Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi ez az új szúnyogfaj, ami...

Mi ez az új szúnyogfaj, ami kisebb, mint a rendes, és még a szúnyoghálón is keresztülmegy? Igaz ez?

Figyelt kérdés

Hallottam valamit egy szúnyogfajról, most hozták be külföldről pár hete, és olyan kicsi, hogy a szúnyoghálón átmegy. Állítólag ha 6 éven aluli gyereket megcsíp, akkor a baba tele lesz kiütésekkel, meg beteg lesz.

Ez igaz? Nincs még egy hetes a babám, nagyon féltem. Hogyan védekezzünk?

2012. jún. 3. 20:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is hallottam erről, átmegy a szúnyoghálón és nem lehet észrevenni.. nagyon szereti a forró helyeket, szóval ha a lakásban nincs 30 fok, akkor nem valószínű hogy bemegy sztem.. elektromos szúnyog-légyirtó, fújós légy-bogárölőt nem ajánlanék pici baba mellé.. amit tehetsz az az, hogy használod ezt az elektromos bogárölőt, a babától távol(!!) és ha belázasodna, kiütések lesznek rajta orvoshoz viszed. de nem kell megijedni,nagyon kevés van még ezekből a szúnyogokból, nem lesz baj, a média csak azért foglalkozik ezzel, mert a legtöbb kereskedelmi tv a fidesz kezében van , és azért számolnak be balesetekről, állatkertben született állatokról, hogy addig se azzal foglalkozz, mit b*sz el a kormány...
2012. jún. 3. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem 4 és 2,5 évesek a gyerekeim. van ilyen elektromos-lötyis szúnyogtiasztónk, meg most anyukám vett nekünk ultrahangosat is. remélem elég lesz...

szerintem se spirázd túl a dolgot, még annyi aggódniavaló vár ránk, mire felnőnek a gyerekeink, hogyha minden rémhírnek bedőlünk hát kb belezakkanunk... szóval csak nyugi!

2012. jún. 3. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Lepkeszúnyognak hívják.

Nem feltétlenül lesz beteg, ez úgy működik, mint a kullancsnál, vagy fertőzött a szúnyog, vagy nem.

A sima szúnyogirtók és szúnyogriasztók tökéletesek ellene, és a repülési magasságuk nagyjából 2 m, ha pl. emeleten laksz, akkor nem is kell tőle félni. Általában szabadban, és éjjel támad.

Ha nagyon sok felétek a szúnyog alapból is, akkor éjszakára nyugodtan tehetsz fel moszkitóhálót, azon nem tud keresztülmenni.

2012. jún. 5. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!