Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért irják sokan hogy a...

Miért irják sokan hogy a szülés után kell a sok segitség otthon az elsö héten/hetekben? Nálunk csak az apuka volt itthon és remekül ment minden pedig első baba és varrtak, repedtem fájt minden, de senki nem hiányzott ide jo volt 3masban!

Figyelt kérdés
2009. júl. 6. 09:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%
nekem jolesett a segitseg, nem az, hogy valaki teblaboljon meg a lakasban, hanem hogy fozzon, rendet tegyen, nem kell ugy leszolni ezert, mert minden baba mas es van, akivel/akinek nem olyan egyszeru. szerintem orulj, ha neked jol ment a legelejen is, de aki azt ajanlja, hogy szukseg lehet segitsegre, az is csak joszantabol, segito szandekbol ajanlja szerintem.
2009. júl. 6. 10:04
 12/33 anonim ***** válasza:
89%
en nem vagyok szuperanyu, es a babam is tobbemberes. orulj neki, ha ilyen "remekul" ment minden, lehet sosem lesz szukseged segitsegre, nekem volt es nem szegyenlek segitseget kerni, mert a babamnak is jo ha a mamaja nem hullafaradt es idegroncs. amugy annakidejen en sem az elso hetekben voltam faradt, hanem azutan, ha osszegyulik a kialvatlansag. szoval, nem kellene koran kovetkezteteseket levonnod a gyereknevelest illetoen
2009. júl. 6. 10:07
 13/33 anonim ***** válasza:
22%
Én is császáros voltam, csúnya sebgyulladással, naponta kellett visszamennem a kórházba sebátmosásra és mégis elég volt a férjem segítsége. Meg is őröltem volna, ha anyám vagy anyósom körbeugrál és belekotnyeleskedik az én háztartásomba. Azt nem mondom, hogy könnyű volt, de így volt pont jó. Mégiscsak mi vagyunk egy család, nekünk kell a kezdeti neházségekkel is szembe nézni.
2009. júl. 6. 10:17
 14/33 A kérdező kommentje:
Most már 9,5 hosababám és eddig még a férjemen kivül nem kellet másnak a segitségét kérnem azokkal értek egyet akik ugy gondolják 3 man vagyunk egy család és nekünk kell megoldani a dolgokat.Én sem birtam birnámelviselni ha anyos itt ugráltvolna/ugrálna körülöttünk,anyukám márnem él de ő sem az a fajta aki körülugrálna és az agyamra menne azal hogy ő segiteni akarna!
2009. júl. 6. 10:24
 15/33 anonim ***** válasza:
91%

Ha császáros lennél, értenéd a másik tábort is...

Iszonyúan szar, és nagyon bosszantó dolog, hogy másokra vagy utalva, de ha az illető az édesanyád, akkor nagyon jól esik, hogy ott van!

Nálunk az első héten minden nap jött.

Nem volt itt egész nap, csak ebédet hozott, eltett-vett a konyhában, segített a férjemnek a takarításban, és kicsit babázott, amíg én összeszedtem magam.

Aztán délután szép csendesen, mint egy jótündér elillant.

Utána újra hármasban voltunk.

Nekem nagyon jól esett, hogy itt volt, és se útban nem volt, se nem zavart, se nem éreztem úgy, hogy belemászott a családunkba, hisz ő is a családom része.

2009. júl. 6. 10:50
 16/33 anonim ***** válasza:
80%

Előző vagyok, gondolom, ha Te is szerencsés lennél, és még élne az édesanyád, akkor ment volna segíteni.

Nem kell feltétlenül körülugrálni a másikat, a segítség nem ilyen...

Csak apróságokkal is lehet segíteni.

2009. júl. 6. 10:52
 17/33 anonim ***** válasza:
84%

szia! az én férjem sajnos alig tudott velünk itthon lenni. hazahozott a kórházból, felhozta a csomagokat és elment dolgozni. én meg egy heti kialvatlanság után csak zokogtam egész nap. jól jött volna, ha valaki ott van, hogy ne érezzem magam annyira egyedül.

a babám sokat sírt, pisilni se tudtam kimenni. három hétbe telt míg kiderült, kevés a tejem (fogyni kezdett a manó). aztán hasfájós lett, egész nap cipeltem.

túl vagyok rajta, most 9 hónapos, imádom, boldogulunk kettecskén, apa sokszor hiányzik, de ez van.

a segítség sokszor nem fizikai, hanem lelki és nem csak a rokonoktól, hanem a barátoktól is várhatjuk. én azért nem lettem depressziós, mert a barátnőmmel nagyon sokat telefonáltunk :)

2009. júl. 6. 11:03
 18/33 anonim ***** válasza:
79%

én szeretem az anyukámat jó volt hogy JÖTT segíteni!! vasárnap jöttünk haza a kórházból, hétfőn reggel jött, főzött, mosott, felmosott, bevásárolt, stb.... én csak pihentem mert nem engedett semmit csinálni. aranyos volt. mondjuk nekem volt külső és belső varratom (40 percig varrtak!!9 és fájt is utána 3-4 hétig és jólesett csak pihenni. én hálás voltam az anyukámnak.

tavaly szültem májusban és hál Istennek idén is fogok novemberben és jönni fog, már jelezte és örülök neki.

minden jót.

2009. júl. 6. 11:48
 19/33 anonim ***** válasza:
Anya felajánlotta nekünk is,de nem éreztem szükségét,pedig az első babám,A-Z-ig varrtak(méhszáj-hüvely-gát)és nem vagyok szuperanyu .Egyetlen dolgot kértem tőle,de még a kórházban,hogy hozzon be kaját.Szombati napon jöttünk haza és bármit kértem a páromtól,megcsinálta(mosogatás és főzésen kívül).Ha fáradt voltam aludtam de. a gyerekkel,szép lassan mindent csináltam,ha elfáradtam,pihentem,nem erőltettem túl magam.Anya jött az első hétvégén látogatóba,mindenkit beosztottunk és kértük,hogy szóljanak,mikor jönnek.Én örültem hogy jönnek a barátok is,de csak módjával.
2009. júl. 6. 12:20
 20/33 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól is függ, hogy ki mennyire önálló személyiség. Ismerek olyat, aki 2 gyerekes anyukaként( óvodások) még mindig a nagymamától viszi haza az ebédet. Ha valaki mindig az anyukájára támaszkodott, annak szüksége lehet ilyenkor is a tanácsaira. Ha pedig valaki régóta a saját lábán áll, abban fel sem merül, hogy egyedül nem tudja megoldani. Az én férjem 5 hónap munkanélküliség után a terhességem nyolcadik hónapjában kapott állást és a 3 hónap próbaidőt az ország másik felében kellett letöltenie. Így miután kijöttünk a kórházból 3 napig voltunk hármasban, utána 1 hónapig egyedül voltam a babával. Anyukám az első két héten munka után szinte minden nap hozott nekem vacsorát, itt maradt amíg lezuhanyoztam. Én nem kértem, de jól esett, és persze jó volt egy kicsit beszélgetni is valakivel. azt viszont, hogy valaki egész nap ott tegyen-vegyen körülöttünk nem tudtam volna elviselni. Amikor hazajött a férjem direkt furcsa volt, hogy nem csak mi ketten vagyunk a babucival, főleg éjszakánként.
2009. júl. 6. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!