Miért nem divat manapság élvezni az anyaságot? Ti élvezitek?
Interneten és "élőben" is szinte csak panaszkodnak az anyukák: semmire nincs időm, jön a foga, egész este nem alszunk, semmit nem eszik meg, egész nap nyűgös, a szerelmi életünk romokban de nem is fontos stb.
Ti élvezitek ezeket a hónapokat-éveket amit a babátokkal tölthettek?
Én élvezem. Bár hulla vagyok a nemalvástól, fáj a fejem a sikítozástól, de a Kicsi Kincsem egyetlen mosolya elfeledteti velem a kellemetlenségeket :)
Ezzel jár az anyaság. Tudta jól mind, aki gyermeket vállalt!
imádom,nincs a földön jobb dolog mint anyának lenni!persze rossz éjjel kelni,de nem tart örökké :)
a mi dolgunk hogy megszeretessük velük ezt a világot, hisz félelmetes lehet nekik ide csöppeni, minden új és ismeretlen.
én megpróbálom minden percét magamba szívni, mert tudom mindjárt felnőnek és "gáz"lesz már ha megpuszilom mások előtt...hipp hopp eltelik...
Vannak dolgok, amiket valóban nem élvezek, lásd, amiket felsoroltál, de hát kevesen élvezik a kialvatlanságot, a tanácstalanságot, a folyamatos sírást, a "semmi sem jó" időszakot. Ezekkel ellentétben viszont nagyon is élvezem, amikor együtt játszunk, új dolgokat tanul, valami új huncut dolga alakul ki, kiforrottabb jellemvonásokat fedezek fel benne, vagy pl. ma egész nap családi napoztunk, kinn voltunk, végtelenül élveztük.
Aki szeret panaszkodni az előbbiről beszél, aki meg nem, az úgyis a jobb dolgait meséli a gyereknek, de akkor meg ráragasztják, hogy 1. hazudik, 2. szuperanyu, aki nem képes csak a gyerekét ajnározni.
Mondjuk én általában az ellenkezőjével találkozom, akin látszik, hogy hulla a gyerek rázósabb időszaka miatt és magára erőlteti, hogy mennyire élvezi a mosott kaka állapotot. Jobban szeretem, ha valaki őszinte és be meri vallani, hogy igen, ez most rossz mindenkinek, minthogy megjátssza magát.
Azt én sem állítom, hogy minden szép és jó a gyerek körül és nincs átvirrasztott éjszaka vagy nyűgös nap!
De azt tapasztalom, mint a 6os válaszoló: ha elmondom hogy jó volt a hétvégénk akkor mondják hogy "nem kell túlozni", "ekkora gyerek még BIZTOS nem élvezte", "nektek csak szerencsétek van, de ti vagytok a kivétel".
Nagyon sok olyan barátnőm van aki még nem anyuka és bizony szabályosan rettegnek az ilyen beszámolók miatt. Nem értik, mit lehet élvezni a terhességen és az első pár éven, mert folyton horror-történeteket hallanak :-(
Két gyermekünk van, egy 2,5 éves kislány és egy 8 hónapos kisfiú. Egyikük sem egy egyszerű eset :) Igen, szoktam "panaszkodni" (mondjuk ezt nem a játszótéren, vagy idegenek előtt, ismeretleneknek) ilyenkor kibeszélek magamból minden nehézséget és utána olyan jó, mert rájövök, nem is olyan vészes a helyzet :) Mindezek mellett "áradozni" is szoktam, úgyhogy bemutatom a szép dolgokat is. Vannak babás barátnőim, aztán vannak akiknek nincs, de szeretnének. Egyikük sem ábrándult még ki az anyaságból a mi példánk alapján biztos nem :)
Egyébként: élvezem az anyaságot, ennél szebb és jobb dolog nem is történhetett volna velem, de néha jól esik kibeszélni a problémákat, utána könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!