Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek milyen kenguru vált be?...

Kinek milyen kenguru vált be? Mikortól használtátok?

Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 14:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%
És a kengurunál fontos, hogy leginkább csak akkor ajánlják, ha már a pici tartja a fejét illetve a hátát, tehát nem csuklik össze. Mi 4 hónaposak vagyunk, kengurut használunk, a babám imád benne lenni, a kendővel nagyon nem voltam kibékülve. Annyit meg nem használom, hogy ártson a kis gerincének, ahhoz hogy olyan ártalmak alakuljanak ki, szerintem nagyon sokat kell benne lennie, amire én mindig figyelek.
2012. jún. 7. 17:24
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
Nekünk Baby björn kengurunk van. Szerintem ha csak 20-30 percet van benne a baba nem lesz semmi baja. Én csak a boltba szoktam átmenni vele.
2012. jún. 7. 17:31
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Ennyi pénzért egy átlagos mei-tai-t is tudsz venni.

Azért jo mert a lábak közti rész széles,megfelelő pózban tartja a csípőjét,nem lóg a lába(a kengurukban szinte azon az 5cm-s darabon van alátámasztva-gondolj bele mi kényelmesebb ha egy kesleny csöszerü puha dolgon ülsz ami a lábad között van,vagy egy széken ülsz,majdnem mintha lovagolnál...melyik neked a kényelmesebb??a baba is hasonloan érezheti magát.)

A gyerekülés más téma,az a biztonság miatt kell.és enm is az a fontos hogy egyenesen üljön a baba,kengurunál se jo ha szinte ki van benne támasztva a gyerek-mint a sok hiperszuper merevítősben...az a jó a kendőknél és a MT-nál is hogy körülöleli a babát,és ha jol kötöd meg,megfelelően támaszt,de nem egyenesiti ki őt természetellenes pózban.

Volt kengurum is,kipróbáltuk,kiváncsiságbol,és majd leszakadt a hátam 20 perc után,mei-taiban pedig órákig tudtam volna hordozni,már nagyobb korában is a fiamat.

2012. jún. 7. 18:00
 14/18 anonim ***** válasza:
64%

Ebben a kenguru ártalmasságában érzek némi üzleti indíttatást, ezért nem is akarok állástfoglalni benne.

Viszont: én próbáltam Mei Tait is, kengurut is. Először kengurut azért, mert rettentő bonyolultnak tűnt a Mei Tai felkötése. Aztán amikor már nagyon nehéz volt a baba és muszáj volt hátra raknom, akkor megint két választási lehetőségem volt: Mei Tai, vagy a vázas hordozók. Vázas hordozóban az nem tetszett, hogy biztos jó nehéz önmagában is, illetve ha leszedem, akkor hova rakjam. mei Tai-nál megint ott volt a dilemma, hogy hátra hogy fogom tudni fölrakni. Végül is, vettem egy Mei Tai-t, hogy majd akkor használjuk, ha kiránduláshoz kell és akkor Apuka is tud majd segíteni. Azóta annyira megtetszett és a felkötésbe is annyira belejöttem (tükör nélkül bárhol megcsinálom), hogy napi szinten használjuk, ha nincs sok cuccunk.

Így a kettőt összehasonlítva: a Mei Tai kényelmesebb számomra, lehet, hogy a babának is. Hogy ártalmas-e a kenguru, nem értek hozzá. A Mei Tai picit drágább, nem tudom miért, talán mert kezd divatba jönni. Viszont érdemes rászánni a pénz, mert a kenguru viselése bizonyos súly felett már nem leányálom. Érzetre nagyon nagy a különbség az elől-hátul cipelés között. Nem véletlenül vesszük a hátizsákot is hátra.

2012. jún. 8. 12:15
 15/18 anonim ***** válasza:
18%
nem hinném, hogy a kenguru olyan ártalmas lenne, több éve is azt használták, mei tainak nyoma sem volt.
2012. jún. 8. 12:52
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
A kendő egy sokkal ősibb dolog, most kezdik újra felfedezni. Ezen belül is a Mei Tai egy jól kitalált szabású, korunk igényeihez formált verzió
2012. jún. 8. 12:57
 17/18 anonim ***** válasza:
73%

Az autósülés teljesen más dolog, mert az a baba biztonsága miatt kell. De egyébként abban sem lehet az újszülött baba 30-45 percnél többet egyhuzamban (3 hónapos kortól pedig 1-1,5 órát).

A kenguru több okból sem jó megoldás:

-nem tesz jót a csípőnek, mert nem tartja "békapózban", a babát

-nem biztosítja a gerinc megfelelő görbületét, mert vagy merevített (ami kb. olyan, mintha ültetnéd az ülni egyáltalán nem tudó gyereket), vagy éppen túl laza, és a semmi tartása, a baba meg nyeklik-nyaklik

-csak elől lehet a legtöbbel hordozni, holott az ember háton hordozásra van "kitalálva", és 7-8 kiló felett már megerőltető és nem is egészséges (főleg nőknek) elől hordozni

-a kenguru nincs elég magasan, és nem simul elég szorosan a hordozóhoz, vagyis a súlypontjuk nincs elég közel egymáshoz, és így nagyon kényelmetlen cipelni a babát

-sok kenguruval ajánlják a kifelé hordozást, pedig ez a hordozás lehető legrosszabb formája

Tehát, az a jó hordozó:

-amiben a baba olyan pózban van, mintha kézben vinnénk

-ami biztosítja a a térdhajlattól térdhajlatig való megtámasztást

-amiben nem a baba teste igazodik a hordozó formájához, hanem a hordozó veszi fel a baba testének formáját

-megfelelő szorosságúra lehet állítani

-"puszi-magasságban" van benne a baba

-lehet benne háton hordozni

Ilyen hordozó a rugalmas kendő (újszülött kortól kb. 7 kilóig), a szövött kendő (újszülött kortól a hordozós kor végéig), a mei tai (3-4 hónapos kortól végig), a csatos hordozó (6-7 hónapos kortól végig).

Itt az első orvosi állásfoglalás a helyes hordozásról:

[link]

Itt van egy kép a helyes pózról egy ülni/mászni nem tudó (újszülött) babáról (görbült hát, terpesz):

[link]

Itt egy ülni-mászni tudó babáról (már viszonylag egyenes gerinc, terpesz):

[link]

És a HELYTELEN póz (párhuzamosan lógó lábak, természetellenesen kiegyenesített gerinc:

[link]

És néhány cikk, olvasnivaló a hordozásról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

"nem hinném, hogy a kenguru olyan ártalmas lenne, több éve is azt használták, mei tainak nyoma sem volt."

1.) A mei tai (ahogy a kendő is) egy ősi hordozóeszköz, kb. 1-2 ezer évvel korábbi, mint a kenguru...

2.) Az első kenguruk egyébként gyakorlatilag a mostani csatos hordozókhoz megfelelő eszközök voltak, amik biztosították is a terpeszt, de valamilyen rejtélyes oknál fogva már nem "terpesztősre" gyártották (talán a kifelé hordozás miatt?).

Itt van 2 kép az első BabyBjörn kengururól, és látszik, hogy van terpesz (hát jó, lehet, hogy nem elég nagy terpesz, de mindenképp sokkal jobb, mint ha egyáltalán nincs), nincs merevítés, de van támasztás, és elég magasan is van benne a baba:

[link]

"ahhoz hogy olyan ártalmak alakuljanak ki, szerintem nagyon sokat kell benne lennie, amire én mindig figyelek."

"Szerintem ha csak 20-30 percet van benne a baba nem lesz semmi baja."

Igen, egy teljesen egészséges gyereknél nem árt a napi 20-30 perc. De egy jó hordozó akkor sem árt, ha órákat van benne a baba. Akkor miért kísérleteznék?

(Bocsi, hogy hosszú lett... :S)

2012. jún. 9. 01:57
 18/18 anonim ***** válasza:
32%

Azért azt ismételten nagyon köszönöm, hogy veszem a fáradságot, legjobb tudásom szerint válaszolok egy kérdésre (és TÉNYLEG a kérdésre válaszolok), erre megkapom azt a sok korlátolt észlénytől, hogy 0%-ban hasznos a válaszom.

Lassan már öt éve látogatom ezt a topikot, de mostanra kezd nagyon elegem lenni belőle, hogyha épp nem azt írom, amit az aktuális trend megkövetel, de ettől függetlenül választ adok egy kérdésre, akkor annyi se történik, hogy "bocs, én ezt nem így gondolom", csak megy a pirospacsizás ezerrel. Igazán büszkék lehettek magatokra.

2012. jún. 9. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!