Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos a gyerekem, és...

13 hónapos a gyerekem, és egyáltalán nem akar maga enni, ez baj?

Figyelt kérdés
Természetesen nem arra gondolok,hogy késsel-villával,hanem hogy nem próbálkozik önállóan.Ha kis falatokat,finomságokat rakok az etetőre,akkor sem,csak szórakozik velük,ha a kezébe adom,visszaadja,hogy etessem én.Úgy persze gyönyörűen eszik.Inni sem iszik egyedül,mondjuk azt tud,mert egyszer-kétszer azért már "fülön csíptem" mikor egyedül itta :)
2012. jún. 17. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát akkor etesd :)

20 hónapos a fiam, kb 3 hete vette ki a kezemből a kanalat, hogy mostmár ő egyedül... Kicsit kényelmes a drágám :)

2012. jún. 17. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem lányom elég korán csinálta, de 14 hós volt mikor elkezdte éredkelni. ekkor vette ki a kanalat a kezemböl, kevergette a tányért, majd 15 hósan kezdte belapátolni a dolgokat, habár innentöl hagytam neki, így hamar megtanult még folyékonyt is enni.

de ha nem érdekli teljesen felesleges eröltetni, szerintem még azért van pár hónapja hogy egyáltalán érdekelje.

2012. jún. 17. 22:45
 3/9 anonim ***** válasza:
fiam pont az ellentéte kb 7-8 hónaposan kezdett el egyedül enni,inni már kicsit hamarabb,és most már(kb 11 hónapos kora óta) elég kevés van amit engedi,hogy a szájába adja pl néhány leves,tejbegríz,tejberízs,amúgy meg egyedül eszik,néha turkálja a villával kanállal de kézzel az igazi :) 14 hónapos lesz
2012. jún. 17. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nem értem,ha egy gyerek 20 hónaposan kezd el egyedül enni akkor miért számít kényelmesnek???És őszintén nem értem,hogy miért lenne baj, ha egy 1 éves még nem tud és nem akar enni???

Belegondoltatok már milyen követelményeink vannak a gyerekeinkkel szemben??Először is elvárás, hogy fél éves korig csak szopizzon, aztán majd ráér lassan enni, talán rágni ha az anyuka ügyes és nem turmixol annyit, és 1 évesen már egyen önállóan??????pfff.....

az én fiam is 20 hónapos, mikor 13 hónapos volt meg sem fordult a fejemben, hogy egyedül kéne ennie!

Aztán kb 1 hónapja úgy gondolta, hogy neki már megy ez és elkezdett szépen enni kanállal,villával,pedig előtte én aztán nem erőltettem, sőt!Azt meg soha nem engedtem,hogy túrja az ételt!Csipegethetett, de nem játszhatott vele!

Szóval semmiről sem vagytok lekésve, ebben az időszakban amúgy is napról napra annyit változnak, fejlődnek hogy nemigaz....

Bocs a kifakadásért, de már kicsit kivagyok ezektől a "mit mikor kell a gyerekemnek tudnia" dolgoktól...

Fog ő enni egyedül,ne aggódjál!

2012. jún. 17. 22:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves 4.-nek.

A 20 hónapos kényelmes kisfiú anyukája vagyok. Nem eröltettem én sem, mert úgy voltam és vagyok vele, hogy mindennek eljön az ideje, ha megérik rá. ...és igen én sem szeretem ezeket a túlzott követelményeket a gyerekekkel szemben. Elnézést, ha félreérthető volt az előző válaszom.

A kérdezőtől pedig szintén bocs az offért...

2012. jún. 17. 22:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából azért merült fel bennem a kérdés,mert sok ismerősöm gyereke már egyedül eszik ügyesen,maga issza a tápszert/tejet,nálunk meg még semmi.Ráadásnak a folyadékot is (legyen az tej,vagy víz vagy tea) is csak cumisüvegből issza.Ezzel is zaklatnak,hogy miért nem csőrös itatóból,varázs itatóból,pohárból...hát mert csak abból fogadja el.Ezért merült fel bennem,hogy esetleg nem-e én csinálok valamit rosszul,hogy nem akarja.De akkor várok türelemmel :)

2012. jún. 17. 23:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Lányom 16 hónapos. Na, Ő is a "kényelmes" kategória, esze ágában nincs önállósítani magáta az evésben. Ehhez hozzá tartozik, hogy nem engedem, hogy csak túrja az ételt és malackodjon vele, anélkül, hogy egy morzsa megközelítené a száját. Épp kb 3 napja van, hogy kap egy külön kanalat, és azt fogja, amíg eszik. Pohárból sem iszik, egy-egy korty max, utána vagy magára borítaná, vagy kiöntené. Így még csak a fürdőkádban próbálkozhat, illetve most, hogy jött a jóidő, már kint is. Próbáltam már én is ilyen-olyan poharakat, pl a csőrös itatóból egy árva kortyot sem hajlandó inni. Majd eljön az ideje. Most mással van elfoglalva.
2012. jún. 18. 16:51
 8/9 anonim válasza:
13hónapos gyereknél nem baj mikor éhés készitsd elé az ételt és hagyd kicsit nyúlkálni kanalat kezébe lassan egyedül akar enni
2012. okt. 15. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:
3. vagyok na azóta fiam 1,5 éves és most már kanállal és villával is ügyesen eszik,látod 4 hónap alatt mennyit tudnak fejlődni 14 hónaposan meg csak kézzel akart :)
2012. okt. 15. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!