Van itt olyan anyuka aki sírni hagyással szoktatta le babáját az éjjeli kelésekről/szoptatásokról?
Barátnőmék csinálták azt,hogy egyszerűen rázárták az ajtót,és hagyták ordítani.3 napig üvöltött éjszaka,utána átaludta az éjszakákat.
(ne engem pontozzatok le,én csak leírtam,én nem bírtam volna megtenni)
Szia!
Mi rögtön hazaérkezés után tudatosan szoktattuk a babát az alváshoz, ebben nagy segítségemre volt anyukám meg néhány könyv :)
Szerintem elég összetett a dolog, sok mindenen múlhat, hogy miért nem alszik. Mi így csináltuk:
1. Mindig az esti alvás előtt van a fürdetés. Fürdetés után hagyom még picit szabadon a meleg szobában/fürdődzobában és simogatom a pocakját, hátát, lábait. Fontos, hogy ezeket szívtől távolodó mozdulatokkal, mert az nyugtatja a babát. Ezután felöltöztetem és megetetem.
2. Az esti etetés nálunk mindig elsötétített szobában van, minimális fény mellet. Nem megy a tv, nem viszem be a telefonom, szóval csend van.
3. Elalvás előtt hosszabban büfiztetem, hogy biztosan kijöjjön aminek ki kell jönnie és amikor leteszem a kiságyba (külön szobában van) akkor sem kapcsolok villanyt.
Az első napokban még ezek után is sirdogált kicsit, de ilyenkor már nem vettem fel, ha 10-15 percnél hosszabban sírt, akkor odaültem mellé, simogattam kicsit, de a villanyt nem kapcsoltam fel. Aztán szépen lassan egyre kevesebb ideig volt szükség a simogatásra és a jelenlétemre. Most 8 hetes, este 10-től reggel 6-ig alszik.
Lehet, hogy lepontoznak, de én sem vagyok híve annak, hogy azonnal felkapkodjam a babát, amint megnyikkan. Inkább figyelek rá, és megpróbálom kitalálni, vajon miért is sírhat. Mert sokszor van olyan, hogy csak fáradt nagyon, kimerült, és azért sír.
Pszichológusok azt mondják, hogy igen, sérül miatta, mert:
- nem úgy tanul meg aludni, hogy "jó egyedül is"
- hanem úgy, hogy "hiába sírok, nem vesznek fel, semmi értelme jeleznem, akkor nem sírok"
- ezért később is ezt a magatartást alkalmazza, nem vár el segítséget a szülőtől
Nem én mondtam, hanem neves pszichológusoktól olvastam.
13asnak: én simán lepontoztalak, mert egy szadista vagy, aki csak a saját kényelmére gondolt. Gusztustalan, hogy egy újszülött babát, aki addig békésen cseperedett benned születése után már önállóságra akarod kényszeríteni, holott neki hetekig tart az átállás és már most azzal kell neki együttélni, hogy anyucinak fontosabb saját maga.
Persze ha a későbbiekben majd gyerek-szülő kapcsolati gondok lesznek, vagy magatartás problémák, akkor majd úgyse fogja fel, hogy ő rontott el mindent.
Kedves 19-es Mintaanyuka! A 13-a szadista válaszoló vagyok. Ha jól látom, nem Te írtad ki a kérdést de talán jó lenne, ha elolvasnád. Én a kérdésre válaszoltam. Képzeld, az én babám teljesen kiegyensúlyozott, boldog baba. Aki szeret aludni. Ha éhes, enni kap. Ha bármi problémája van, észreveszem. És ha elolvasnád rendesen, hogy mit írtam, akkor szó sem volt arról, hogy a gyermekemet kínoznám, vagy órákig hagynám bömbölni.
Egyébként gratulálok, hogy annyira okos vagy, hogy egy pár soros válaszból meg tudod ítélni a jellemem, azt, hogy milyen anya vagyok és ki tudod (ki mered) jelenteni, hogy szadista vagyok.Mivel én sajnos nem vagyok ilyen jó emberismerő ezért inkább nem írok véleményt Rólad.
De egyébként Téged kellene lepontozni mert nem a kérdésre válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!