Hogyan építhetem le a túlbuzgó anyósomat?
A határaidat neked kell kijelölni. Nagyon világosan meg kell mondani neki, amit gondolsz.
Ez nem megbántás. A megbántás az, ha neki nem szólsz semmit, aztán a háta mögött panaszkodsz és elhordod mindennek!
Tehát, mondd neki, hogy: Légy szíves, most ne gyere át.
Máskor viszont, amikor jónak látszik az időpont, hívd át. Értékelni fogja.
Viszont, fontos, hogy ez a férjed dolga lenne inkább. Tehát, ülj le a férjeddel és kérd meg rá, hogy ő beszéljen ezekben az esetekben.
Lehet, hogy konflikutskerülésből nem akarja majd megtenni, és arra is számíthatsz, hogy ezzel egy időre házisárkánnyá változtatod anyósodat. De ha következetesek lesztek, megérti, hogy mi az új rendszer, és megtanulja értelmesen szeretni a családját és unokáját.
Mert gondolom, szeretitek anyósodat és nem akarjátok, hogy egy olyan kapcsolatotok legyen, amiben mindenki utálja a másikat a háta mögött, közben a szemébe meg vigyorog. a nyílt, őszinte és egyenes kommunikáció segít.
Köszi:) Igen, ilyenre vágynék, sőt, szeretetteljes kapcsolatra...
Utóljára tegnap előtt hisztizett 10 percen keresztül azért, mert a férjem egy családi rendezvényre krém pólóban, szövet rövidnaciban és krém lábujjközötti papucsbn szeretett volna eljönni. Addig cirkuszolt, míg a férjem azt mondta, ne jó, én ezt nem hallgatom tovább, hazamegyünk és átveszem a cipőm. Mondtam anyósomnak hogy felnőtt ember, egyébként pedig csinos az összkép, és hogy mindenki (jé, anyósom is!!!!!!!!!!!!) ilyen papucsba van! Rajtam is papucs volt, csak más jellegű, de abszolult nyári.
-Az más:)
Persze, mondtam, mert tudod hogy én nem venném át. Sőt Drágám (férjem), te is jó nagy csacsi vagy ha átveszed! Így indultunk el, mi tetszünk egymásnak, és nem vagyunk alulöltözve ettől függetlenül sem! Nem nagyon tudtam mit csinálni, 3* elmondtam hogy én biztosan nem jönnék haza, és hogy máskor rágassa is meg az ételt pl. az édesanyjával. A mama megelégedetten mosolygott, a férjemnek pedig vörös volt a feje az idegességtől. NA? Én is azt mondom hogy a sarkára kéne állnia, hisz ez nonszensz -anyósomnak ezt is mondtam. De nem. Így én nyelek, és én hárítok. Nagyon nehéz! De persze nem szeretnénk velük rosszban lenni, ez gondolom nyilván való. Ő a barátaival is ilyen zsarnok, csak olyan barátai vannak, akik behódolnak neki ezért vagy azért. Iszonyú... De igen, én nem tehetek többet, mert akkor borul a családi béke, csak hát ez nekem nem túl jó így. És egyikünknek sem. A férjemet sem akarom a végletekig piszkálni, tudja jól hogy milyen az anyja, uncsi hogy erről szólnak a mindennapok amikor csinál valamit. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!