Esti szertatást!? Akik élnek ezzel, mit szoktak csinálni? Meséljétek el nekem légyszives, hátha ötletet tudok meríteni valamelyikből! (Fürdés utáni kis szertartásokra gondolok! ) Ha lehet sok választ kérnék!
A mi mindennapos rituálénk fürdés előtt és után kb. 2 hetes kora óta:
Este 7.15-7.45 között: Lányom (4 hós)fürdés előtt a nagyágyon meztelenkedik, apával mindketten vele vagyunk, játszunk (kb. 5-10 perc). Utána apa el fürdővizet készíteni, anya 3 mondóka: Cini-cini, Án-tán ténusz, Ec-pec-kimehetsz. Apa be fürdővízzel, amíg olivaolajat kever bele, anya elénekli a Kisbencét elmutogatva. Mire ezzel végzek, apa már kapja is el, mennek a vízbe. Fürdés után szintén minden mindig ugyanúgy: törölközés, Sterimar az orriba, pelus, pizsi, orrszívás és végül fésülködés. Lányom apja karjaiban el a másik szobába, ahol már esti fény van és csend. Hintáznak, apa halkan énekel neki - ő maga költött egy pár dalt. Jövök én, a hintaszékbe ülök, apa a csüppséget az ölembe teszi, kezdünk szopizni. A mis esti szopis dalunk a Füles mackó. Ahogy belejön a szopiba, elkezdem énekelni, lassan és halkan. Utána duruzsolok neki arról, mit csináltunk aznap és milyen jó is volt vele minden. Szopi után büfi apával, apa viszi a kiságyba, menet közben együtt énekeljük halkan a Füles maci záródalát a "Jó éjt gyerekek, búcsúzik a Füles mára...", apa beteszi a kiságyba, összepuszilgatja, jó éjt kíván neki, aztán jövök én, összepuszilgatom, megköszönöm az ő nevében is ezt a szép napot, jó pihenést kívánok neki, hogy holnap kipihenten ébredjen és holnap is legyen olyan csodálatos napunk, mint a mai. Apa eközben bekapcsolja a légzésfigyelőt + kamerát. Kb. egy hónapja ehhez jött a cumi+alvórongyi. Nagyon ritka, hogy be kell mennem hozzá plusz altatni, talán ha 2x fordult elő eddig.
Jesszusom! Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de imádom ezeket az estéket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!