Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj az ha a 19hós gyerekem...

Baj az ha a 19hós gyerekem fél vagy akár 1 órát is szokott egyedül játszani?

Figyelt kérdés

Ülök mögötte olvasok avgy tv-t nézek ő meg rakosgatja a játékait vagy játszik a játékaival, avgy képeskönyvet laozgat.

Baj ez?

El van hanyagolva ha hagyom egyedül játszani?

2010. febr. 4. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Jesszus, hova fajul a világ....

Miért lenne baj? Tudod mennyien a fél életüket adnák ezért? A gyerek akkor lesz önálló, ha hagyod, hogy felfedezze a világot. A szeretet nem arról szól hogy folyamatosan ajnározod...

2010. febr. 4. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
az enyém még csak 10, 5 hós, de már egy jó honapja sokáig elvan így egyedül, próbáltam vele játszani, de inkább odébb ment meg zavartam, pedig engem is bántott, de már örülök neki, hogy ilyen kis önálló
2010. febr. 4. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Eleve nem tartom helyesnek, hogy egy kisgyerekes anyuka a gyereke minden ébren töltött percében a gyerekkel játsszon, őt szórakoztassa. Persze, kell velük játszani, de hagyni kell őket egyedül tevékenykedni is. ha kéri, játssz vele, ha elvan egyedül, ne zavard! Ennyi a titok :)) Azok a gyerekek, akik csak akkor tudnak játszani, ha a felnőtt szórakoztatja őket elég sok problémával fognak később szembenézni. A gyerekek a saját tapasztalataikból tanulnak és nem a készen eléjük tálalt infókból. Tudod: "játszani is engedd..", ahogy József Attila írta :))
2010. febr. 4. 20:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem baj, ne aggódj! Nagy mázlista vagy!:D Mások azzal szenvednek(pl. én), hogy milyen új játékkal kössük le a gyereket, vagy mit adjak neki, hogy ellegyen legalább 10 percet szépen, míg elmosogatok, vagy ilyesmi! Ettől függetlenül, gondolom, beszélgetsz vele, játszol vele eleget. Nyugi, gondolj arra, hogy milyen jó neked! :)
2010. febr. 4. 20:34
 5/9 A kérdező kommentje:
már egész pici korától elvolt egyedül, de valahogy mindig lelkiismeretfurdalásom volt, hgy elhagyagolom? Ugy alakult ez ki, hogy ha pl főztem és szóltam, hogy mindjárt kicsit egy perc, ő talált addig magának elfoglaltságot és azóta ha pár percig nm rohanok kénye kedve szerint elkezd egyedül valamit és elvan fél egy órát.Ülök mellette vagy az ágyon egy helyiségben vele és ő elvan, nem hagyom magára. csak félek, hogy elhagyagolom , vagy ilyesmi, hogy rossza anya vagyok mert egyedül játszik.
2010. febr. 4. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Fére a buta gondolatokkal, nő társaid 90%-a irigyel per pillanat, semmi baja nem lesz a gyereknek, nyugi!!!
2010. febr. 4. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Kislányom ugyanilyen kis önálló, emiatt Én ugyanolyan gondolatokkal küszködök, mint Te, de amint fentebb olvashatjuk, örülnünk kell. :-)
2010. febr. 4. 23:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

15 hónapos kisfiam,amióta elindult,80%-ban egyedül,vagy a bátyjával játszik(legtöbbször elveszi tőle a játékokat:) )

Egész nap hurcolkodik,pakol,ha rám van szüksége odajön,nyújtja a kis kezét,felveszem az ölembe.

Naponta 3x-4x hozza a 2 kedvenc könyvét és abból olvasok neki.Sokszor én a nagyszobában vagyok,ő átmegy a gyerekszobába,és ott játszik,igaz utána pakolhatok utána,mert szétszórja az összes játékát:)

Ez nekem is furcsa,mert a tesó nem nagyon játszott magában,max. 1 méterre lehettem tőle:)

2010. febr. 5. 07:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam 8,5hós és korababa volt, (6 héttel jött korában) és emiatt járunk a Korai Fejlesztő Központba. Gyógypedagógusok foglalkoznak vele 2 hetente 1 órát. Ők mondták, hogy kell a gyereknek az önálló játék, mert így saját maga tapasztalja meg, fedezi fel a dolgokat. Én is "rászoktattam" a fiam erre, 1 órát simán elvan.
2010. febr. 5. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!