Miért irják sokan hogy a szülés után kell a sok segitség otthon az elsö héten/hetekben? Nálunk csak az apuka volt itthon és remekül ment minden pedig első baba és varrtak, repedtem fájt minden, de senki nem hiányzott ide jo volt 3masban!
Ha császáros lennél, értenéd a másik tábort is...
Iszonyúan szar, és nagyon bosszantó dolog, hogy másokra vagy utalva, de ha az illető az édesanyád, akkor nagyon jól esik, hogy ott van!
Nálunk az első héten minden nap jött.
Nem volt itt egész nap, csak ebédet hozott, eltett-vett a konyhában, segített a férjemnek a takarításban, és kicsit babázott, amíg én összeszedtem magam.
Aztán délután szép csendesen, mint egy jótündér elillant.
Utána újra hármasban voltunk.
Nekem nagyon jól esett, hogy itt volt, és se útban nem volt, se nem zavart, se nem éreztem úgy, hogy belemászott a családunkba, hisz ő is a családom része.
Előző vagyok, gondolom, ha Te is szerencsés lennél, és még élne az édesanyád, akkor ment volna segíteni.
Nem kell feltétlenül körülugrálni a másikat, a segítség nem ilyen...
Csak apróságokkal is lehet segíteni.
szia! az én férjem sajnos alig tudott velünk itthon lenni. hazahozott a kórházból, felhozta a csomagokat és elment dolgozni. én meg egy heti kialvatlanság után csak zokogtam egész nap. jól jött volna, ha valaki ott van, hogy ne érezzem magam annyira egyedül.
a babám sokat sírt, pisilni se tudtam kimenni. három hétbe telt míg kiderült, kevés a tejem (fogyni kezdett a manó). aztán hasfájós lett, egész nap cipeltem.
túl vagyok rajta, most 9 hónapos, imádom, boldogulunk kettecskén, apa sokszor hiányzik, de ez van.
a segítség sokszor nem fizikai, hanem lelki és nem csak a rokonoktól, hanem a barátoktól is várhatjuk. én azért nem lettem depressziós, mert a barátnőmmel nagyon sokat telefonáltunk :)
én szeretem az anyukámat jó volt hogy JÖTT segíteni!! vasárnap jöttünk haza a kórházból, hétfőn reggel jött, főzött, mosott, felmosott, bevásárolt, stb.... én csak pihentem mert nem engedett semmit csinálni. aranyos volt. mondjuk nekem volt külső és belső varratom (40 percig varrtak!!9 és fájt is utána 3-4 hétig és jólesett csak pihenni. én hálás voltam az anyukámnak.
tavaly szültem májusban és hál Istennek idén is fogok novemberben és jönni fog, már jelezte és örülök neki.
minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!