Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka aki...

Van itt olyan anyuka aki sírni hagyással szoktatta le babáját az éjjeli kelésekről/szoptatásokról?

Figyelt kérdés
Leírná hogy pontosan hogyan csinálta, hány hónapos volt a baba, mennyit és hány napig sírt éjjel a szoktatás alatt és ő (mármint az anya/apa) közben mit csinált?Most ne azok írjanak akik azon a véleményen vannak, hogy ne hagyd sírni, miért hagyod sírni...stb.
2012. jún. 12. 08:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
51%
A 13-mas szadista???????????? Szerintem nagyon jól csinálta,tanulni lehet tőle!!!!!!
2012. jún. 12. 14:38
 22/27 A kérdező kommentje:
Kár, hogy vitafórum lett a kérdésből. Szerintem mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Hiszen emberek vagyunk, mások vagyunk...ettől szép a világ! Én csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi azoktól akik valamilyen formában kipróbálták ezt a módszert. Aki leírta a saját tapasztalatát annak köszönöm!
2012. jún. 12. 15:00
 23/27 anonim ***** válasza:
23%
Igen szadista. Tényleg a gyerek érdeke már 8 hetesen elszeparálni?
2012. jún. 12. 15:54
 24/27 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem se szadista 13-as. Én is hasonlóan nevelem a gyerekem, csak én egyelőre vele alszom még egy szobában. Jelenleg 3 hónapos és általában fél kilenctől 4-ig , fél ötig alszik, de volt olyan is, hogy fél hatig aludt. Én még távol vagyok az éjszakai leszoktatásról, egyrészt, mert tudom, hogy azért ébred, mert nagyon éhes. Emellett szavam sincs, mert nagyon jó baba, nem ébreszt óránként, amit alszik, azt nagyon intenzíven alussza. Nálunk is a fürdés és az azt követő evés rituálé, hogy tudja, hogy aztán alvás jön. Ezt nagyon jól megszokta. Én nem olvastam könyveket, szaklapokat sem, ezt így alakítottam ki. Sajnos nem kezdettől fogva, mint 13-as, mert első baba, és fogalmam sem volt, hogy milyen nehézségekkel fogok majd szembesülni, ha hazajövünk a babával. Saját magam jöttem rá, hogy az a rendszertelenség, amiben éltünk két, három hétig a hazaérkezést követően az hosszú távon semmi jóra nem vezet. Nem érzem én sem szadistának magam, mert a gyerekem már tud egyedül aludni 3 hósan, de ezt már két hósan is tudta. Boldog, mosolygós baba, akinek napirendje van és imádom, a szemem fénye.
2012. jún. 12. 21:42
 25/27 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes pedig,hogy mindig ezeknek a "szadistáknak" van jó alvó,kiegyensúlyozott,boldog gyereke...érdekes...
2012. jún. 12. 22:08
 26/27 djudit ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Szerintem minden Anyukának, akinek a babája heteken, hónapokon keresztül éjjel sokszor ébred eljut arra a pontra, hogy elgondolkozik azon, hogy hagyja sírni a babáját, mert az a baba érdeke is, hogy az Anyukája ne menjen tönkre.

Az én kisfiam még 1 éves, nem hagytam sírni, mert még bírom. ...de nem gondolom, hogy ha imádod a gyereked, és mindent megadsz neki, akkor pár nehezebb éjszaka semmissé tenné a sok jót.

De, hogy a kérdésedre válaszoljak; sok szomszéd tapasztalattal rendelkezek, akik hagyták sírni a babájukat. Van, aki úgy, hogy nem ment be egyszer sem, és olyan is, aki 5 perc-10-20 percenként ment be. Mindegyik gyerek megtanult elaludni. Aranyosak, kedvesek, sok törődést kapnak. Sőt az egyikük néha még most is ébred, ha fél, átmegy az anyja szobájába, tehát nem érzi úgy, hogy nem számíthat senkire.

Hidd el, ha Te teljesen kivagy már, akkor a babádnak is jobb, ha magadra is gondolsz kicsit. ...de ha nem vagy benne biztos, bele se kezdj.

Én most választom el a picim, sírni nem hagyom, ha kell 2 órán keresztül felváltva ringatjuk az apukájával,így lassan igazodik ő is hozzánk.

Szerintem 2 típusú anya hagyja sírni a gyerekét; az önző és a halálosan kimerült. Az előző gyereki tényleg sérülhetnek, az utóbbiaké nem hiszem.

2012. jún. 12. 22:09
 27/27 A kérdező kommentje:
Azért akarom megtanítani neki hogy aludjon egyhuzamban többet, mert rossz alvó és szerintem szüksége van rá hogy megtanulja. Szerintem azért nem alszik jól mert ha picit megébred nem tud visszaaludni. Szerintem tévedés azt gondolni hogy mindig csak azért ébrednek meg a babák mert valamire szükségük van. Minden baba megébred (ahogy minden felnőtt ember is) egy éjjel sokszor, csak van amelyik képes visszaaludni magától van amelyik meg nem. Nem tud visszaaludni tehát jelez hogy hát valahogy visszakéne. Eddig cicin visszaaltattam (ilyenkor gyakorlatilag nem is evett, tehát így utólag hiba volt erre szoktatnom) de úgy gondolom elérkezett az ideje hogy megtanuljon önállóan elaludni/visszaaludni mindenféle kellék nélkül (beleérteve a ringatás, cumizás...stb) Akinek még van tapasztalata ebben a kérdésben és megosztaná velem, szívesen veszem!
2012. jún. 13. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!