Milyen cumisüveget vegyek egy újszülött kisbabának?
Szia.
nekünk is NUK van.Üveg is és cumik is.
12hetes kislány anyukája.
Szerintem kelleni fog,mert jön a meleg,valószínü,hogy szomjas lessz majd.nekem Rebeka majd nem minden nap iszik egy kevés vizet a tejcsi mellé.+sajna estére pótolni kell neki,az meg csak üvegböl megoldható.
12hetes kislány anyukája.
Szia!
Mi épp ezzel a gonddal küszködtünk ,ma vettük meg neki:)Én kinéztem neki egy tipust a brendonban,Tommee Tippee-s a márkája keress rá a brendon.hu-n.Jókat írtak róla és az ára sem vészes.Ma elmentünk és épp ahogy segítséget kértünk az eladótól,hogy mondja el jó lehet e ez,odajött egy apuka a kisfiával és mondta higgyük el,hogy nagyon jó ők is félve vették meg,mert nagyon jókat írtak róla de nekik nagyon bejött és csak ajánlani tudják.Ígymegvettük a mikrós terilizálójával együtt,meg vettünk hozzá két pót cumit,amúgy két 260ml-s üveget adnak a sterilizálóhoz,így 6990ft,amúgy meg 1890 a két üveg,sztem nem sok.És ez tényleg ergonómikusan van megtervezve a babáknak.
Szóval én is csak ilyen tanácsot tudok adni,de sztem jó lesz,amúgy azt javasolták kezdetben 2cüveg bőven elég ha esetleg kell több veszel majd..
A kórházban semmiképpen sem ajánlom a cumisüveget, otthon is csak akkor, ha már kialakult a szopási technikája, illetve 6 hetes kora előtt sztem bezavarhat mindenféle cumi, és előre nem tudhatja senki sem, fog-e zavart okozni vagy sem.
Az első 2-3 napban előtej van mindenkinek, utána indul be az érett tej termelődése. Én azt láttam amkórházban, hogy adták az anyukák a cukros vizet addig is, míg beindult a tej, ettől a pici pocakjuk befogadóképessége, ami az előtej mennyiségéhez van méretezve, megnőtt, így beindult egy ördögi kör, hiszen újra megéhezett, újból sírt, megint kapott cukros vizet...
Nekem már 3x is az vált be, hogy rögtön szülés után szopizzon, ha van rá mód, aztán amennyiszer csak ébren van, azonnal mellre tenni, ha jól kapja be, akkor attól sem kell félni, hogy kisebesedik, vagyis hagyhatod akármeddig is szopizni, így hamarabb is indul meg a tej.
Ja, cumisüveg; nekünk 3 hónaposan tűnt úgy, hogy este pótolni kell, de nem fogadta el egyiket sem, inkább szopizott 2 óra hosszat. Utólag azt mondom, nem éhes volt, csak nyűgös...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!