etkezes kell, hogy legyen.

Erre ma ellenorzesen azt mondta a vedono, hogy reggelire ne tapszert kapjon, hanem kapja akkor a tejpepet, tizorait ne adjak, csak tobbszor kinaljam meg ragcsalnivaloval, ebed legyen korabban, 11-12 kozott, uzsonna maradhat, de ebed es uzsi kozott szinten kinalgassam nasival, vacsorara pedig kevesebb tapszert adjak es lassan inkabb akkor is adjak egyeb etelt es utana kinaljam meg keves tapszerrel.

Nekem ez egyaltalan nem szimpatikus, mondhatni ugy is, hogy hulyesegnek tartom. Igy alig kapna tejet, viszont rengeteget nasizna! En azt tartottam jobbnak, hogy otszor eszik kevesebbet, minthogy kevesebbszer sokat es kozben ragcsaljon.

Szerintetek melyik jobb? Valtoztassak?

2009. júl. 6. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én Kislányom anyatejes, így nem tapasztalatból írok!

Szerintem előszöris, aaz a normális ha ötször eszik, hiszen kap ugye tízórait és uzsonnát is! Azzal pedig, hogy megtömöd "rágcsálnivalóval" , pl. babakekszel, csak azt éred el, hogy jól meghízik és nem kapja meg a számára szükéges vitaminokat, a napi adag tejet! Láttam, hogy uzsira csak gyümit kap! Ez szerintem teljesen jó!

Az ilyen védőnőknek inkább pályát kellene váltaniuk! Szerintem ne hallgass rá!

2009. júl. 6. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem tökéletesen jól eszik a babád, az enyém 9 hónapos hasonlóképpen eszik, bár ő még éjszaka is iszik egy kis tápszert. Én úgy gondolom, hogy a védőnőd marhaságokat beszél.... Minek kéne egy ekkora gyereknek nassolni való, ezt sosem értettem, nekem is mondták miért nem adok neki babapiskótát meg kekszet meg kiflicsücsköt. Hát mert miért kéne? Ha így jól elvan, nem hiányzik neki akkor meg minek?.... Szerintem ez ha bevált nálatok, csináld így tovább. Nem kell a nass, ráér azzal még. :)

2009. júl. 6. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez így tökéletesnek tűnik,ne hallgass a rossz nyelvekre :)
2009. júl. 6. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a napirendeteket tanítani kellene!

Én nem változtatnék rajta, a nasi pedig jól összezavarja az eddigi megszokott rendet.

2009. júl. 6. 20:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat!

Akkor marad minden a regiben, nem valtoztatok. Nekem is jonak tunik ez a rend, eddig tok buszke voltam ra, hogy mindent eszik szepen, pontosan es hogy nem nasizik.

Erre meg ma jol elbizonytalanodtam, hogy rosszul csinalom.

2009. júl. 6. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Az enyém is hasonlóan eszik, szerintem is nagyon jól eteted! Nekünk pont azt mondta a doki, hogy nem jó, ha valaki étkezések között ad "nasit" a gyereknek. Ha pl valami darabos rágnivalót akarsz adni, akkor inkább valamelyik meglévő étkezés után (pl. én a tejpép evés után szoktam neki adni 1-2 babakekszet, amit elrágcsálhat).
2009. júl. 6. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 7hós, ő így eszik: (szintén ő alakította magának)

6:00 körül 10-130tápi

10.00 körül 200gyümölcs

13:00 körül 200főzelék

16:00 körül 200 tejpép vagy babajoghurt

19:00 körül fürdés után 200 főzi

23:00 elvétve 100 tápi

Mondjuk Ő nem nagyon hajlandó cumisüvegből enni, úgyhogy a tápszert csakis félálomban eszi meg.

Szerintem tök jó a napirendetek, a védőnő meg nehogy már jobban tudja mi a jó a gyereknek mint te vagy a babád.

2009. júl. 7. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!