Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ujjszopizós babák anyái, mit...

Ujjszopizós babák anyái, mit szóltok hozzá, hogy így alakult?

Figyelt kérdés
Olvastam egy rémísztő cikket az ujjszopásról, de én hiába próbáltam cumira szoktatni, az kiköpte mindig. Aztán olyan 3 hónaposan megtalálta az ujját.
2012. jún. 5. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom 4 éves, sajnos még mindig szopja az ujját. A fogíve kiáll, pénteken megyünk fogorvoshoz "előkészíteni" a fogszabályozást. (Van egy Trainer-nek nevezett szilikon fogvédő, ami talán segít a leszokásban is.)

Én sajnos a cumit nem is nagyon erőltettem, most meg így vagyunk...

De előre ne legyél elkeseredve, mert nagyon sok gyerek szopja az ujját és a legtöbb leszokik magától és a fogai is rendben.

2012. jún. 5. 17:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyelőre örülök neki: nem kell keresgélni, nem felejtjük otthon, nem dobja ki a kocsiból, egyedül megtalálja éjszaka, nem rágja le... Mi is hiába adtuk neki a cumit, nem kérte. Az még a jövő zenéje, hogyan szokik majd le róla, most 22 hós.
2012. jún. 5. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobban örülök neki, mintha a cumit szopná, bár gyakorlatilag mindegy, de ha már választani kell. Egyrészt amiatt, hogy ez egy természetesebb állapot, kismajmoknál is meg lehet figyelni ujjszopást.

Előny még az is, hogy mindig ott van neki, amikor hirtelen kell. Arra viszont rá van kényszerítve, hogy kivegye a szájából, ha játszani akar, tehát amolyan saját magát leszoktatja egy idő után. Bár tudom, hogy ez nem mindig van így, én is sokáig szoptam az ujjam. Mindenesetre nem fogom sürgetni. Úgy maradni úgy sem fog.

2012. jún. 5. 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem túl van lihegve ez a dolog, és kicsit túlzás, hogy az ujjszopást valami ördögi dolognak állítják be. Igazából egyik sem jobb a másiknál. Mindkettőnek van előnye és hátránya. Pl. a cumit el tudja hagyni, éjszaka, ha a kiesik a szájából, akkor neked kell megkeresni (amíg pici), míg az ujját nem tudja elhagyni, és éjszaka sem kell keresni. Ha a cumi koszos lesz, akkor tudsz másikat adni, ha nem tudod lemosni. Az ujját viszont ha nem tudod megmosni, akkor nem tudsz mást adni helyette, stb.

De egyébként egyikről sem nehezebb vagy könnyebb leszoktatni (bár mondják, hogy a cumit el lehet venni tőle, de szerintem ha ő még nem akarja, akkor ez úgysem hatásos).

2012. jún. 5. 18:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét gyerkőcöm ujjszopós. A lányom 5 hónapos koráig nem fogadott el semmit (rajtam kívül:)) de azért néha megpróbáltam a cumit, nehogy rászokjon az ujjára. Egyszercsak elfogadta, én meg örültem, hogy gond letudva. 2 éves volt, mikor anyuméknál hagytuk a cumiját, ezt csak este altatáskor vettem észre. Nem volt gond, sírás nélkül elaludt. Én megint örültem, hogy túlvagyunk a leszoktatáson is. A következő napokban átszokott az ujjára, utána már nem is kellett neki a cumi. Most 5,5 éves, már csak az esti elalváshoz szopizza az ujját, oviban nem. A fogai szépek, 1 maradó foga is kint van, az is szabályosan nőtt, de azért figyelem sűrűn.

A fiamnak 1-szer próbáltam meg cumit adni, ordított tőle. 7 hónaposan rászokott az ujjára. Akkor szopja, ha álmos, vagy unatkozik. Remélem, idővel elhagyja magától, de különösebben nem rágódom rajta.

2012. jún. 5. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 2 és fél hónapos korától ujjszopós. Én örülök neki, megnyugtatja magát, egyedül alszik el, éjszakát átalussza. Ha ettől kiáll a foga, majd kap fogszabályzót. Manapság nem nagy dolog, hordja fél évig, most viszont évekig nyugodtabb lesz.
2012. jún. 5. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte cumizott,kb 2hós koráig,de akkor is ritkán.Aztán 5-6hónapos volt mikor szopikázni kezdte az ujját,de csak ha álmos egyébként nem csinálja.Most 10hós.
2012. jún. 6. 08:42
 8/8 anonim ***** válasza:

A fogszabályozás sajnos nem fél éves program...a költségekről meg ne is beszéljünk. Inkább ne legyen rá szükség.

Az ujjszopást megakadályozni úgysem lehet, de a mostani eszemmel, és tapasztalattal jobban szorgalmaznám a cumit.

2012. jún. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!