Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka aki...

Van itt olyan anyuka aki sírni hagyással szoktatta le babáját az éjjeli kelésekről/szoptatásokról?

Figyelt kérdés
Leírná hogy pontosan hogyan csinálta, hány hónapos volt a baba, mennyit és hány napig sírt éjjel a szoktatás alatt és ő (mármint az anya/apa) közben mit csinált?Most ne azok írjanak akik azon a véleményen vannak, hogy ne hagyd sírni, miért hagyod sírni...stb.
2012. jún. 12. 08:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Barátnőmék csinálták azt,hogy egyszerűen rázárták az ajtót,és hagyták ordítani.3 napig üvöltött éjszaka,utána átaludta az éjszakákat.

(ne engem pontozzatok le,én csak leírtam,én nem bírtam volna megtenni)

2012. jún. 12. 09:34
 12/27 anonim ***** válasza:
miért pont így akarod leszoktatni?
2012. jún. 12. 10:38
 13/27 anonim ***** válasza:
33%

Szia!

Mi rögtön hazaérkezés után tudatosan szoktattuk a babát az alváshoz, ebben nagy segítségemre volt anyukám meg néhány könyv :)

Szerintem elég összetett a dolog, sok mindenen múlhat, hogy miért nem alszik. Mi így csináltuk:

1. Mindig az esti alvás előtt van a fürdetés. Fürdetés után hagyom még picit szabadon a meleg szobában/fürdődzobában és simogatom a pocakját, hátát, lábait. Fontos, hogy ezeket szívtől távolodó mozdulatokkal, mert az nyugtatja a babát. Ezután felöltöztetem és megetetem.

2. Az esti etetés nálunk mindig elsötétített szobában van, minimális fény mellet. Nem megy a tv, nem viszem be a telefonom, szóval csend van.

3. Elalvás előtt hosszabban büfiztetem, hogy biztosan kijöjjön aminek ki kell jönnie és amikor leteszem a kiságyba (külön szobában van) akkor sem kapcsolok villanyt.

Az első napokban még ezek után is sirdogált kicsit, de ilyenkor már nem vettem fel, ha 10-15 percnél hosszabban sírt, akkor odaültem mellé, simogattam kicsit, de a villanyt nem kapcsoltam fel. Aztán szépen lassan egyre kevesebb ideig volt szükség a simogatásra és a jelenlétemre. Most 8 hetes, este 10-től reggel 6-ig alszik.

Lehet, hogy lepontoznak, de én sem vagyok híve annak, hogy azonnal felkapkodjam a babát, amint megnyikkan. Inkább figyelek rá, és megpróbálom kitalálni, vajon miért is sírhat. Mert sokszor van olyan, hogy csak fáradt nagyon, kimerült, és azért sír.

2012. jún. 12. 11:23
 14/27 A kérdező kommentje:
Az anyukám engem és a testvéreimet is így tanított meg aludni, a sógornőmék is így tanították meg a pár hónapos babájukat. Bennem van némi bizonytalanság azért, de gondoljunk csak bele: nem olyan régen még egyik kórház sem volt bababarát, az újszülötteket (!!!) elvitték éjszakára. Na gondolhatjátok hogy nem volt mindegyik mellett egy csecsemősnővér aki egész éjjel dajkálja őket. Generációk nőttek így fel és meglátszik rajtuk? Szerintem nem. A másik hogy az én babámnak pl. fejletlen volt a csípője és emiatt hónapokig kengyelben volt. Nem tudom láttatok-e már kengyeles babát, de ha valami na ez biztos rossz lehetett neki. Nem tudott mozogni szegényem. Rengeteget sírt, éjjel is le akarta rúgni. Akkor is gonosz anya voltam amikor hagytam kínlódni hogy később egészséges legyen?? Ehhez mit szóltok? Most akkor 1-2 nap esti sírdogálás miatt lenne lelkisérült később? Nem tudom. Iszonyú szörnyű hallani ahogy sír! Megszakad a szívem, fáj, de aludni is szeretnék. Nem hiszem hogy 2-3 óránként kellene felkelni egy 4 hónapos babához!
2012. jún. 12. 11:33
 15/27 oooopti ***** válasza:
61%

Pszichológusok azt mondják, hogy igen, sérül miatta, mert:

- nem úgy tanul meg aludni, hogy "jó egyedül is"

- hanem úgy, hogy "hiába sírok, nem vesznek fel, semmi értelme jeleznem, akkor nem sírok"

- ezért később is ezt a magatartást alkalmazza, nem vár el segítséget a szülőtől

Nem én mondtam, hanem neves pszichológusoktól olvastam.

2012. jún. 12. 11:36
 16/27 oooopti ***** válasza:
54%
ja: és mindezzel együtt, hogy igyekeztem figyelni a babám jelzéseire, sírására úgy néz ki, hogy egyáltalán nem "szokott hozzá". Ez szokott lenni az Anyukák félelme, hogy így "elkényeztetik". Ez egyáltalán nem igaz, talán az ellenkezőjét tapasztalom, egy kiegyensúlyozott babám van, aki már egyedül alszik, ritkán ébred. Pont ennek tudom be azt a nyugodtságát, hogy volt olyan időszak amikor ébredt, olyan is,amikor csak mellettünk nyugodott meg és akkor magunkhoz vettük.
2012. jún. 12. 11:40
 17/27 anonim ***** válasza:
Én megtanítottam aludni de nem úgy hogy rázártam az ajtót.Kisfiam 3 hónapos koráig vagy az ölemben vagy cicin vagy evés után az ágyában aludt el,majd mikor elfogyott a tejem,már sehogyan sem lehetett csak 1 óra ringatással vagy babkocsiban esetleg a hintájában elaltatni.kb 5-5,5 hónapos volt amikor már így sem akart aludni,akkor kipróbáltam több félét ölemben volt,ringattam 1-1,5 órát,persze majd leszakadt a derekam,vagy betettem az ágyába simogattam,vagy betettem mellé feküdtem,érdekes módon ezek egyike sem vált be ráadásul,még sírt is hozzá,mert nem akart aludni,így 1-2 próbálkozás után feladtam.Mikor végre sikerült elaltatni utána 1-2 óránként felébredt éjjel,nappal abszolút nem aludt ez ment két hétig mindhárman fáradtak voltunk és kimerültek, akkor kaptam egy orvostól azt a tanácsot,hogy tanítsam meg egyedül aludni,mert nyilván azért kel fel,mert tudja amint elalszik elmegyek,és azért sem akar nálam elaludni,mert inkább játszana ha ott vagyok.Másnap este a szokásos rutin után megölelgettük,megpuszilgattuk betettük az ágyába ekkor volt kb 6-6,5 hónapos,elmondtam neki,hogy aludni kell a babának,mert késő van, mert apa és anya is fáradt,elmondtam egy mondatot amit azóta is pl Jó éjszakát,aludj jól stb kimentünk,becsuktuk az ajtót,majd 5 perc múlva vissza betakargattam elmondtam hogy aludni kell stb, búcsú mondatot,ki.Első nap 45 percig tartott mire elaludt, 5 percet sírt,nyafogott,kiabált,felállt,mocorgott,én 5 percenként bementem és bent voltam nála 2-3 percet.Végig aludta az éjszakát,másnap sírás nélkül elaludt 5 perc alatt harmadnap rögtön amint bekerült az ágyba.Nappal is megtanulta,szinte azonnal.Azóta mind3an jól alszunk,kisfiam jól alvó,kiegyensúlyozott kisfiú.Ez nem sírni hagyás,ugyanúgy mindenkinél előfordul,hogy 2-3 percet sír a gyerek mire apa,anya odamegy,mert ugye nem hagyod félbe a munkát amit elkezdtél, 2-3 perctől nem les semmi baja,gondolom nem kapkodjátok fel minden nyekkenésre.nekünk így jó nem üvöltött órákat,és bármi volt rögtön ott voltunk,így tudja,hogy számíthat ránk.
2012. jún. 12. 11:40
 18/27 anonim ***** válasza:
66%
16-osválaszolóval teljesen egyet értek, volt szerencsém teljesen véletlenül összefutni egy neves magyar gyermekpszichológussal , aki azt tanácsolta hogy ne hagyjam sirni mert sokkal magabiztosabb felnőtt lesz később és sokkal jobban meg fog bizni a szüleiben és nagyobb eséllyel kamaszkorába nem az aluljáróba megy "segitségért" hanem hozzánk fordul, amugy Én is leszoktattam az éjszakai evésről de már csak 10 hónapos korában mikor megvoltam győzödve róla hogy tényleg nem éhes, egyszerűen teát adtam neki(nem cukrosat sima gyógynövényest) és legnagyobb meglepetésemre szó nélkül megitta,(bár ismerte már az izét)és aludt tovább 3 napigmég felébredt teázni aztánaz iselmaradt..bár utánna nem sokkal a fogzás miatt ébredt amiről mondjuk nem tudod leszoktatni,mert hát hafáj akkor sir.. úgyhogy nem tudom gondold át alaposan mielőtt igy döntesz hogy sirni hagyod..mi van ha tényleg szükségelesz valamire és te meg nem mész be hozzá..nem tudom engem megölne az aggodalom hogy jól van e,mi baja lehet..nekem most pár hete kezdte el végig aludni az éjszakákat(16 hónapos) mégis túléltem,van akinél még tovább tart de a Te kényelmed ne helyezd a gyermeked szükségleteid elé szerintem..
2012. jún. 12. 12:32
 19/27 anonim ***** válasza:
28%

13asnak: én simán lepontoztalak, mert egy szadista vagy, aki csak a saját kényelmére gondolt. Gusztustalan, hogy egy újszülött babát, aki addig békésen cseperedett benned születése után már önállóságra akarod kényszeríteni, holott neki hetekig tart az átállás és már most azzal kell neki együttélni, hogy anyucinak fontosabb saját maga.

Persze ha a későbbiekben majd gyerek-szülő kapcsolati gondok lesznek, vagy magatartás problémák, akkor majd úgyse fogja fel, hogy ő rontott el mindent.

2012. jún. 12. 12:54
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 19-es Mintaanyuka! A 13-a szadista válaszoló vagyok. Ha jól látom, nem Te írtad ki a kérdést de talán jó lenne, ha elolvasnád. Én a kérdésre válaszoltam. Képzeld, az én babám teljesen kiegyensúlyozott, boldog baba. Aki szeret aludni. Ha éhes, enni kap. Ha bármi problémája van, észreveszem. És ha elolvasnád rendesen, hogy mit írtam, akkor szó sem volt arról, hogy a gyermekemet kínoznám, vagy órákig hagynám bömbölni.

Egyébként gratulálok, hogy annyira okos vagy, hogy egy pár soros válaszból meg tudod ítélni a jellemem, azt, hogy milyen anya vagyok és ki tudod (ki mered) jelenteni, hogy szadista vagyok.Mivel én sajnos nem vagyok ilyen jó emberismerő ezért inkább nem írok véleményt Rólad.

De egyébként Téged kellene lepontozni mert nem a kérdésre válaszoltál.

2012. jún. 12. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!