A hardverek piacán nem vagyok otthon, segítség? Lent.
Mi a mai cpu rangsor(csak Intel)?
Mi az, hogy FSB?
-II-, egy RAM hány MHZ-s?
-II- , egy OS 32 vagy 64 bites?
-II-, egy alaplap chipkészlete?
-II-,egy proci hány magos? (ne wikipedia már néztem ...)
mi az a fsb? válasz : az fsb megmutatja hogy hány mhz petyeg a chipsett
egy ram hány mhz-s? mellé van írva általában v
os 32bit vs 64bit?: pl: ha négy giga ramod van akkor a 64bittes verziót kell felrakni mert a 32 bittes csak 3 vagy 3,5 tud csak kezelni
egy proci hány magos? core i3: 2magos mindig , core i5:4 magos, core i7: 4 vagy némelyik 6 magos
cpu rangsor:core17<core i5<core i3
küldj pontot nekem kösz!
@19:44
Rossz irányba néz a kacsacsőr, így kéne:
i7>i5>i3
FSB nem a chipset sebessege, az elso nem ert hozza. FSB= Front Side Bus, ami szabadforditasban kb. Elooldali Buszt jelent. A busz az alaplapon belul adattovabbito kozeget jelent. Az FSB konkretan a CPU es a memoriavezerlo kozot helyezkedik el. Az FSB sebessege Mhz-ben azt mutatja meg, mekkora sebessegu adatatvitelre kepes ez a busz, tehat a processzor mekkora sebesseggel tud kommunikalni a gep tobbi reszevel. Nyilvan minel tobb, annal jobb
Az ujabb architekturakban nincs is FSB, mert a memoriavezerlo a CPU-ba van integralva, AMD-nel pl Hyper Transportnak nevezik, amin keresztul a CPU a memoriaval kommunikal. Intelnel a core 2-es prociknak meg hasznalt FSB-t, az Arrendale-nel mar nem.
A proceszor hany magost gondolom nem ugy ertette, hogy hany magja van az Intel kulonbozo processzorainak, azt o is ki tudja keresni, hanem azt, hogy mit jelentenek.
Lenyegeben arrol van szo, hogy ha egy processzor 2 magos, akkor a 2 parhuzamosan tud szamitast vegezni, tehat ha egy program a megfeleloen van megirva, gyorsabban fogja vegrehajtani a feladatot, de a 2-szeres sebesseget sosem fogja elerni, es feladat fuggo, mennyire parhuzamosithato. Tobb parhuzamosan futo program eseten is hasznos. Lenyegeben egy tobbmagos processzor olyan, mint ha tobb processzor lenne, persze ezek kozott a egtobb architekturanal van megosztott cache is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!