1 éves a gyerekem, de nagyon nem akar önállóan enni!
Miért?
Figyelt kérdés
a nagyobbik gyerekem ennyi idősen kapott egy kanalat, és ő is lapátolta a szájába az ételt... a darabos apró falatkákat szépen megfogta és tette sorba a szájába - a kicsi ezzel szemben marokkal és mindent egyszerre betömve akar bepusztítani mindent, egyszerre! kanalat még nem is mertem a kezébe adni...
hogyan lehetne rávezetni a "szebb" evésre?
2011. jún. 23. 23:34
1/7 anonim válasza:
Az én fiam 14 hónapos!
De önállóan -szépen ő sem eszik még!
Ha kiflit adok, azt tudja magától enni, vagy kekszet ilyesmit.
De ha pl. leves van,és kanalat adnék a kezébe, akkor mindenhova menne belőle , csak a szájába nem..:))
Szerintem még nem érett meg rá!
Előbb-utóbb úgy is meg fogja tanulni!
Tudod, nincs 2 egyforma baba!:)
2011. jún. 24. 00:34
2/7 anonim válasza:
Kanállal az én lányom se tud szépen enni. Szájához veszi az étellel de mindig ügyetlenül teszi oda és kipotyog az étel belőle :) Viszont amit neki kell megfogni azokat nagyon szépen eszik, legyen az kifli, babapiskóta, alma, körte vagy bármi más. Idővel biztos menni fog nekik ráérek ott ülni mellette és etetni, engem nem zavar hogy még nem eszik egyedül kanállal :)
2011. jún. 24. 05:57
3/7 anonim válasza:
Az én kisfiam most kezdett el önállóan enni de még most sem tökéletesen,de kekszet kiflit ilyesmit már nagyon régóta.most 2 éves.
2011. jún. 24. 07:54
4/7 anonim válasza:
Mert nincs két egyforma gyerek,az első olyan volt ez a második meg ilyen:)!
Én meg sempróbálok az 1 évesemnek kanalat adni,mert látom,hogy még nem érett meg rá.Ő meg ilyen.Szerintem ne aggódj,majd megtanulja...
2011. jún. 24. 08:09
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tapasztalatokat! nem aggódom rajta, és tudom is, hogy nincs két egyforma gyerek, de néha olyan "szemét" van körülötte, mintha egy egész gyerekhad evett volna az asztal alatt! :-)
2011. jún. 24. 09:35
6/7 anonim válasza:
Kisfiam 1 evesen ugy evett kanallal, hogy eloszor en kanalaztam a kanalra a kajat es a kezebe adtam o meg vitte a szajahoz es bekapta (persze volt amikor melle pottyant a kaja vagy a szaja melle tette de ez megtortenik). Egyre ugyesedett. Mikor lattam par nap mulva, hogy igy mar megy neki akkor rakanalaztam a fozeleket a kanalra de nem adtam oda neki hanem otthagytam a tanyeron es o emelte fel. Ezutan mar probalta kanalazni is de mivel nem ment nagyon neki nallam is volt egy kanal es azzal mindig raloktem a kajat az o kanalara, hogy legyen egy kis siker elmenye es persze sok dicsergetes... Egyre kevesebbszer kellett rasegitenem a kanalammal az o kanalara a kajat mert egyre ugyesebb lett es megszokta. 14 honapos koratol mar barmit megeszik kanallal reggel a tejes muzlit, zabpelyhet, fozeleket mar egyaltalan nem etetem. Szendvicset, vajas kiflit, virslit... mar kb. 11-12 honapos koratol harapja. Ezzel nincs gond. Addig felvagtam neki apro darabokra de azota mar nem.
2011. jún. 24. 10:09
7/7 A kérdező kommentje:
köszi! mi a kanalazástól még fényévekre vagyunk, de egyszer ez is eljön! :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!