Jó ez így? Nem igényli, hogy szórakoztassam.
szia
örülj neki,h ilyen egyszerű dolgod van.fogadd el,h egy ilyen babád van-a temperamentumát úgysem tudod megváltoztatni.az egy baromság,h egy babával állandóan foglalkozni kell.abban néha jobban elfáradnak.most jól elvan magában,aztán majd úgyis rajtad fog lógni,ha a szeparációs szorongás korszaka eljön.biztos lesz majd olyan terület,ami érdekelni fogja-esetleg énekelj neki,kapcsolj zenét-de ,ha nem sir,nem zavard.hadd fedezze fel a kis világát olyan tempóban,ahogy akarja.ha unatkozik,úgyis jelzi,akkor lehet mondókázni..stb.
érdemes lenne közösségbe vinni,h ott mennyire nézeget más babákat-ha meg inkább magában szeret játszani,az sem baj.nem kell eröltetni..
Szerintem tök jó, hogy így elvan egyedül is. :) Valószínűleg kiegyensúlyozott, boldog baba, akinek megvan a kellő biztonságérzete és tudja, hogyha valami baj van, anya egyből jön. Én a fiamat sosem tudtam egyedül hagyni, max. 5 percig szórakoztatja magát, illetve tovább csak akkor, ha ott ülök mellette. Amúgy ő is kiegyensúlyozott és boldog, csak egy örökmozgó, zsivány, huncut kölök! :D Állandóan a nyomában kell lenni, mert mindig megtalálja a számára veszélyes dolgokat és amúgy is folyamatosan szórakoztatni kell, mert hamar ráun arra amit éppen csinál. Nem bánom hogy ilyen, csak éppen mellette a világon semmire nincs időm... :S
Arra azonban figyelj, hogy a babáknak szükségük van arra, hogy valaki foglalkozzon velük. Tehát a babádnak is kell, hogy tanítsd, beszélj hozzá, mert az ide-oda rakosgatástól nem biztos, hogy kellően fejlődik a kis tudata. Félre ne értsd, nem buta gyerek lesz, csak pl. esetleg később fog beszélni. De az is lehet, hogy nemsokára ő fogja igényelni, hogy foglalkozz vele és akkor már nem fogsz annyit internetezni. :)
Boldog babázást!
Szia!nekem is lelkiismeretfurdalásom van mert az 5 hónapos kisfiam mindig is elvolt egyedül,nem igényli,hogy játszam vele,ha álmos én is csak beteszem a kiságyba és már alszik is!Annyi időm van egésznap....,szoktam vele játszani,,de ő inkább elvan magának,mindig felfedez valami újat és leköti magát vele,most pl a lába állandóan a szájában :)
Ezek szerint nem csak én vagyok igy,megnyugodtam!
még annyit, hogy minden nap csinál valami új dolgot. új prüntyögés, új hangok, ilyesmi. én nem hiszem, hogy nem fejlődik. 3 hónapos, és már kéthónaposan csinálta azt, ami az informed szerint a 3 hónapos babának csinálnia kell. mozgásfejlődésben volt egy picit lemaradva, vannak nála erősebb babák. fejét még csak most kezdte hason könyökölve megtartani. 2 hónapos koráig csak sírt hason.
az, hogy olyan mintha nem is lenne gyerekem, úgy értettem, hogy nem ordít, ha nem vagyok ott, elalvás előtt nem kell vele fél órát járkálni, fürdetéskor nincs egy nyikkanás sem újszülött korától, és úgy anblokk, nagyon nyugodt, és nagyon elvan magának.
szia!
te az én gyerekemről írtál le mindent!:))a kislányom 4 hós és ugyanilyen temperamentumú gyermek, mint a tiéd. A "suttogó" könyv szerint tipikus kisangyal, aki egy arany gyerek! Ám: most 4 hós korára egy kicsit "megkergült" 1-2 hétre, új szokásokat vett fel, pl. nem marad meg a babakocsiban 2 perc elteltével sír, kiabál. Kislányom pici kora óta egyedül aludt el a kiságyában nappal és este is, na most csak cicin hajlandó. El sem tudtam képzelni, milyen ez, hát most megtudtam. Remélem, átmegy rajta, úgy látom, lassan-lassan javul a helyzet, volt amikor nem aludt egész nap csak össz-vissz 1 órát. Olvasom itt, hogy négy hónaposan kicsit megváltoznak ezek a csöppségek. Bár, az alaptermészetük, vérmérsékletük biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!