Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan építhetem le a túlbuzgó...

Hogyan építhetem le a túlbuzgó anyósomat?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha állandóan itt lenne, nem szeretném ha sokáig maradna, és nem engedem hogy a gyereket kikapkodja a kezemből, sőt: odaadja másnak hogy fogd meg te is -akár az uccán szomszédnak, akinek én nem adnám. A férjem be van tőle tojva, nem szól csak a képeket vágja. Én nem szeretném megbántani, de a szép szóból nem ért.

2012. jún. 17. 06:18
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Szerintem kerüld a társaságát. Tartózkodj minél kevesebbet a közelébe. Magyarázd el, a gyerek nem játékszer, amit mások kezébe kell nyomni. Álljon a férjed a sarkára, és ne engedje, hogy a kedves mama irányítsa az életeteket.
2012. jún. 17. 06:28
 2/14 anonim ***** válasza:
96%

A férjed álljon szépen a sarkára és állítsa le az anyját.Te meg tedd félre a gátlásaidat és igenis tátsd ki a szádat,mondjál el mindent amit NEM AKARSZ,HOGY CSINÁLJON A KICSIVEL!!!!!!,mert később agyon a háttérbe leszel nyomva.

Anyósok szemében mi csak béranyák vagyunk,akik az unokát kihordjuk és valahogy nem szabad nekünk foglalkozni vele.

2012. jún. 17. 08:03
 3/14 anonim ***** válasza:
11%

Most miert kell leszolni az anyosokat??????? Ha ilyen a hozzaallasotok, akkor kesobb azt a kerdest fogjatok feltenni, hogy "az anyos sosem hoz semmit az unokanak, meg sem latogatja" vagy "semmibe nem segit be, meg egy orara sem lehet rabizni a gyereket"

Gondoljatok csak meg! En inkabb kibirom a hulyesegeit (nem naponta jon), mert szuksegem van ra. pl nemreg korhazba kerultem 2 napra (terhesen) es o vigyazott a nagyra. Ha o nem lett volna, nem tudom hova raktam volna (ferj dolgozik, anyuek Magyarorszagon).

2012. jún. 17. 08:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Rendkívül következetesnek és határozottnak kell lenni, másként nem megy. Még így is lesz belőle sértődés, de ha a fentiek mellett udvarias és korrekt is vagy, az sokat lendít a dolgokon.

Ha telefonon szól, hogy átjönne, udvariasan mondd neki, hogy most inkább magatokban lennétek, de nagy szeretettel várjátok vasárnap (pl). Ha nálatok van, és folyamatosan babázik, akkor kedvesen kérd meg, hogy hagyjon titeket érvényesülni, mert a baba (vagy nem tudom, mennyi idős, nem írtad), elsősorban hozzátok kell, hogy szokjon, de tedd hozzá, milyen jó, hogy van és lesz neki szerető nagymamája is.

Ha jó a hangulat éppen, és lehet vele beszélni,akkor azt is meg kell vele értetni, hogy a pici körül minden úgy kell legyen, ahogy azt az édesanyja meghatározza - még akkor is, ha más úgy érzi, hogy neki van igaza valamiben, mert sokkal tapasztaltabb, meg jót akar, bla-bla... meg kell vele értetni, hogy a legnagyobb segítség tőle az, ha nem szól bele a dolgokba, és hagyja, hogy ti legyetek a szülők, ő pedig megmarad a nagymamai szerepben.

Ha a szép szóból nem ért, akkor jön az úgymond másodfokú következetesség, na ezt figyeld:

Anyós kiveszi a gyereket a kezedből, és átadja a szomszédnak? Mosolyogj, és mondd az anyósnak: hadd legyek én az anyukája... (csak ennyit!! ne többet! és ne feledd az őszinte, de nem lekezelő mosolyt!!!), szomszédra ráköszönsz, míg elveszed tőle a babát, és köszönj a baba nevében is: csókolom! nemsokára majd ő mondja! integess a néninek/bácsinak! viszont látásra, szép napot!

Ha a mama túl sokáig marad nálatok, akkor finoman szólj: lassan elköszönünk a mamától, és megyünk fürödni, enni, aludni! Pápá mami, köszönjük, hogy itt voltál!

Ha mama erre azt mondja, hogy szívesen marad még "segíteni", akkor azt is köszönd meg, és mondd pl. azt, hogy a babát egyfajta kerethez akarjátok szoktatni, pl. apa fürdet, anya etet, aztán ének-puszi-imádság vagy akármi, alvás.

Én a kezdetektől ahhoz szoktattam mindenkit (nem kis sértődés van belőle a mai napig), hogy a fektetési ceremóniánál már nem lehet más jelen, csak apjuk meg én.

Sok sikert, és ne várd, hogy elkerülhető legyen a konfliktus, mert nem lesz az! Mindig maradj rendes az anyóssal, de a ti családotok legyen az első, ne legyél betoji!

2012. jún. 17. 08:12
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi, úgy látom nekem kell majd beszélnem vele. Jók a tippek, van amit még nem próbáltam.
2012. jún. 17. 08:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet megértetni velük, hogy mit akarsz, és miért akarod, és had legyen úgy ahogy te szeretnéd. Nálunk is megy a harc. Mindig "okosabb"....utálom.
2012. jún. 17. 11:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A 4. válaszoló jó dolgokat írt, de sajnos csak ritkán működik. Ezt csak olyan személy érti meg, aki képes elfogadni, hogy Ő "csak" nagymama. A legtöbb anyós/anya nem képes venni a lapot, még ha korrektül beszélsz vele is megsértődik. :(
2012. jún. 17. 11:35
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

4. válaszoló nagyon jókat írt. Bár mindenki így gpndolkodna. Ilyen hozzáállással lehet kezelni a helyzetet a legkevesebb sértődéssel. Hiszen te kedves maradtál!! (csak bámulok, néha milyen vehemensen reagálnak sokan az anyóskérdésre) Ha látja, hogy te nem konfliktust akarsz, csak a gyerek érdekeit nézed, talán neki is az lesz a legfontosabb.

De azért férjnek is határozottnak kell lenni, hiszen az ő anyja.

Egy kalappal:)

2012. jún. 17. 11:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. Téynleg anyósfüggő, de muszáj először ezt megpróbálni, és nem rögtön nekiesni, mondván, úgysem értene a szépszóból.
2012. jún. 17. 11:44
 10/14 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk is ez van. Anyós jön , etetés után ő akarja fogni. Nagyon bukós a babám. Etetés után be szoktam tenni a babhordozóba és így pihen egy kicsit és nem jön annyi vissza. Addig forgatja szegény gyereket, hogy legtöbbször anyós is meg a gyerek is tiszta taj. És mindig hozzá teszi, hogy nem forgatta. A multkor megkaptam töle, hogy ő is nevelt két gyereket és meg tudja fogni az unokáját. Mert szépen mondtam neki, hogy tegyük már be a hordozóba. Most 3 hónapos és olyan izgága ölben, hogy azért is bukik szerintem. Veszekedni sem akarok, mert anyós nagyon "érzékeny" fajta. Egyszerüen nem akarja elfogadni ha mondok valamit, hogy az én kisfiam ezt esetleg nem szereti. Mindig ölben altatná, ugy keresztben, de az én kisvasgyuróm sosem szeretett ugy lenni. Nem is szeret sokáig ölben lenni.
2012. jún. 17. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!