Anyukák meséljetek a szülésetekről! Könnyű volt? Császáros? Fájdalmak? Stb
Május 1én(4nappal a kiírt idő előtt) hajnali 3kor ébredtem 5perces fájásokkal!Fél 7re bementünk a kórházba ekkor már 3-5percesek voltak!Megvizsgáltak és már 2újjnyira voltam tágulva!
Burkot repesztettek majd kaptam egy kúpot!Utána wc és fürdés ekkor már erősödtek a fájások és már 3 újjnyira voltam!Ezek után kaptam oxitocint amitől még erősebbek lettek a fájások!(Mikor nem volt fájásom teljesen kába voltam és néha el is aludtam!)Aztán pár óra múlva újra vizsgáltak és mondták hogy már 5 újjnyi de még 15percet várjunk mert a baba feje még kicsit fent van!:S Ebben a pillanatban örültem is meg nem is!Először-hú de jó mindjárt vége utána viszont -jajj ne méég 15 perc :)
Ekkor már nagyon éreztem a toló fájásokat!Aztán letelt a 15 perc és mondták hogy akkor nyomhatunk is:)
És láss csodát a 3.nyomásra kint is volt a "kicsikém"
3820gr lett és 55cm!hirtelen fel se fogtam hogy ilyen hamar kint van,azt hittem lesz vagy fél óra ahogy a könyvekbe írják ehelyett csak 3perc volt!
És hihetetlen de tényleg igaz hogy ahogy kint van megszűnik minden fájdalom!!!Életem legcsodásabb élménye és örülök, hogy nő lehetek!És büszke vagyok magamra hogy fájdalom csillapítás nélkül csináltam mert régen úgy voltam vele hogy nekem aztán bármit adhatnak csak ne fájjon!
Persze nagyon szerencsés is vagyok mert fél7-kor feküdtem be és fél 12kor már kint is volt az én hercegnőm!és ebből az időből is csak az utolsó 2óra volt keményebb!
Én mindenkinek ilyen szülést kívánok-a világ legszebb élménye!!!
Koraszülésem volt(34hét),elfolyt a magzatvizem (9:30 körül) és a kisfiam vállára és nyakára tekeredett a köldökzsinór:(
Pillanatok alatt tágultam,a fájások is nagyon gyakoriak voltak és nekem meglehetősen rosszul estek:)
De mivel a vérnyomásom közel 200 volt,nem engedték megszülni természetesen,ezért rögtön császározni vittek.
Gerincbe érzéstelenítő,infúziók csöpögtek,de semmi fájdalmat nem éreztem,azt viszont hogy matatnak a hasamba azt igen.Érdekes érzés volt.
11:10-kor született meg a fiam,csak akkor tudtam sírni,akkor jött ki rajtam minden stressz és félelem.
Utólag visszagondolva,ha előre ezt mondják,hogy így lesz,azt gondoltam volna,hogy én ezt nem volnék képes megcsinálni...:)
De mi Anyák mindenre képesek vagyunk.
Örök emlék,csoda...
Egy 6,5 hós első babás anyuka!
Május 31-re voltam kiírva. Május 18-án reggel 7kor elfolyt a magzatvíz.Fél9re értem a kórházba, kb akkor kezdődtek az enyhébb fájások is. Vizsgálat, 2ujjnyira nyitva voltam. Utána átöltözés, beöntés zuhany. Aztán séta, lépcsőzés. Ekkora már 3 perces elég erős fájásaim voltak. 12.30kor ültem fel a szülőszékre, amikor jöttek a tolófájások. 12.55kor megszületett a kisfiam.
Nem kértem érzéstelenítést, az utolsó 2 óra volt kemény. Első baba, szerintem viszonylag könnyen meglett.
Vannak dolgok, amit nem tudsz befolyásolni, de szerintem sok minden fejben dől el (pl hogy tűröd a fájdalmat, nem hagyod el magad)
A horrortörténeteket meg se hallgasd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!