Mást is irritál, ha a tápot tápinak mondják?
Igen irritál, főleg, ha egy felnőtt szájából hangzik el egy ilyen "cukiság".
Erről jut eszembe:
Mi sose gügyögtünk a babának (közeli családtag), nem becézgettük a szavakat. Kiskorától kezdve normálisan beszélt, mint egy felnőtt, pedig nem volt jobb képességű a többi babánál. Az ismerős kislány minden kétkerekű járművet brümbrümnek hívott, és tejcsit kért, meg iszikát, ha szomjas volt, meg még volt egy csomó ilyen hülyesége, amit a szülők adtak a szájába. Persze, h butábbnak, fejletlenebbnek tűnik kívülálló szemében olyan gyereknél, aki biciklizni akar és szomjas vagy megkérdezi, van-e még tej.
Ne gügyögjetek a gyereknek, mert csak kitoltok vele, ha újra kell tanulnia a tárgyak normális nevét! Dupla munka neki és nem is következetes!
Engem a BABÓ kifejezés jobban irritál. :)
Én sem gügyögök a gyereknek, de pl a kutyát magától mondja Vau-Vaunak. De ha sétálunk az utcán, én úgy kérdezem meg tőle, hogy hol a kutyus? Ő meg mutatja, és mondja, hogy vau-vau! :) És a többi állatot is ugyanígy. És sokmindenre kitalált szavakat-kifejezéseket, amiket nem tőlünk hallott, ettől lehet még idétlennek tűnik mások szemében, mert másfél évesen nem tud rendesen beszélni- de én tudom mit akar és nekem csak ez számít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!